Keurmerk
Vrachtwagen Gratis verzending boven de €50,-
Doos Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
Pijl 30 dagen retourgarantie
zoeken
Led info > Led verlichting aansluiten

Led verlichting aansluiten

Led verlichting aansluiten

Het aansluiten van led verlichting is in vele gevallen niet moeilijk. De meeste led lampen zijn namelijk één op één te vervangen. Bij alle spots en bulbs (gloeilampmodellen) is dit het geval. Alleen bij de TL-verlichting is dit anders.

Let wel op dat bij de dimbare led verlichting uw dimmer wat problemen kan geven. Het ligt er een beetje aan hoeveel dimbare led verlichting u op één dimmer wil aansluiten. Omdat de led verlichting ten op zichte van uw huidige verlichting heel weinig energie verbruikt, kunnen de huidige dimmers wat kleine problemen geven waardoor het dimmen niet 100% werkt. Vaak werken dimmers pas vanaf een wattage van 20 watt. Wanneer dit het geval is en u niet genoeg led lampen op uw dimmer heeft aangesloten, raden wij u aan om een led dimmer aan te schaffen. Deze dimmer is er speciaal voor om led verlichting 100% te kunnen dimmen. Het aansluiten van deze led verlichting op de dimmer werkt precies hetzelfde als een normale dimmer.

Bij de meeste huidige TL-verlichting wordt er gebruik gemaakt van voorschakelapparatuur. Deze apparatuur zorgt ervoor dat de 220 volt wordt omgezet in een lager volt volume. Wanneer dit niet wordt gedaan knapt de TL-buis uit elkaar. Deze voorschakelapparaten zijn bij de led TL buizen al ingebouwd. Hier moet bij het aansluiten van led verlichting dus rekening mee worden gehouden.

Men kan de led TL verlichting het beste direct op 220V aansluiten. Het aansluiten van dit soort led verlichting gaat als volgt: 

  • 1) Schakel de elektriciteit uit.
  • 2) Haal de tl buis eruit
  • 3) Verwijder de starter
  • 4) Plaats de meegeleverde led starter
  • 5) Sluit de VSA kort (optioneel alleen van toepassing bij 60cm armaturen en HF armaturen)
  • 6) Plaats de led TL
  • 7) Schakel de elektriciteit aan.

Led verlichting aansluiten gaat dus heel gemakkelijk in een aantal stappen. Wanneer u nog vragen heeft over het aansluiten van led verlichting kunt u altijd contact met ons opnemen. Om het wat inzichtelijker te maken staat hieronder nog een schema weergegeven voor het aansluiten van led TL verlichting. Bij hoogfrequente TL bakken moet men de VSA altijd kortsluiten. Deze TL armaturen zijn te herkennen aan het ontbreken van de starters.