Led panelen

Led panelen kopen? Natuurlijk bij Ecobright! Op deze pagina vind je onze led panelen en geven we o.a. informatie over het verschil tussen de Basic en Pro led panelen, de lichtkleuren, UGR waarde, dimbare led panelen en lees je meer over de besparing, het voorkomen van verkleuring en installatiemogelijkheden van led panelen.

Resultaten 31-32 van 32

Led paneel 30x120 opbouw 3 kleuren 3000K/4000K/6000K Basic
(1)
Led paneel 30x120 opbouw 3 kleuren 3000K/4000K/6000K Basic
  • 36W/3600 lumen
  • 3000K/4000K/6000K
  • Goede lichtspreiding 120⁰
  • Strak design
55,01
Led paneel 30x120 opbouw 3 kleuren 3000K/4000K/6000K Pro
Led paneel 30x120 opbouw 3 kleuren 3000K/4000K/6000K Pro
  • 26W/3640 lumen
  • 3000K/4000K/6000K
  • Goede lichtspreiding 140⁰
  • Strak design
64,51
Pagina

Vragen over led panelen?

Mark-Jan, Angela & Timo zijn onze experts op het gebied van led panelen. Neem gerust contact met ze op voor al je vragen.

Led paneel

Led paneel kopen? Dan ben je bij Ecobright aan het juiste adres. Hier vind je led panelen 60x60cm, led panelen 30x120cm, dimbare led panelen en led paneel accessoires. Daarnaast worden led panelen ook gebruikt in een led wolkenplafond

Led paneel Basic en Pro

Bij Ecobright hebben we twee series led panelen. De led panelen Pro en Basic. Hieronder vind je de verschillen tussen de Basic en Pro lijn.

led paneel basic led paneel pro

Lichtkleuren

Led panelen zijn leverbaar in verschillende lichtkleuren. De lichtkleuren die wij leveren zijn:

Ecobright heeft CCT (3 kleuren) panelen in het assortiment. Hier zitten de drie lichtkleuren in één paneel verwerkt en kan je met een schuifje zelf je gewenste lichtkleur kiezen.

Met een CCT paneel haal je dus altijd de juiste kleur in huis, omdat deze naar wens is in te stellen.

UGR waarde

De UGR waarde geeft aan in hoeverre een lichtbron verblindend is. De Basic led panelen hebben een UGR waarde van <20 en de Pro serie minder dan UGR <19. 

De Pro serie heeft hiervoor een speciale diffuser/plaat. De diffuser van de Pro serie is anders van  structuur. De structuur is minder glad dan bij de Basic serie. Dit zie je echter niet wanneer de panelen aan staan. De Pro serie is dus minder verblindend voor je ogen door een lagere UGR waarde.

Flikkervrije drivers en dimbare led panelen

De aansluiting van een led paneel is altijd middels een led driver/trafo. Deze worden standaard bij de led panelen meegeleverd, plug & play!  Bij de Ecobright panelen maken wij enkel gebruik van kwalitatieve drivers. 

Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de hoge PowerFactor. Bij de Basic panelen is dit 0,95 en bij de Pro serie zelfs 0,97. Hierdoor ontstaat er geen blindstroom/vervuiling waardoor er niet meer verbruikt wordt dan het wattage van het led paneel zelf. 

Daarnaast zijn alle Ecobright drivers 100% flikker/knippervrij. Dat wil zeggen dat het lichtbeeld rustig is en jouw ogen/hersenen geen knipperingen te verwerken krijgen. 

Het is ook mogelijk om led panelen te dimmen, hiervoor is een speciale led dimmer én een dimbare led driver nodig. Klik hier voor meer informatie over dimbare led panelen.

Besparing

Met led panelen ga je minimaal 56% (Basic) en 60% (Pro) besparen op jouw verlichtingskosten. Je vervangt namelijk in de meeste gevallen een TL armatuur van 4x 18W of 2x 36W + 25% of 7,5% extra ballast. 

Een geweldige besparing waarbij je – in combinatie met deze voordelige aanschafprijs – het led paneel al binnen een jaar hebt terugverdiend!

Daarnaast gaat een led paneel 3 tot 5 keer langer mee dan traditionele TL buizen. Hiermee bespaar je ook nog eens op de vervangingskosten.

PMMA tegen verkleuring 

Het is belangrijk dat panelen zijn opgebouwd uit hoogwaardige materialen. Zo voorkomt een PMMA diffuser of lens verkleuring of vergeling van de led panelen. 

Wanneer dit van een goedkoper materiaal is gemaakt, dan heb je grote kans dat er na loop van tijd bruine/zwarte vlekken in de panelen komen waardoor het licht er ook niet meer goed doorkomt. Daarnaast zien deze vlekken er natuurlijk niet mooi uit. 

Bij Ecobright maken we uitsluitend gebruik van PMMA materiaal, zowel in de Basic als Pro serie. Hierdoor verkleuren de led panelen dus niet.

Installatiemogelijkheden

De meest gebruikte installatie is in een systeemplafond ter vervanging van een TL armatuur. Led panelen zijn één op één te vervangen voor deze conventionele TL armaturen.

Naast een systeemplafond zijn er ook verschillende led paneel accessoires leverbaar om de led panelen bijvoorbeeld als opbouwpaneel te installeren. Bijvoorbeeld bij een plafond van hout of beton.

Tot slot is er ook een ophangset leverbaar om het led paneel hangend te installeren.

Klanten beoordelen ons met een 9.1 / 10

Score op basis van 10.969 reviews van Page 1 Created with Sketch. 10.969 reviews