Bewegingssensoren

Via deze pagina kun je onze led bewegingssensoren kopen. Onderstaand geven we je graag meer informatie over de bewegingssensoren, de geschikte led lampen, het afstellen van de lichtsensoren en het binnen/buitengebruik van de led bewegingssensoren.

3 resultaten

Bewegingssensor/Lichtsensor plafond binnen 360 graden
Bewegingssensor/Lichtsensor plafond binnen 360 graden
 • 8 Meter detectiebereik
 • 360º detectiehoek
 • Aansluitvermogen tot 1000W LED
 • IP20
17,95
Schemerschakelaar met tijdklok voor buiten & binnen IP44
(1)
Schemerschakelaar met tijdklok voor buiten & binnen IP44
 • Opbouw
 • Lux instelling en tijdklok
 • Aansluitvermogen tot 1200W LED
 • IP44
Speciale prijs 14,95 Normale prijs 19,95
Bewegingssensor/Lichtsensor buiten IP65
Bewegingssensor/Lichtsensor buiten IP65
 • 12 Meter detectiebereik
 • 180° Detectiehoek
 • Aansluitvermogen tot 300W LED
 • IP65
Speciale prijs 14,95 Normale prijs 17,95

Bewegingssensor/Lichtsensor voor led lampen – opbouw – infrarood

In ons assortiment vind je twee led bewegingssensoren. De bewegingsmelder werken met een infrarood techniek. Wanneer er beweging in het detectiegebied gesignaleerd wordt zullen de aangesloten led lampen aangaan. Hiermee zorg je ervoor dat de led lampen niet onnodig branden, waardoor je bespaart op je verlichtingskosten.

Ten eerste vind je op deze pagina een bewegingssensor voor binnen. Op deze lichtsensor kun je 1000W aan led verlichting aansluiten. Deze led bewegingssensor heeft een detectiehoek van 360 graden en een detectiebereik van 8 meter. Je kunt deze lichtsensor bevestigen aan de muur of het plafond.

Ook is in ons assortiment een bewegingssensor voor buiten te vinden. Deze infrarood bewegingsmelder is geschikt voor 300W aan led verlichting. De detectiehoek van deze sensor is 180 graden en het detectiebereik is 12 meter. Deze lichtsensor is geschikt om aan de muur te bevestigen.

Geschikt voor diverse (led) lampen

Door de ruime aansluitvermogens van de twee bewegingssensoren kun je veel soorten/groottes qua led lampengroepen aansluiten. Zo zijn de lichtsensoren geschikt voor onze led lampen, led spots, led panelen en led TL’s. De sensor voor buiten is ook geschikt voor de lampen in ons tuinassortiment.

De bewegingssensoren zijn daarnaast ook geschikt voor halogeenlampen. Deze verbruiken echter wel veel meer stroom en verhogen de energierekening. Het is dus aan te raden om led lampen aan te sluiten.

Bewegingssensor afstellen

Beide lichtsensoren hebben twee afstelmogelijkheden. Met de eerste afstelling regel je hoelang de led lampen blijven branden na het detecteren van beweging. Dit kan ingesteld worden van 10 seconden tot 15 minuten. Met de andere afstelling regel je het aantal lux. Lux geeft weer hoeveel licht er op een bepaald oppervlak schijnt. 1 Lux staat gelijk aan het uitstralen van 1 lumen per vierkante meter. Je kunt de lux afstelling instellen van 3 tot het hoogst mogelijke aantal lux (afhankelijk van de lichtbron). Deze afstellingen kun je eenvoudig bedienen met draaiknopjes op de lichtsensor.

Bewegingssensor voor binnen en buiten

Op deze pagina vind je zoals eerder genoemd een bewegingssensor voor buiten en een bewegingssensor voor binnen. De sensor voor buiten heeft een IP-waarde van 65. Dit wil zeggen dat deze infrarood bewegingsmelder volledig stofvrij is. Daarnaast is deze ook waterdicht waardoor buitengebruik mogelijk is. De sensor voor binnen heeft een IP-waarde van 20. Dit wil zeggen dat deze aanrakingsveilig is, maar niet tegen water en vocht kan. Deze lichtsensor is dus voor binnen gebruik.

Heb je nog vragen over de bewegingssensor? Onze klantenservice helpt je graag verder!

 

Klanten beoordelen ons met een 9.1 / 10

Score op basis van 10.969 reviews van Page 1 Created with Sketch. 10.969 reviews