Keurmerk
Vrachtwagen Gratis verzending boven de €50,-
Doos Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
Pijl 30 dagen retourgarantie
zoeken
Led railverlichting 3-Fase

Led railverlichting 3-Fase

Led railverlichting 3-Fase

Blader door subcategorieën

Led railverlichting 3-Fase

Led railverlichting (3-fase)

De railverlichting is de laatste jaren in populariteit toegenomen. Steeds meer showrooms hangen vol met opbouw railverlichting. Het gemakkelijke aan dit soort verlichting is dat men de lichtbronnen (railspots) gemakkelijk kan verplaatsen waardoor men dus ook gemakkelijk aanpassingen in de showroom kan uitlichten.

Dit soort railverlichting systemen waren er tot voorkort alleen in een halogeen uitvoering. De nadelen van een halogeenspot zijn natuurlijk de warmte, korte levensduur en het hoge verbruik. Sinds kort hebben wij ook een led variant voor dit type railverlichting systemen: Led railverlichting!

Belangrijke specificaties  led railverlichting systemen

Omdat het opbouw railsysteem vaak in showrooms is terug te vinden zijn een aantal specificaties zeer van belang. Wanneer het gaat om het uitlichten van producten dient de spotbundel goed te zijn. Onze led railverlichting heeft een lichtbundel van 30 graden, hierdoor ontstaat een mooie gerichte spotbundel. Daarnaast is de kleurechtheid erg belangrijk. Omdat men bijvoorbeeld kleding en/of andere producten gaat uitlichten, is het van belang dat de kleurweergave van deze producten realistisch is. Een product moet in de showroom natuurlijk ongeveer dezelfde kleur hebben als buiten op straat.

Onze led railverlichting is voorzien van kwalitatieve SHARP COB led chips. Deze SHARP COB led zit in het midden van de railspots gepositioneerd waardoor er aan de zijkanten ruimte is voor een reflector. Hierdoor ontstaat een gerichte lichtbundel. Daarnaast staan de SHARP COB led chips bekend om de hoge CRI (kleurechtheid) waardoor de kleuren goed en realistisch worden weergegeven. 

Installatie 3-fase led railverlichting

De naam “Railverlichting” zegt in principe al best veel over dit soort verlichting. De led railspots worden in een railsysteem geklikt waardoor men de led railspot gemakkelijk kan verplaatsen. Wij leveren een 3-fase railverlichting. Dit wil zeggen dat je het railsysteem op drie schakelaars kan schakelen. Je kunt dus verschillende groepen aanmaken op één en dezelfde rail. De led railspots zijn voorzien van een koppelstuk met de cijfers één t/m drie erop. Hier kun je instellen op welke groep de rail spot moet worden aangesloten.

Om de led railverlichting door de showroom te kunnen hangen zijn verschillende koppelstukken leverbaar. Hierbij te denken aan hoeken, kruisstukken, L stukken enz. Hierdoor kun je de één meter en twee meter railsystemen gemakkelijk aan elkaar doorkoppelen. Railverlichting is dus voor elke showroom te gebruiken en gemakkelijk te installeren.

Wattages en lichtkleuren railverlichting

Er zijn drie verschillende wattages led railverlichting leverbaar in twee verschillende kleuren. Er is een 10, 20 en een 30 Watt variant in een warm witte (3000K) en een naturel witte (4000K) kleur. De besparing van de modellen is maar liefst 85% ten opzichte van halogeen. Daarnaast heeft halogeen een levensduur van ongeveer 1.500 branduren. De led railverlichting heeft een levensduur van minimaal 25.000 branduren.

De 3000K is een warm witte kleur en is te vergelijken met een halogeen 2700K kleur. De 3000K is iets lichter van kleur. De 4000K is een naturel witte kleur en is een stuk witter. Bij beide lichtkleuren is de kleurechtheid gelijk. Het is dus meer een sfeer en smaak kwestie welke lichtkleur je neemt.

Mochten er nog vragen zijn over de led railverlichting (3-fase) kun je altijd contact met ons opnemen.