Kun je led lampen dimmen?

Geschreven op 09-11-2021 / Geüpdatet op 28-03-2023

Kun je led lampen dimmen?

Iets wat veel mensen zich afvragen bij het kopen van led verlichting.. Kan ik led dimmen? Het antwoord: Ja & Nee. Ja; led kan dimmen & Nee; niet alle led lampen zijn dimbaar. Omdat led niet altijd standaard dimbaar is, is het van belang bij de aankoop met een aantal punten rekening te houden. Om jou hierbij te helpen, beantwoord ik hieronder de 8 meest gestelde vragen.

1. Welke led lampen zijn dimbaar?

In principe zijn alle modellen led lampen verkrijgbaar in een dimbare variant. Maar.. let op, ze zijn niet altijd standaard dimbaar. Let daarom bij de aanschaf van led er altijd op of er “dimbaar”/“dimmable” in de productnaam of specificaties is vermeld. Zo niet, dan kun je er vanuit gaan dat de lamp niet dimbaar is.

Ben je op zoek naar dimbare led lampen? Ga dan hier naar al onze dimbare led lampen (verkrijgbaar in vele fittingen, modellen en groottes). De meeste werken op 230V, maar enkele (zoals de G4/GU4 en GU5.3) werken op 12V en heb je dus tevens een dimbare 12V trafo bij nodig.

Voor alle dimbare led lampen (met of zonder trafo) geldt: Indien je deze wilt dimmen dien je altijd een led dimmer te gebruiken. Dimmen met een halogeendimmer is af te raden omdat dit de lichtstabiliteit + dimbaarheid niet ten goede komt en schade kan toebrengen.

2. Ik heb al een led lamp gekocht. Hoe weet ik of ik deze kan dimmen?

Aan de buitenkant kun je vaak niet zien of een led lamp dimbaar is. Vaak staat dit wel op het doosje vermeld. Indien je deze niet meer hebt, raadpleeg dan degene waar je de led’s hebt gekocht.

3. Bespaar ik extra energie als ik mijn led lampen dim?

Ja, des te meer u de lampen dimt, des te meer u energie bespaart.

4. Hoe goed is led dimbaar?

Led is goed dimbaar, mits de kwaliteit van de (interne of externe dimbare driver) toereikend is en je een goede led dimmer hebt. Zorg dus altijd voor een led lamp die tot 0% of max. 5% kan terug dimmen. Kies hierbij altijd de bijpassende led dimmer die geadviseerd wordt. Alle dimbare led lampen en led dimmers in ons assortiment zijn op elkaar getest. Er staat altijd bij de led lamp aangegeven hoe ver deze terug te dimmen is en met welke led dimmer je de beste dimprestaties hebt.

5. Heb ik voor mijn led lampen een speciale led dimmer nodig?

Ja. Hoe dat zit, leg ik hieronder uit:

Iedere “normale” dimmer heeft een minimaal vermogen. Dit minimale vermogen zit vaak op 40-80W. Dit was geschikt voor jouw halogeen- en gloeilampen, omdat je hiermee al snel boven dit Wattage zit. Maar vervang je jouw oude lampen door led, dan zit het totaal aangesloten vermogen waarschijnlijk nog steeds onder het minimale vermogen van de dimmer. Hierdoor kunnen de led lampen niet of slecht dimmen en is de kans groot dat deze gaan knipperen.

Indien je met de led lampen wel boven het minimale vermogen van de “oude” dimmer uitkomt, kun je proberen de led lampen te dimmen met jouw bestaande dimmer. Maar, met een elektronische dimmer gaat dit sowieso niet werken. Met een magnetische dimmer mogelijk wel. (Of je een magnetische of elektrische dimmer hebt, is aan de buitenkant niet te zien. Vraag dit aan de leverancier van jouw dimmer.)

Wel bestaat de kans dat je met een “oude”/normale/gloei/halogeendimmer minder goed kan dimmen, dan met een led dimmer. Wanneer de lampen gaan knipperen, vervang de dimmer dan door een led dimmer. Dit kan namelijk van invloed zijn op de levensduur van de led lampen.

Wil je er zeker van zijn dat jouw led lampen goed kunnen dimmen? Ga dan na of jouw dimbare led lampen werken op 'fase aansnijding' of 'fase afsnijding'. Komt je hier niet achter? Ga dan voor de RLC led dimmer, omdat deze op beide dimtechnieken werkt.

6. Welke led dimmer heb ik nodig voor mijn led lampen?

Omdat 90% van alle dimbare led lampen op fase afsnijding (RC trailing edge) werkt, zijn de meeste dimmers is ons assortiment puur geschikt voor deze dimtechniek. Dat zijn dus de led dimmers fase afsnijding. Maar omdat sommige dimbare led lampen alleen op fase aansnijding (RL/leading edge) werken óf het soms zelfs onduidelijk is waarop de dimbare lampen werken, vind je in ons assortiment tevens led dimmers aan die geschikt zijn voor beide dimtechnieken: de led dimmers RLC.

Dus weet je niet of jouw led lampen werken op 'fase aansnijding' of 'fase afsnijding'? Ga dan voor de RLC led dimmer, omdat deze op zowel fase afsnijding als fase aansnijding werkt.

Tip: Meer hierover lezen? Ga dan naar mijn blogartikel "Welke led dimmer heb ik nodig?".

Naast het type led dimmer, is kwaliteit ook zeer belangrijk. Zie hiervoor de volgende vraag:

7. Wat is een goede led dimmer?

Naast het type led dimmer (zie vorige vraag), is kwaliteit net zo belangrijk. Op de markt is er een grote wirwar aan led dimmers. Sommige prijstechnisch interessant, maar kwalitatief een stuk minder. Daarbij kosten led dimmers al snel €100… en daar word je natuurlijk niet vrolijk van.

Een goede led dimmer beschikt over een aantal belangrijke eigenschappen:

✓ Laag minimum en hoog maximum LED vermogen
Het minimale vermogen dient zo laag mogelijk te zijn (bij voorkeur 0W), zodat led lampen zo ver mogelijk terug kunnen dimmen. Des te verder je led dimt, des te minder energie je verbruikt. Daarom is een laag wattage hier van groot belang.
Het maximale vermogen dient juist hoog te zijn (bijv. 150W LED of 450W LED), zodat je voldoende led lampen erop kunt aansluiten. Houd altijd rekening dat sommige leveranciers bij het max. vermogen het halogeenvermogen vermelden. Dit is altijd hoger dan het LED vermogen. Wees er dus scherp op dat je het LED vermogen van de dimmer checkt.

✓ MIN & MAX afstelmogelijkheden
Met een MIN en MAX afstelling kan je de minimale en maximale lichtouput evenals de lichtstabiliteit in beide niveaus instellen. Het kan bij sommige dimmer-merken voorkomen dat bij automatische MIN/MAX detecties er een bepaalde zekerheid wordt ingebouwd wat ten koste van de dimbaarheid gaat. Bij onze led dimmers is dat niet het geval. Wij zijn hier zeer scherp op dat niets ten koste van de dimbaarheid gaat.

✓ RC/Fase afsnijding of RLC/Fase aan- en afsnijding
De dimtechniek Fase afsnijding wordt verreweg het meest gebruikt voor led en zorgt voor de minste problemen. Weet je zeker dat jouw led lampen op fase afsnijding (RC) werken? Dan heb je de keuze uit al onze led dimmers.

Weet je niet zeker of je fase afsnijding of fase aansnijding nodig hebt? Ga dan voor een RLC led dimmer (ECO-DIM.01 of ECO-DIM.03).

✓ Bescherming tegen overbelasting, oververhitting en stoorsignalen
Verder is het belangrijk dat de dimmer beschermd is tegen invloeden van buitenaf, zoals overbelasting, oververhitting en fluctuaties. Zodat hierdoor geen storing in het lichtbeeld ontstaat of de dimmer defect gaat. Alle dimmers in ons assortiment hebben deze bescherming.

Andere belangrijke punten zijn:

✓ Universele toepasbaarheid achter alle afdekmateriaal
✓ Geruisloos dimmen
✓ Geschikt voor wisselschakeling

8. Mijn led lampen knipperen met mijn led dimmer. Hoe kan dit?

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  1. Led lamp is niet dimbaar
  2. Led lamp is aangesloten op gloeilamp- of halogeendimmer
  3. Led lamp is aangesloten op verkeerde type led dimmer (fase aansnijding/afsnijding)
  4. Led dimmer vermogen & instellingen
  5. Led lamp (laagspanning) is aangesloten op verkeerde trafo
  6. Fluctuaties in het net
  7. Defecte driver
  8. Led lampen zijn in serie aangesloten

Voor een volledige toelichting van deze oorzaken lees mijn artikel "Eerste hulp bij knipperende led lampen".

Samengevat:

Ja, led verlichting is te dimmen. Maar standaard zijn niet alle led lampen dimbaar, dus het moet specifiek vermeld staan dat de led lamp (of bijbehorende led trafo) dimbaar is. Hoe goed de led lamp dimbaar is, is afhankelijk van de dimbare driver van de led lamp en de kwaliteit van de led dimmer.

Om led te kunnen dimmen heb je een led dimmer nodig. Check altijd op welke dimtechniek jouw led lampen werken of ga voor een RLC dimmer. Andere belangrijke punten bij een goede led dimmer zijn: een laag minimum en hoog maximum vermogen, MIN & MAX afstelmogelijkheden, bescherming tegen overbelasting, oververhitting en stoorsignalen, universele toepasbaarheid op andere afdekmateriaal, geruisloos dimmen en wisselschakeling.

Twijfel je nog over het dimmen van led? Neem dan contact met ons of stel jouw vraag hieronder.

*Origineel artikel is van 31-03-2015. Artikel is geüpdated op 09-11-2021.

Deel dit artikel:
Jorien - Ecobright
Geschreven door
Jorien - Ecobright
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

155 reacties
Mark Buurman
Bezig met laden...
Hallo ecobright. Ik heb een lamp van Hay. Buislamp met ledverlichting 38W. In de toevoer van de lamp zit een led driver met 2 inputs. Eén voor de stroomtoevoer (L/N) en één voor een Dali control input. Met de Dali input kan ik dimmen mits ik 2 extra draden naar een Dali dimmer trek. Kan ik deze led driver niet gewoon vervangen door dimbare led driver?
Timo - Ecobright
Bezig met laden...
Beste Mark,
Of jou lamp geschikt voor onze dimbare driver durf ik je niet te zeggen. Niet alle lampen kun je voorzien van een andere driver. Mijn advies is om even contact op te nemen met de winkel waar je deze lamp hebt aangeschaft. Zij kunnen je hierin het beste advies geven.
Fijne dag verder! Met vriendelijke groet, Timo - Ecobright
Jaap
Bezig met laden...
Mijn ledlichtjes blijven branden na installatie van een EcoDim dimmer. Dit lijkt op lekstroom, maar hoe los ik dat op. Ik wil de lampen uiteraard helemaal uit kunnen zetten.
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Jaap,Het probleem waar u tegenaan loopt, is het zogenaamde lekstroom.Omdat de snoer/vloer/smartdimmers een digitale enkelpolige schakelaar hebben, laten die altijd een klein beetje stroom door.De meeste lampen geven hier geen boodschap aan, maar sommige lampen wel. Het is dus geen defect aan de dimmer, maar eerder een dimmer/lamp combinatie die niet goed werkt.Wat u kunt doen:1) Een bypass plaatsen voor het eerste lampje. Deze zorgt voor weerstand waardoor de lampjes uit gaan. U vind deze hier https://www.ecobright.nl/led-dimmer-afdekmateriaal-en-toebehoren/led-dimstabilisator/ Mochten er nog verdere vragen zijn stuur dan gerust een mail naar [email protected] vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Tino
Bezig met laden...
Ik heb een led hanglamp gekocht, die in 3 standen dimbaar is, door de wandschakelaar even snel uit en weer aan te zetten. Ik vind hem in de zwakste stand echter nog steeds te fel. Is er een mogelijkheid om deze nog verder te dimmen?
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Goedemiddag Tino.Omdat uw lamp voorzien is van een zogenaamd 3-step dimming, is het niet mogelijk om deze lamp te gaan dimmen met een externe dimmer. Wat misschien wel kan, alleen dat moet u dan bij de lamp bekijken, is nagaan of de lampen die er nu inzitten vervangbaar zijn voor nieuwe dimbare ledlampen. Dan is er wel een mogelijkheid voor het plaatsen van een externe dimmer, om de lampen op het gewenste niveau te kunnen zetten. Succes ermee, en mocht u nog informatie willen kunt u een mail sturen naar [email protected]. Fijne dag! Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Peter
Bezig met laden...
Ik heb een led lamp met een vloerdimmer voor 12v. Maar ik wil een aan/uit knop hebben icm de dimmer. Een nieuwe dimmer kopen die alles kan, zou kunnen, maar ik weet niet exact welk type ik nodig heb. Kan ik gewoon een simpele aan/uit knop tussen de dimmer (die dan altijd op half aan blijft staan) en de lamp zetten? Of moet zo'n knop vóór de dimmer geplaatst moeten worden zodat de dimmer niet continue stroom krijgt.
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Peter, De makkelijkste en meest voordelige optie is om een vloer/voetschakelaar voor de vloerdimmer te plaatsen zodat u via de vloer/voetschakelaar de lamp inschakelt. wij hebben dit helaas niet in het programma maar wellicht kunt u dit aanschaffen bij een bouwmarkt. Succes in ieder geval. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Melissa
Bezig met laden...
Beste, Wij kochten deze dimmer https://www.ecobright.be/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-voor-alle-afdekramen/ voor onze Lucide Talowe plafonnière (https://www.lucide.be/nl/shop/verlichting/plafondlampen/details/talowe-led-46100_42_30?fbclid=IwAR1n6lrGAeju7IH1I-iA-24flogfYsfxTDdqDeLuyu_Lau8-v_Ck-9NNAXs) maar zodra we het licht dimmen horen we de lamp zoemen. Hebben we een foute dimmer gekocht of zou het aan iets anders kunnen liggen? Alvast veel dank voor uw antwoord!
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Melissa, U heeft een dimmer met fase aansnijding bij ons gekocht. ik heb het vermoeden dat dit de brom veroorzaakt. heeft u Lucide zelf al geraadpleegd met welke dimtechniek deze plafondlamp het beste gedimd kan worden. Doorgaans is het zo dat 90% van de dimbare lampen en lichtbronnen het beste dimmen op dimmers met fase afsnijding zoals de Basic dimmer of EcoDim.02 dimmer. wellicht kunt u dit eens proberen of dit de problemen bij u oplost? alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
kathleen
Bezig met laden...
Beste,Wij heben vier opbouwspots met transfo : charlie MB2 nosta fitting B15d met philips halogeen 12v- 50w lampen.Is het mogelijk die lampen van 50w te vervangen door ledlampen van 7W ?Ik heb een dimmer maar lampen zoemen op de laagste stand.Kan dit met de bestaand transfo te laten zitten?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Kathleen, Het zoemen van de spots zal vermoedelijk te maken hebben met de driver en dimmer. zodra u de overstap maakt naar led is het belangrijk om zowel de dimbare driver als de dimmer te vervangen door een led dimmer en dimbare led driver die met de lage wattages overweg kan. U mag wel even per mail een foto sturen van uw huidige trafo's en dimmers, dan kunnen wij wellicht een passende oplossing aanbieden. Alvast bedankt, Martijn - EcoBright.
Erik
Bezig met laden...
Hallo, ik heb een ecodim2 dimmer van jullie met daarop aangesloten 4 dimbare led spots (Brilone Hornbach). Dimmen gaat goed, geen geflikker en geen gezoem. Het enige wat wel raar is, is het feit dat als ik de dimmer indruk dat het 1-2 seconden duurt voordat de lampen aangaan . Dat geldt voor alle 4 de lampen. Is dit op te lossen door de minimale/maximale output van de dimmer aan te passen?
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Hallo Erik. Bedankt voor uw vraag. Het klopt inderdaad dat het 1 á 2 seconden duurt. Dat is namelijk de softstart die in de dimmer zit. Dit is niet te omzeilen met een MIN/MAX afstelling. Ik wens u veel gemak van de dimmer. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Jeroen Schuurman
Bezig met laden...
Ik ben op zoek naar een dubbele led inbouw dimmer. Op de ene dimmer heb ik een led-filament lamp en op de andere 4 dimbare led spots. Zijn deze met eenzelfde soort dimmer te dimmen? En kan ik daar gewoon jullie dubbele led dimmer voor gebruiken?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Jeroen, zodra u dimbare lichtbronnen heeft kunt u er vanuit gaan dat het voor 90% zal werken met de DUO dimmer EcoDim.05. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Liset Dagelet
Bezig met laden...
Hallo, de dimmer die we nu gebruiken veroorzaakt een constant zoemend geluid bij onze plafondlamp is daar wat tegen te doen?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Liset, het lijkt erop dat u een dimmer heeft met fase aansnijding als techniek. dit veroorzaakt vaak een brommend/zoemend geluid zowel bij de lamp als de dimmer. U mag ons een foto sturen van de huidige dimmer. Dan gaan we even kijken welke dimmer u het beste kunt toepassen. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
jhack
Bezig met laden...
Mooie lamp gezien met led 19w - ik zou de lamp willen plaatsen waar een dimmer 60-600W aanwezig is. Kun je met zo'n soort dimmer wel de lamp aan en uitzetten?
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Hallo Jack. Wanneer u een led lamp wilt dimmen is het belangrijk dat er ook een led dimmer geplaatst wordt. De dimmer die u aangeeft is waarschijnlijk nog een halogeendimmer. Dat gaat niet goed werken. De lamp zal zeer waarschijnlijk fluctuaties laten of gaan knipperen en slecht dimmen. Kijk eens naar onze ECO-DIM.02. Dat is ons meest verkochte model led dimmer die werkt op fase-afsnijding. Dat is circa 90% van alle verkochte dimbare led lampen in de BENELUX. U vind de dimmer hier https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/. Informeer wel bij de leverancier van de lamp of die überhaupt dimbaar is, en of de lamp werkt op fase-aansnijding of fase-afsnijding. Daarbij is de dimbaarheid van de lamp ook afhankelijk van de kwaliteit dimbare driver die in de lamp zit. Ik heb u ook even een mail gestuurd. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Kris
Bezig met laden...
Welke dimmer werkt best met één philips dimbare ledlamp 8.5W (60W) E27? Fase afsnijding of aansnijding?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Kris, Onze ervaring met dimbare led lampen van Philips is dat deze het beste dimmen op led dimmers met fase afsnijding. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Miranda
Bezig met laden...
Beste,Er is een fase aansnijdend dimmer voor onze lamp gekocht. Welk merk GU10 5w led lampjes kunnen wij hier nu het beste voor kopen, voor het beste dimresultaat?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Miranda, De meeste dimbare led lampen dimmen beter en stabieler op dimmers met fase afsnijding. Wij hebben vernomen dat de dimbare GU10 led spotjes van Philips serie CorePro wel te dimmen zijn op dimmers met fase aansnijding. echter hebben wij dit zelf niet getest dus kan het u niet garanderen. Mocht u verder nog vragen krijgen of kunnen wij u ergens anders mee helpen, laat het dan ons gerust weten. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Deebra
Bezig met laden...
Wij hebben nieuwe inbouwspots met dimbare ledverlichting geinstalleerd op een oude dimmer die volgens mij werkte op halogeen.De lampjes branden maar zijn bijna niet dimbaar. Ligt dat aan de oude dimmer of...>?
deebra
Bezig met laden...
Dit zijn de specificaties van de ledlampjesLichtwaardenLichtopbrengst280 Lumen ↳ is vergelijkbaar met 35 Watt halogeen Verbruik4 Watt Rendement70 Lumen per Watt Lichtkleur2700 Kelvin
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Deebra, Het niet ver terug kunnen dimmen met uw huidige halogeen dimmer is te verklaren. dit type dimmer is namelijk destijds gemaakt voor het dimmen van halogeen verlichting. dit is een andere techniek en vaak zijn dit zwaardere dimmers en niet geschikt voor het lage vermogen van dimbare led verlichting. Om uw nieuwe dimbare led spots goed te kunnen dimmen heeft u een led dimmer nodig die met uw led spots kan communiceren. Een veel toegepaste dimtechniek voor dimbare led lampen is fase afsnijding. onze best verkochte led dimmer is ook voor u goed toe te passen. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft over het dimmen van led. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.
Bram
Bezig met laden...
Ik heb LED dimbare spotjes aangeschaft bij Praxis van het merk Briloner a 39 euro per stuk. Nu zijn ze allemaal aangesloten en het dimmen lukt zeker maar het vreemde is dat deze op zijn zachtste stand eigenlijk nog te fel brandt. Iemand een idee waarom deze zo fel blijft?
Tim - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Bram, bij het dimmen van led zijn er 2 dingen belangrijk. Het minimum wattage tot hoever de LED dimmer kan dimmen en de Driver/Trafo van de spot. Om u hierop een beter antwoord te geven zal ik u even een e-mail sturen. Vriendelijke groet, Tim - EcoBright
Niels Roetert
Bezig met laden...
Is het mogelijke om een 220V LED lamp (9x 5W) en een LED spot (2x 12W met travo, dimmable with cut-off-dimmer) met een (1) dimmer tegelijk te besturen/dimmen? Indien het geval, welke zou U dan adviseren?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Niels, Wij adviseren altijd om 1 soort led verlichting toe te passen op 1 dimmer. dit heeft te maken met de verschillende wattages en opstartvermogens van de lichtbronnen. zo kan het dus voorkomen dat de 2x12W led lampen eerder activeren dan de 9x 5W led lamp. zo is de optimale dimbaarheid van beide lampen niet goed af te stellen. Voor het beste resultaat kunt u het beste 2 dimmers toepassen mits dat mogelijk is. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
NICK OUDSHOORN
Bezig met laden...
Geachte heer,Ik heb dimbare spot gemonteerd dimbaar met een Jung inbouwdimmer werkt goed.Alleen duurt het ongeveer 3 seconden voordat wanneer ik de schakelaar heb ingedrukt de lampjes vaak een voor een aangaan.Is dit een probleem voor de driver of de lampjesik vind het niet echt een probleem.Ik vraag mij alleen af of het schadelijk is voor mijn installatie en wat de oorzaak is.Met hartelijke groet, nick
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Nick, Het lijkt erop dat de dimmer een soort vertraging ( slow start ) heeft ingebouwd. elk Led lampje met ingebouwde of externe trafo heeft een opstartvermogen en dit is per led lamp weer verschillend. hierdoor kan het komen dat de lampjes niet gelijktijdig aan gaan. dit is verder niet schadelijk voor de installatie maar wordt soms wel als hinderlijk ervaren. Met vriendelijke Groet, Martijn - EcoBright.
Twan de Wit
Bezig met laden...
Beste Heer,Ik heb even een vraag. Ik heb dimmable led spots van 5,5W ieder. 3 stuks. Deze zitten aan een LED dimmer van 5,5-50W. Volgens de website van de leverancier van de led spots kan je beide varianten van dimmers gebruiken. Nu is het helaas zo dat de spots(denk ik) een pieptoon geven. Deze word erger naarmate het licht verder gedimd word. Wat zou ik hieraan kunnen doen? In de manual van de spots staat dat deze een humming noise kunnen maken maar ik kan me niet voorstellen dat dat dit geluid is. Want ik kan niet met deze spots aan rustig blijven zitten helaas. Ik hoop dat u mij kunt helpen hiermee.
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Twan, vaak wordt het brommen of zoemen van de lampen of dimmer veroorzaakt door een verkeerde combinatie tussen dimmer en lampen. Ook de kwaliteit van de onderdelen in de dimmer maar ook de spotjes kan een oorzaak zijn. In dit geval is het geluid niet weg te halen met uw dimmer en spotjes. u kunt het beste een andere dimmer proberen die op fase afsnijding werkt. in bijna alle gevallen lost dit het probleem van slecht dimmen en gezoem/gebrom bij het dimmen op. Met vriendelijke Groet, Martijn - EcoBright
Rien
Bezig met laden...
Goede morgenIk wil 4 aparte wandlampen osram AC 01770 13W elk aan te sluiten op een wcd tegelijk aan en uit kunnen schakelen en dimmen met een afstandsbediening Bestaan er dimmer/schakelaars die je per lamp kunt inbouwen en tegelijk kunt bedienen met een afstandbediening?Mvg
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Rien goedemiddag, Helaas kunnen wij u hier niet mee helpen. Wij hebben dit niet in het assortiment. Misschien kunt u eens een kijkje nemen bij Klikaanklikuit? ik ken het assortiment niet maar ik wet wel dat zij dit soort systemen hebben om verlichting te bedienen met een afstandsbediening. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Eric
Bezig met laden...
Geachte dame/heer,Ik wil 10 Ikea ledlampen dimmen met een snoerdimmer, betreft type: Ryet LED 200 lm, 2,8 watt, 2700 kelvin, E14, LED1547G3.Kunt u mij helpen aan een juiste snoerdimmer?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Goedemorgen Beste Eric, Helaas hebben wij geen snoerdimmers in ons assortiment. Als u elders een snoerdimmer aanschaft let er dan op dat deze op een fase afsnijdende dimtechniek werkt omdat de Ikea led lampen daar het beste mee te dimmen zijn.Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.
E. van Dijk
Bezig met laden...
Wij hebben 2 ledstrips van vijf meter 120 leds pm aangesloten op twee gekoppelde transformators. Kan je deze ook dimmen. Volgens de winkel is het plug en play niet dimbaar, wij dachten dat je ledstrips altijd kunt dimmen als je maar een speciale dimmer gebruikt of dat je iets monteerd tussen stripn en transformator.
E. van Dijk
Bezig met laden...
Wij hebben 2 ledstrips van vijf meter 120 leds pm aangesloten op twee gekoppelde transformators. Kan je deze ook dimmen. Volgens de winkel is het plug en play niet dimbaar, wij dachten dat je ledstrips altijd kunt dimmen als je maar een speciale dimmer gebruikt of dat je iets monteerd tussen stripn en transformator.
E. van Dijk
Bezig met laden...
Wij hebben 2 ledstrips van vijf meter 120 leds pm aangesloten op twee gekoppelde transformators. Kan je deze ook dimmen. Volgens de winkel is het plug en play niet dimbaar, wij dachten dat je ledstrips altijd kunt dimmen als je maar een speciale dimmer gebruikt of dat je iets monteerd tussen stripn en transformator.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste E. van Dijk, Het gaat in deze niet om de strip of led dimmer, maar vooral de trafo speelt hierin een grote rol. Deze moet namelijk dimbaar zijn. Wanneer deze niet dimbaar is, dan kunt u deze niet dimmen, ook niet met een speciale led dimmer. Mocht u een dimbare led trafo vinden, dan kunt u deze het beste dimmen met een fase afsnijdende led dimmer. Deze hebben wij wel in het assortiment. Artikelnummer 43-100005. Vriendelijk groeten, Nick - EcoBright.
E. van Dijk
Bezig met laden...
Wij hebben 2 ledstrips van vijf meter 120 leds pm aangesloten op twee gekoppelde transformators. Kan je deze ook dimmen. Volgens de winkel is het plug en play niet dimbaar, wij dachten dat je ledstrips altijd kunt dimmen als je maar een speciale dimmer gebruikt of dat je iets monteerd tussen stripn en transformator.
Baart
Bezig met laden...
Ik heb van ikea 6 led dimbare lampen van 4,2 wIk heb een duo dimmer nodig omdat er twee schakelaars zitten en de andere niet mag vervallen welke dimmer heeft u voor mij.
Baart
Bezig met laden...
Ik heb van ikea 6 led dimbare lampen van 4,2 wIk heb een duo dimmer nodig omdat er twee schakelaars zitten en de andere niet mag vervallen welke dimmer heeft u voor mij.
Baart
Bezig met laden...
Ik heb van ikea 6 led dimbare lampen van 4,2 wIk heb een duo dimmer nodig omdat er twee schakelaars zitten en de andere niet mag vervallen welke dimmer heeft u voor mij.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Baart, u heeft hiervoor een duodimmer nodig fase afsnijding. We zijn hier momenteel mee bezig, maar hebben dit helaas nog niet in het assortiment. Groeten, Nick - EcoBright.
Frans Diederich
Bezig met laden...
Wij hebben alle verlichting vervangen door gedimt led en willen er een tijdschakelaar tussen zetten zoals we voorheen hadden maar uit gaat prima (uiteraard) maar aan niet. Is hier een oplossing voor? Het gaat slecht om 1 staande lamp.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Frans, U heeft dus een tijdschakelaar op uw lamp zitten en deze gaat wel op een bepaalde tijd uit, maar niet meer aan? Dat is vreemd omdat het gewoon een schakelaar is. Dus dit zou wel moeten werken. Of heeft u de lamp wellicht op een heel erg laat niveau staan waardoor de lamp wellicht net iets te weinig stroom krijgt? Wij hebben hier denk ik geen oplossing voor. Wij zitten namelijk niet in de tijdschakelaars en hebben ook geen snoerdimmers voor dit soort staande lampen.
bert oosterveld
Bezig met laden...
Kunt u mij vertellen welke ledlamp e14 het meest geschikt is om in een kroonluchter met witte glazen kapjes te draaien. Er zitten nu kaarslampjes mat in 9 stuks. Ik wil deze graag dimmen heb hiervoor ook een nieuwe dimmer nodig. Wat kunt u mij aanraden wat ook een beetje betaalbaar is. Met vriendelijke dank, Bert
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Bert, Welke veel wordt verkocht is het flame model 2200K. Deze lampen geven mooi sfeervol licht en zijn goed te dimmen met onze eigen led dimmer. Onderstaande combinatie werkt goed. https://www.ecobright.nl/led-kaarslamp/led-filament-e14-kaarslamp-flame-2w-dimbaar/ met https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ mocht u verder nog vragen hebben vernemen wij het graag.
Freerk
Bezig met laden...
Hallo, ik heb 4 stuks "Eglo Fueva 96407".Welke led dimmer heb ik hiervoor nodig?vr. gr.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Freek, Ik ken de lampen helaas niet. De led dimmer waar de meeste verschillende type led lampen op werken is deze dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ hiermee heeft u dus de meeste kans. Groeten Nick - EcoBright.
Ellen
Bezig met laden...
Hallo daar :) Wij hebben de Eikelenboom Matrix met 8 lampen. Die willen willen wij vervangen door 8 LED kooldraadlampen van 4 watt. Welke dimmer hebben wij hiervoor nodig? Groetjes Ellen
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Ellen, Dat is moeilijk te zeggen, maar wanneer het dimbare filament lampen zijn dan kunt u deze vaak het beste dimmen met een fase afsnijdende led dimmer. Hier werken sowieso de meeste verschillende type led lampen op. Onze eigen filament lampen werken hier ook het beste op. Net als die van verschillende andere A-merken. Het gaat om onderstaande dimmer. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ mocht het onverhoopt toch niet werken, dan kunt u gewoon binnen 30 dagen aan ons retourneren. Alvast een goed uiteinde en een gezond, gelukkig en duurzaam 2018 gewenst! Groeten Nick - EcoBright.
Eric
Bezig met laden...
Hallo, kan je een kerstster met een adapter die secundair 4,5 volt met 6 watt levert ook dimmen? Bij voorkeur met een stekkerdimmer?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
HOHOHO, Hallo Eric, het Kerstmisfeest komt er inderdaad weer aan. Wij kunnen u helaas niet verder helpen met uw dimbare kerstster. Waar u dan eigenlijk naar op zoek moet gaan is een dimbare adapter welke geschikt is voor led lampen. Daarnaast is er ook nog een led snoerdimmer nodig om het te kunnen dimmen. In therorie is het dus mogelijk, maar dan wordt het wel een grote zoektocht en waarschijnlijk een hele dure kerstster. Heel veel succes en natuurlijk alvast een heel fijn kerstfeest. Groeten, Nick - EcoBright.nl
Thijs van Dalen
Bezig met laden...
Hallo,ik heb een wandlamp die gevoed wordt door een LED driver van 12w. deze LED driver steek je rechtstreeks in het 220v stopcontact, vervolgens de stekker van de LED lamp in de LED driver en hij doet het!Is het mogelijk om een dimbare LED driver 12w te kopen die rechtstreeks in het stopcontact past?dank, Thijs
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Thijs, Een dimbare en niet dimbare driver werken precies hetzelfde. Een dimbare driver is ook gewoon als aan/uit te gebruiken. Wij verkopen deze drivers alleen helaas niet. Vriendelijke groeten. Nick - EcoBright.
Ray
Bezig met laden...
Wat voor snoer dimmer kan ik gebruiken voor . Een DC 10 ~ 25V 400 Ma /120 leds 7.5 w
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Ray, Wij verkopen helaas helemaal geen snoerdimmers en zijn hier ook niet in gespecialiseerd. Wij kunnen u hier dus helaas niet mee helpen. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright
Colin
Bezig met laden...
Beste, ik heb een (duo) halogeen dimmer en zou hier graag een LED lamp op willen aansluiten. De lamp zelf heeft een interne dimmer. Is dit mogelijk?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Colin, bedankt voor je vraag. De lampen zijn het beste te dimmen met een led dimmer. Er zijn twee verschillende soorten led dimmers. Fase aansnijding en fase afsnijding. U zou hier eigenlijk even rekening mee moeten houden. Wij verkopen helaas zelf geen duodimmers in een led variant. Bij de aanschaf is het dus van belang dat u even nagaat of uw lampen op afsnijding of aansnijding werken. Heel veel succes met uw aanschaf. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.
Colin
Bezig met laden...
Dag Nick, dankjewel. Ik heb de lamp inmiddels aangesloten op de halogeen dimmer (de andere lamp is namelijk halogeen) voor de led lamp werkt dit door de halogeen dimmer volledig aan te draaien. En vervolgens de dimmer op de lamp te gebruiken. Niet ideaal maar werkt voor nu.
Colin
Bezig met laden...
Dag Nick, dankjewel. Ik heb de lamp inmiddels aangesloten op de halogeen dimmer (de andere lamp is namelijk halogeen) voor de led lamp werkt dit door de halogeen dimmer volledig aan te draaien. En vervolgens de dimmer op de lamp te gebruiken. Niet ideaal maar werkt voor nu.
Colin
Bezig met laden...
Dag Nick, dankjewel. Ik heb de lamp inmiddels aangesloten op de halogeen dimmer (de andere lamp is namelijk halogeen) voor de led lamp werkt dit door de halogeen dimmer volledig aan te draaien. En vervolgens de dimmer op de lamp te gebruiken. Niet ideaal maar werkt voor nu.
Koss
Bezig met laden...
Hallo,Kunt u vertellen welke dimmer het beste is voor deze lamp? Ik zie op jullie site een aantal verschillendehttps://www.hornbach.nl/shop/PHILIPS-LED-Plafondspot-Star-2-lichts-4-5W-WarmGlow-wit-Energieklasse-A/6067966/artikel.html
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Koss, Voor het dimmen van Philips kunt u het beste kiezen voor een fase afsnijdende led dimmer. Deze hebben wij ook in het assortiment. Daarnaast gaat het hier om een compleet armatuur incl. een aparte driver. Hiervoor is de fase afsnijdende led dimmer altijd de beste oplossing. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Mochten er verder nog vragen zijn vernemen wij het graag. Vriendelijk groeten, NIck - EcoBright.
John
Bezig met laden...
Goedemorgen, ik ben op zoek naar een duo led dimmer. Op de ene uitgang komen 3 inbouwspotjes 3x 4,5 watt van Philips en op de andere uitgang moet een Filament dimbare ledlamp E27 4,2 watt van Ikea komen. Welke led dimmer kan ik het beste nemen? Alvast bedankt!
Nick - Ecobright
Bezig met laden...
Hoi John, voor het dimmen van Philips en IKEA led lampen kunt u het beste een fase afsnijdende dimmer gebruiken. Wij verkopen helaas geen duodimmers, maar wanneer u deze gaat aanschaffen is het dus raadzaam erop te letten dat het om een fase afsnijdende duo led dimmer gaat. Veel succes! Groeten, Nick - EcoBright.
mark de langen
Bezig met laden...
we hebben 6 led lampen (worden op 1 dimmer aangesloten) van Calex holland (200 lm / 4 watt) gekocht (staat bij : LED Filament Flex Dimmable) welke dimmer zou ons hiervoor aanbevelen? Alvast dank voor uw reactie
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Mark, De Calex lampen zijn doorgaans het beste te dimmen met onderstaande led dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ hier hebben wij al vele positieve reacties opgehad icm dimbare led lampen van het merk Calex. Alvast een prettig weekend! Gr. Nick - EcoBright.
mark de langen
Bezig met laden...
we hebben 6 led lampen (worden op 1 dimmer aangesloten) van Calex holland (200 lm / 4 watt) gekocht (staat bij : LED Filament Flex Dimmable) welke dimmer zou ons hiervoor aanbevelen? Alvast dank voor uw reactie
Mark de Langen
Bezig met laden...
Bedankt ik ga een bestelling plaatsen ook een fijn weekend
Inge
Bezig met laden...
Hallo,Ik heb een vraag, vandaag ging ons nacht lampje niet meer aan. Dus wij voor noot er een tijdelijke vervangende lamp in dien. Maar deze lamp was zo vel dat we een nieuwe gingen halen in de winkel. We kregen als tip mee dat we beter een led lamp konden kopen van Philips want dat is energie zuiniger. Wij de lamp kopen en draaien hem in ons nachtlampje. Zetten hem aan en poef. We hoorden een klein knalletje en de lamp deed niks meer. Ook kwam er een brandende lucht uit de lamp. Dus ik liep naar mijn ouders toe om te vragen wat nu? Dus ze zeiden kom dan gaan we kijken of het net nieuw gekochte led lampje het nog wel doet. Dus ze draaien hem in een andere lamp en deze zegt ook poef... Dit was ook het einde van deze lamp. Beide lampen waren dimbare lampen. Behalve zag ik achteraf dat het led lampje niet dimbaar was.Weet iemand wat de reden is dat beide lampen nu stuk zijn en branderig ruiken?Leer voor de volgende keer....
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Inge, Dat is vreemd. U heeft gewoon een E27 (dikke draaifitting) of E14 (dunne draaifitting) in uw nachtlampje zitten? U heeft hiervoor een vervangende led lamp gekocht en deze erin gedraaid, toen de lamp aangezet en de lamp was direct stuk? Het lijkt op een soort kortsluiting of piekspanning. Het kan natuurlijk zijn dat er een fout in de lamp zit, een sluiting, waardoor u het in verschillende lamphouders kunt proberen en het resultaat hetzelfde zal zijn. Als u een normale gloeilamp in het lampje stopt, werkt deze dan wel? Groeten, Nick - EcoBright
Roy
Bezig met laden...
Goede dag. Is het mogelijk om een tafellamp met 3 ledlampen (lijkt op strips) op een externe dimmer aan te sluiten?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Roy, Dat is een goede vraag. Wanneer het een led strip is zit er altijd een trafo/driver bij. Deze trafo/driver moet dimbaar zijn. Wanneer deze dimbaar is dan zijn deze over het algemeen het beste te dimmen met een fase afsnijdende dimmer. Deze hebben wij ook in het assortiment: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ . Het is dus wel van belang dat de driver van de strips dimbaar is, anders gaat het met geen enkele dimmer werken. Groeten, Nick - EcoBright.
P.
Bezig met laden...
Welke dimmer heb ik nodig bij: 18 x IKEA LEDARE E14, 6W, 400 lm (http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70358703/)? Graag uw reactie. Dank u wel! Groeten P.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste P. Voor het dimmen van IKEA lampen hebben wij een fase afsnijdende led dimmer. Wij hebben nagevraagd en IKEA heeft aangegeven dat de IKEA lampen het beste te dimmen zijn met een fase afsnijdende dimmer. We hebben de meeste LEDARE led lampen van IKEA zelf ook getest op onze dimmer en deze werkt prima! Ik verwacht hier dus ook geen problemen. Het totaal aan te sluiten wattage op onze dimmer is max. 150W u blijft hieronder 18 * 6 = 108 Watt. Ik verwacht dus geen problemen. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ groeten Nick - EcoBright
lily
Bezig met laden...
hallo, heb een dimmer gekregen van 6 w en een staande lamp. nu is de staande lamp diens beton op grond kapot en wil hem aan recycling geven, de dimmer doet het wel op de lamp met schakelaar dimmer, maar op een gewone lamp doet die het niet? Klopt dit? Mijn e27 dimmer kan ik niet op een gewone niet dimbare lampfitting zetten?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Lily, Ik begrijp uw verhaal niet helemaal maar u kunt geen dimmer aansluiten op een NIET dimbare lamp. Dan zal de lamp beginnen te flikkeren/knipperen of uitgaan. Wanneer de dimmer een drukknop heeft en u de dimmer op 100% licht zet dan zou u de dimmer wel als schakelaar met een NIET dimbare lamp kunnen gebruiken. Maar dit is niet ideaal, want dan kunt u beter een schakelaar gebruiken in plaats van een dimmer. Wanneer u een dimmer met een (led) lamp wilt laten samenwerken moet u goed kijken wat voor type lamp u heeft en welke dimmer hier bij past. In een ander blogartikel hebben wij hier heel wat nuttige informatie over in staan: https://www.ecobright.nl/blog/p/welke-led-dimmer-heb-ik-nodig/52/ Mocht u de lampen en dimmer bij ons aanschaffen staat per product altijd goed omschreven of de lampen dimbaar zijn en welke dimmer u hier voor nodig heeft. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.
W. Evers
Bezig met laden...
Welke dimmer heb ik nodig bij: Philips LED GU10 5.5W=50W WarmGlow. 5 spots op een dimmer en 3 spots op 1 dimmer? Huidige dimmer werkt wel maat knippert bij lage stand.Graag uw reactie.
W. Evers
Bezig met laden...
Welke dimmer heb ik nodig bij: Philips LED GU10 5.5W=50W WarmGlow. 5 spots op een dimmer en 3 spots op 1 dimmer? Huidige dimmer werkt wel maat knippert bij lage stand.Graag uw reactie.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste W. Evers, Onze ervaring is dat men Philips het beste kan dimmen met een fase AFSNIJDENDE dimmer. Deze verkopen wij zelf ook. Dat is deze link: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ . Het vermogen van de dimmer is 0-150W. 3 of 5 stuks op één dimmer is dus geen probleem. Ik zal u dit ook nog even persoonlijk toesturen. Groeten, Nick
A. Taoufik
Bezig met laden...
Ik ben op zoek naar een deo dimmer voor lid lampen. Heb u dat & wat kost het?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Taoufik, Bedankt voor uw bericht. We hebben helaas geen duo dimmers. We hebben wel enkele muurdimmers. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/ wanneer u op zoek gaat naar een led dimmer is het handig om te weten of uw lampen werken op een fase aansnijdende led dimmer of een fase afsnijdende dimmer. Voor een duo dimmer kunnen wij u helaas niet verder helpen. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.
Rolph Zaman
Bezig met laden...
Beste,ik heb LED lampen op een circuit aangesloten waarin ook halogeenlampen werken. graag had ik het circuit gedempt via een dimmer. is dit uberhaupt mogelijk of moeten dan alle lampen in het circuit LED lampen zijn? Welke dimmer beveelt u me aan? Mvg
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste R. Zaman, Het is inderdaad wel beter om allemaal led lampen op deze groep te zetten. Het is voor de dimmer wat makkelijker om allemaal zelfde wattages te dimmen. Tenminste, dat is onze ervaring. Wat voor led lampen heeft u al? Het heeft namelijk te maken of de lampen werken met een fase aan- of afsnijdende led dimmer. Wanneer het namelijk om spotjes gaat dan hebben wij zelf ook een perfecte combinatie. Ik zal u persoonlijk ook nog even een e-mail sturen met wat informatie. Groeten - Nick - EcoBright.
paul Van Tour
Bezig met laden...
Hallo,Ik heb een vraagje, ik heb een TL led tube en deze gaat wanneer ik deze aansluit op een normale R dimmer met een minimaal vermogen van 60 watt. logischerwijs gaat de lamp wel knipperen(verkeerde dimmer) maar ook wordt het licht minder fel, zou ik wanneer ik dit aansluit op een goede led dimmer zou het den werken? gezien ik nergens een dimbare led tube kan vinden, maar blijkbaar werkt het wel met de lamp die ik hier heb
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste P. van Tour, bedankt voor je bericht. Een led TL is standaard vaak NIET dimbaar. Dit heeft met de driver op de printplaat te maken. Deze bepaald of de lamp dimbaar of niet dimbaar is. Dimbare drivers zijn duurder en de toepassing wordt voor TL vaak niet gevraagd. HIerdoor zijn bijna alle led TL's in de markt standaard NIET dimbaar. Wanneer de niet dimbare TL dus wel werkt op een dimmer zou dit een apart verhaal zijn. Onze led TL buizen zouden direct beginnen te knipperen. De vervangende armaturen voor led TL bakken (led panelen) zijn wel in een dimbare variant te leveren. Wellicht dat u hier mee uit de voeten zou kunnen. Gr. Nick
Mick Sonnenfeld
Bezig met laden...
Goedendag, ik heb een niet dimbare ledlamp op een dimmer aangesloten. Ik ben tevreden over het resultaat. Kan het kwaad om dit te doen?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Mick, dit kan verder geen kwaad. Het is echter wel vreemd dat het werkt. Dan zou er eigenlijk een dimbare driver in de lamp moeten zitten. Anders zou de lamp direct moeten beginnen te knipperen. Hoe dan ook, wanneer het werkt dan werkt het en het kan geen kwaad. Groeten, Nick - EcoBright.
Mick Sonnenfeld
Bezig met laden...
Goedendag, ik heb een niet dimbare ledlamp op een dimmer aangesloten. Ik ben tevreden over het resultaat. Kan het kwaad om dit te doen?
Mick
Bezig met laden...
sorry voor het dubbele bericht, wel dank voor het antwoord! Er is mss een hele lichte flikkering waar te nemen. En op zich reageert de lamp vreemd genoeg wel wat op de dimmer, maar niet zoals de dimbare led lampen op dezelfde dimmer. We zullen zien wat het met de levensduur doet. Nogmaals dank en groet.
Paul
Bezig met laden...
Ik heb nieuwe led lampen (3) van 4 watt elk. Het betreft eth led filament globe 125 mm 420lm, 2500k, welke dimmer zou ik hiervoor kunnen gebruiken?
Paul
Bezig met laden...
Het is bestemd voor een wisselschakeling
Jorien - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Paul, Dit is afhankelijk van of uw led lampen werken op fase aansnijding of fase afsnijding. Heeft u dimbare led filament lampen bij ons gekocht? Zo ja, dan heeft u de led dimmer fase afsnijding (0-150W) nodig. Deze is tevens geschikt voor wisselschakeling. Heeft u de lampen elders gekocht? Vraag dan uw leverancier 1) of de lampen dimbaar zijn en 2) of de lampen werken op 'fase aansnijding' of 'fase afsnijding'. Pas dan weet u (of uw led lampen kunnen dimmen en) welke dimmer u nodig heeft. Ik zal u tevens een e-mail sturen. Vriendelijke groeten, Jorien - EcoBright
Bas Roubos
Bezig met laden...
Ik heb dimbare spot lampjes gekocht en heb een dimmer die zeker al 15 jaar oud is maar werkt nog prima maar als ik de led spotjes er op laar branden gaan ze niet helemaal uit, wat is de oorzaak ?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste B. Roubos, U gebruikt een halogeendimmer op led lampen. Dat kan wat problemen met zich meebrengen. Allereerst het minimale vermogen wat bij een halogeendimmer waarschijnlijk te hoog ligt. BIjvoorbeeld een minimaal vermogen van 40-60 Watt, vaak komt u hier met led spotjes niet aan waardoor het dimmen niet goed werkt. Daarnaast hebben led spotjes maar heel weinig vermogen nodig om toch te kunnen branden. Ik denk dat er een sluipvermogen vanuit de dimmer komt. Waarschijnlijk te weinig voor halogeen om te gaan branden, maar genoeg voor de led spots om niet helemaal uit te gaan. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.
Ron Willemse
Bezig met laden...
Ik heb een kroonluchter met 12 ledlampen van 3W (CV Lighting LEDincand C35). deze blijven nu flikkeren vanwege een verkeerde dimmer.Welke inbouwdimmer adviseert u?Ik heb nu een GIRA dimmer (60-400W)Ik hoor graag van u!Bij voorbaat dank.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste R. WIllemse, Het flikkeren wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het te grote minimale vermogen van de halogeendimmer. Deze is namelijk 60 Watt, het totaal aangesloten vermorgen van de led lampen is slechts 36 Watt. Dit kan problemen opleveren. Er staat op de website van uw leverancier niet elke dimmer het meest geschikt is, onze ervaring is dat de fase afsnijdende led dimmer het meest geschikt is voor de meeste led filament lampen. Zo ook onze eigen filament lampen. Het zou dan gaan om onderstaande dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ mochten er verder nog vragen zijn vernemen wij het graag.
Marc Leemans
Bezig met laden...
Beste.Ik wil graag een dimbaar Led-panel aanschaffen:Ecobright Led paneel 60x60 3000K warm wit Pro (dimbaar) en een opbouwpaneel.Ik gebruik thuis de universele dimmer van NIKO (310-01900) en de draaiknop-extensieextensie NIKO (310-0200)Ik las ergens dat een Led panel niet te dimmen met deze NIKO-dimmer.Nochtans, deze dimt resistieve, inductieve en capacitieve belastingen, alsook dimbare halogeen, led en spaarlampen.Dimt hier thuis ook led-lampen op 220 V.Ik kan géén extra dimmer plaatsen: het Led-paneel is onderdeel van bestaande kring mét deze universele NIKO-dimmer.Het zou dan wél werken met een 0-10v pwm dimmer, zoals deze : NIKO (310-01100)Ik kan en wil mijn bestaande NIKO-dimmer echter niet vervangen. De NIKO-brochure stelt dat mijn universele NIKO-dimmer alle dimbare Led-lampen kan dimmen.Klopt wat ik lees? Of kan mijn dimmer uw Led-paneel wél dimmen?Met dank.marcL.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Hoi Marc, ik denk dat het in uw geval wel mogelijk is. Wanneer de dimmer meerdere verschillende lampen kan dimmen en verschillende belastingen kan dimmen moet het goed komen. Led panelen verbruiken per stuk ongeveer 36 Watt. Dit is voor een dimmer ook al makkelijker te dimmen dan bijvoorbeeld een led spotje van maar 5 Watt. U kunt het gewoon proberen met uw NIKO dimmer. Mocht het niet lukken dan kan dit geen kwaad, het paneel zal dan beginnen te knipperen. We kunnen dan altijd nog even verder kijken. Groeten, Nick
Janice
Bezig met laden...
Hello, the bulbs not turn off anymore. They are kept to a minimum. The dimmer in question is 6517 U-101 230V - 50Hz 400W / V A with 6 LED bulbs. What to do? Please. Thank you :)
Janice
Bezig met laden...
Hello, the bulbs not turn off anymore. They are kept to a minimum. The dimmer in question is 6517 U-101 230V - 50Hz 400W / V A with 6 LED bulbs. What to do? Please. Thank you :)
Janice
Bezig met laden...
Sorry, it is 6 halogen lamps and not 6 LED bulbs.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Dear Janice, Did you bought the dimmers and lights at our company? Maybe you can send us some pictures of the lights and also from the dimmer. You can send it to [email protected] than we can have a look. So the problem is that the lights don't turn off anymore? Best Regards, Nick - EcoBright
Marc
Bezig met laden...
Hallo, ik heb 3 grote ikea spots met GX53 led lampen erin van 13W per stuk. De spots worden van lamp naar lamp doorgeschakeld en staan dus parallel. Welke dimmer is hiervoor geschikt? Groet Marc
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Marc, Het is een veelvoorkomend probleem: dimmen van IKEA led lampen. Uit onze testen en klantervaringen blijkt dat 95% van de IKEA led lampen uitstekend werken met onze led dimmer inbouw fase afsnijding (artikelnr.: 42-100005). Het andere type (fase aansnijding) zal niet werken. Wij wensen u alvast een prettige jaarwisseling en een gelukkig, duurzaam 2017! Groeten, Nick - EcoBright
Femke
Bezig met laden...
Goedenavond, Ik zoek 1 dimmer voor 6 geschakelde lampen van het volgende soort: https://www.fonq.nl/product/normann-copenhagen-amp-lichtbron/149874/ Wel is het van belang dat de dimmer past in het gira schakelmateriaal. Kunt u me vertellen welk van jullie dimmers hiervoor geschikt is?Dank!
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Hoi Femke, bedankt voor je bericht. We kunnen dit helaas niet met zekerheid zeggen. Dit komt omdat er niet staat aangegeven of de dimmer werkt op fase aansnijding of een led dimmer fase afsnijding. Wel staat er op de site dat de lamp dimbaar is, dus dat scheelt in ieder geval al. Vaak werken de meeste lampen wat beter of een fase afsnijdende led dimmer. Onze eigen filament lampen werken hier ook het beste op. Ik denk dat u het beste deze kunt proberen. Mocht het niet werken kan er niets kapot gaan, dan zal de lamp alleen niet goed dimmen. U kunt altijd nog binnen 30 dagen retourneren. Vriendelijke groeten, NIck - EcoBright. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/
hubregtse
Bezig met laden...
Ik wil traploos dimmen op gekozen tijd langzaam aan laten gaan en op gekozen tijd weer langzaam uit laten gaan kan dit bv met led lampen of led (tl)buizen daglicht en welk materiaal heb ik dan nodig
hubregtse
Bezig met laden...
Mijn bovenstaande vraag is bedoeld voor het volgende we hebben duiven en willen de vier afdelingen traploos dimmen door op ons bepaalde tijd de afdelingen zitten naast elkaar we willen dus vier lichtpunten met één dimmer bedienen we hebben nog niets alles moet nog aangeschaft worden s daar inbouw of opboouw dimmer voor
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Hubregtse, Dit soort installaties hebben wij helaas niet. Wat u sowieso nodig heeft is een led paneel of een led TL buis welke dimbaar is. Er moet dus een dimbare driver in zitten die kan corresponderen met een dimmer. Die moet dan weer aangestuurd worden met een timer. Deze dimmers verkopen wij helaas niet. Bij dit soort installaties is het wellicht raadzaam om even contact te zoeken met een vakman (installateur) op installatiegebied. Voor de dimbare panelen kunt u eventueel wel bij ons terecht. Mochten er verder nog vragen zijn vernemen wij het graag. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.
Petra
Bezig met laden...
Ik heb een soort kroonluchter met 8x 25 watt lampen (kaarsvormig) en een dimmer. Ik wil nu alles vervangen, dimmer + ledlampjes. Ik wil warm licht creeren maar niet dat oranjeachtige. Wat heb ik nu precies nodig?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Hoi Petra, Wij verkopen zelf alleen de sfeerlijn dus de 2200K sfeerlampen. Wanneer u toch een iets minder warmere kleur wilt hebben dan zou ik kiezen voor E14 lampen in een 2700K lichtkleur. Wanneer u het in een mooie stijl wilt hebben zou ik gaan voor led filament lampen. U heeft daarnaast ook nog een led dimmer nodig. Deze verkopen wij wel. Het is dan wel goed om te weten of u een fase aan- of afsnijdende led lampen nodig heeft voor de led lampen. Let er ook even op dat de led lampen wel dimbaar zijn. Dit is namelijk standaard niet zo. Mocht u verder nog vragen hebben vernemen wij het graag. Groeten, Nick - EcoBright.
Mike
Bezig met laden...
Geachte, ik heb 4 x E27 400lm 6,3 watt en 5 x GU10 400lm 6watt. Merk Ledare (ikea) Welke dimmer moet ik hiervoor gebruiken? Alvast bedankt voor uw reactie. Gr. Mike
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Mike, Om IKEA led lampen te dimmen heeft u onze led dimmer inbouw 0-150W fase afsnijding (artikelnr. 42-100005) nodig. Groeten, Nick - EcoBright
Bart
Bezig met laden...
Geacht team Ecobright. Voor een SylvaniaToLEDo Retro Candle Dimmable 4,5 Watt zoek ik een snoer dimmer. Welke adviseert u mij?Nog andere gegevens die op de verpakking staan zijn: MagmaGlow 1700K 260 Lumen E14 instant start.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Bart, Wij verkopen helaas geen snoerdimmers. U kunt het beste dit even in een zoekmachine invoeren om te bekijken welke deze dimmers wel leveren. Excuses voor het ongemak. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright
Bart
Bezig met laden...
Geacht team Ecobright. Voor een SylvaniaToLEDo Retro Candle Dimmable 4,5 Watt zoek ik een snoer dimmer. Welke adviseert u mij?Nog andere gegevens die op de verpakking staan zijn: MagmaGlow 1700K 260 Lumen E14 instant start.
Bart
Bezig met laden...
Geacht team Ecobright. Voor een SylvaniaToLEDo Retro Candle Dimmable 4,5 Watt zoek ik een snoer dimmer. Welke adviseert u mij?Nog andere gegevens die op de verpakking staan zijn: MagmaGlow 1700K 260 Lumen E14 instant start.
Angelique
Bezig met laden...
Goedemiddag, ik heb zojuist een led lamp gekocht. Maar ik heb geen bon en ik kan nergens zien of deze lamp dimbaar is. Op de transformator staat alleen maar Mhen led driver, 40W Model GEL-1207, Input 100-240V -50/60Hz, Power 31-40W, Output DC93-140V.
Angelique
Bezig met laden...
Goedemiddag, ik heb zojuist een led lamp gekocht. Maar ik heb geen bon en ik kan nergens zien of deze lamp dimbaar is. Op de transformator staat alleen maar Mhen led driver, 40W Model GEL-1207, Input 100-240V -50/60Hz, Power 31-40W, Output DC93-140V.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Angelique, Dit kunnen wij helaas niet zien op deze manier. U kunt het altijd proberen te dimmen wanneer de lamp begint te flickeren dan is de driver niet dimbaar. Het is vaak wel zo dat wanneer de driver dimmable is, dit er vaak wel op staat vermeld. Ik zou er dus vanuit gaan dat de driver niet dimbaar is. Wij kunnen u met deze informatie helaas niet verder helpen. Vriendelijke groeten, Nick
Bouwknegt Cor
Bezig met laden...
Wij hebben in 3 kamers plafondlampen ,22 stuks,waren halogeen,maar hebben er leds ingedraaid,Helaas flikkeren ze nu soms. Ze zijn +_ 3 volt,per stuk. WT kunnen wij voor schakelaars er op zetten.,in ieder groep zitten 6 lampen wij hebben dus 6 schakelaars nodig. Wij verhuren dit huis in de zomer,dus het moet goed werken.Hoop dat U ons kan adviseren.vr gr Cor Bouwknegt is het dan niet goedkoper om er weer halogeen lampen erin te zetten..zijn die er ook in laag wattage??
Bouwknegt Cor
Bezig met laden...
Wij hebben in 3 kamers plafondlampen ,22 stuks,waren halogeen,maar hebben er leds ingedraaid,Helaas flikkeren ze nu soms. Ze zijn +_ 3 volt,per stuk. WT kunnen wij voor schakelaars er op zetten.,in ieder groep zitten 6 lampen wij hebben dus 6 schakelaars nodig. Wij verhuren dit huis in de zomer,dus het moet goed werken.Hoop dat U ons kan adviseren.vr gr Cor Bouwknegt is het dan niet goedkoper om er weer halogeen lampen erin te zetten..zijn die er ook in laag wattage??
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Cor, bedankt voor uw bericht. Lampen zijn meestal 12 of 220/230V. Waarschijnlijk zijn het laagvolt lampjes. Ik denk dat u de oude trafo's heeft laten zitten waardoor het minimale vermogen van de oude trafo's (zijn halogeen gewend dus hoog verbruik) te hoog is voor de led lampen. Hierdoor gaan deze knipperen. Wanneer u ons even een foto kunt sturen van de desbetreffende lamp + fitting dan zijn wij al een stuk verder. Wellicht kunt u ook een foto maken van het oude halogeenlampje of de verpakking van het lampje. Dan weten wij om welk type lamp het gaat en kunnen wij u een advies geven. Led heeft een eenmalige aanschaf welke wat hoger is dan halogeen, maar het verbruik van de lampen is 80-90% minder (t.o.v. halogeen). Het is dus in de meeste gevallen raadzaam om over te stappen. Vriendelijke groeten, Nick -EcoBright.
Gerard
Bezig met laden...
Goedenmiddag, is een dimbare led lamp te dimmen op mijn bestaande duodimmer van 230V 25 - 200w?Mvg Gerard,
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Gerard, Bedankt voor uw bericht. Dit is helaas moeilijk te zeggen. Sommige led lampen werken nog redelijk op een dimmer 25-200W. Wat vaak een probleem is dat hier ook met minimale vermogen minimaal 25 Watt is. Daarnaast zit in iedere led lamp weer een ander soort driver. Dit maakt de vraag moeilijk te beantwoorden. Er zijn led lampen die beter werken met een fase afsnijdende dimmer en andere lampen werken beter met een fase aansnijdende dimmer. U kunt dit het beste gewoon proberen, mocht het niet werken zullen de lampen gaan flickeren en kunt u altijd nog een led dimmer aanschaffen. Vraag bij de leverancier van de led lamp wel altijd welke dimmer u moet gebruiken (fase aan- of afsnijding). Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.
Ger
Bezig met laden...
Beste,Ik heb 2 dimbare filement lampen van Pharox (2x 4watt) op 1 dimmer, ik heb meerdere led dimmers geprobeerd met een minimaal vermogen van 5 watt. Echter de lampen dimmen helemaal niet maar blijven op 1 sterkte branden of dimmen maar een heel klein beetje over een heel klein bereik van de dimmer. Ook al alle instellingen van het minimum dimbereik ingesteld gehad.Hebben jullie ervaring met julle dimmers en dit type lamp?Met vriendelijke groet,Ger
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Ger, Bedankt voor uw bericht. We hebben vaker wat problemen gehad met Pharox en het dimmen er van. De oudere modellen werkten niet op onze fase aansnijding maar ook niet op de led dimmer met fase afsnijding. Ik denk dat het raadzaam is even contact te zoeken met Pharox om te vragen welke dimmer wel werkt. Mochten er verder nog vragen zijn vernemen wij het graag. Alvast een prettig weekend gewenst. Groeten Nick
Gijs van der Velden
Bezig met laden...
Goedemiddag,Kunt u mij vertellen wat het max aantal ledspots is op 1 dimmer? Ik heb in mijn nieuwe plafond al voor 12 spots seriegeschakelde bedrading gelegd met de gedachte dat wel mogelijk zou zijn, maar nu hoor ik verschillende meningen hierover. Alvast dank voor uw reactie. Groeten, Gijs
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Gijs, Wat is het verbruik van de led spots? Onze dimmers gaan bijvoorbeeld tot een maximaal vermogen van 150 Watt. De led spots zijn meestal ongeveer 5 Watt per stuk. U zou er hier dus ongeveer 30 op kunnen aansluiten. Wellicht kunt u ons een type doormailen, dan kunnen wij even bekijken wat voor led spot het precies is. U kunt dit sturen naar [email protected]. Het in serie aansluiten van led spots geeft geen enkel probleem. Groeten Nick - EcoBright.nl
Adriana Martens
Bezig met laden...
Ik zou graag dimbare ledverlichting hangen,maar kan dit als ik twee schakelaars heb. Ik bedoel hier aan doen en daar achter uit.Of is er een mogelijkheid dat er ene schakelaar word ontkoppelt.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Adriana Martens, U kunt één inwisselen voor een dimmer. Dit wordt ook wel een hotelschakeling of wisselschakeling genoemd. De handleiding hiervoor zit bij in het doosje van de dimmer. Onze dimmers zijn geschikt voor dit soort toepassingen. Mocht u verder nog vragen hebben kunt u ook direct contact opnemen via [email protected]. Vriendelijke groeten, Nick Vriese - EcoBright
Schoonbrood
Bezig met laden...
Hallo Ecobright, hebben jullie ook led-dimmers voor in het stopcontact?
wouter
Bezig met laden...
Ik heb een dure led dimmer geplaatst van Gira: met fabrikaatcode 226200 voor 80euro. De aangesloten armatuur bevat 7 lampjes E14. Inmiddels heb ik al 4 of 5 verschillende soorten dimbare ledlampen van ongeveer 3 tot 6 Watt geprobeerd maar geen enkel type doet het normaal. Ze knipperen bij het dimmen of gaan knipperen nadat ze warm zijn geworden. Dezelfde dimmer gebruiken we ook voor een andere lamp met 4 aansluitpunten GU10. Hier zijn totaal geen problemen mee. Ik heb gehoord dat de LED bollampjes E14 nog niet de nieuwste dimtechnologie bevatten en die van GU10 wel. Klopt dat? Is er een oplossing voor mijn knipperende 7x E14 LED lampjes? Wie kent E14 LED bollampjes van ongeveer 5 of 6 Watt die zeker niet knipperen? Ik hoor het graag.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Wouter, Of dit echt zo is dat de E14 lampjes over een mindere techniek beschikken durf ik niet te zeggen. Wij zelf investeren ook meer in GU10 ontwikkeling omdat hier meer vraag naar is. Zelf verkopen wij namelijk ook bijna geen dimbare E14 lampjes. We hebben wel twee dimbare varianten welke op onze led dimmers gewoon goed werken. Het gaat om de volgende producten: http://www.ecobright.nl/led-kaarslamp/dimbare--e14-warm-wit/ en de bijpassende led dimmmer: http://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-voor-alle-afdekramen/ u zou deze eens kunnen proberen. Mocht u niet tevreden zijn kunt u deze altijd nog binnen 30 dagen aan ons retourneren.
Ray
Bezig met laden...
Beste,Wij hebben een lamp gekocht met 9 spots led. GU10 3W 200lm 220-240v. Er staat op de doos not dimmable. Wil deze wel dimmen maar welke led lamp heb ik nu nodig en welke dimschakelaar? Is het toch niet mogelijk de huidige te laten dimmen? Mvg,Ray
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Ray, Bedankt voor uw vraag. Als er op de doos NON dimmable staat dan zijn de lampen NIET dimaar. In de lamp zit een dimbare of een niet dimbare led driver. Wanneer er een niet dimbare drvier in zit valt deze lamp niet te dimmen. Wat voor fitting hebben de spotjes in de lamp? Dan kunnen wij wellicht bekijken of we het probleem kunnen oplossen. Mocht u dit niet weten kunt u ook even een foto van de lamp opsturen naar [email protected]. Groeten Nick - EcoBright
Benno wijskamp
Bezig met laden...
Hallo ik heb bij vidaxl een aquarium led lichtkap gekocht met deze SpecificatiesAfmetingen lamp: 10 x 5 cm (B x D)Lengte lamp:74,5 - 97,5cm (verstelbaar)Materiaal behuizing: AluminiumlegeringSpecificaties voeding:Input: 100 - 240V, 50 - 60HzOutput: 20 VSpecificaties LEDs:Vermogen: 18,7 WAantal: 108 stuks (90 wit + 18 blauw)Kleur: Wit en blauwMerk: vidaXLSKU: 41219EAN: 8718475884002Ik kan alleen niet vinden of deze dimbaar zijn kunt u mij dat vertellen.
Benno wijskamp
Bezig met laden...
Hallo ik heb bij vidaxl een aquarium led lichtkap gekocht met deze Specificaties: Afmetingen lamp: 10 x 5 cm (B x D)Lengte lamp:74,5 - 97,5cm (verstelbaar) Materiaal behuizing: Aluminiumlegering Specificaties voeding:Input: 100 240V, 50-60HzOutput: 20 V Specificaties LEDs:Vermogen: 18,7 W Aantal: 108 stuks (90 wit + 18 blauw)Kleur: Wit en blauw Merk: vidaXLSKU: 41219EAN: 8718475884002Ik kan alleen niet vinden of deze dimbaar zijn kunt u mij dat vertellen. - See more at: http://www.ecobright.nl/blog/p/Kun-je-led-lampen-dimmen/23/#sthash.rOJsw8Hu.dpuf
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste B. Wijskamp, dit ligt aan de driver in de led lamp. We kunnen dat van een plaatje helaas niet zien. De drivers zitten vaak ook in de lamp verwerkt. U kunt het beste even navragen bij de leverancier of deze lamp dimbaar is. Wat u daarnaast ook nog even kunt vragen of deze lamp het beste dimbaar is met een fase aasnijdende led dimmer of een fase afsnijdende dimmer. Groeten, Nick
J.Beverloo
Bezig met laden...
Ik wil 3 inbouwledlampen dimmer, met 1 dimmer is dat mogelijk.Philips led 6 watt
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste J. Beverloo, excuses voor de late reactie, we waren afgelopen dagen even wat vaker buiten de deur. Deze lampen zijn te dimmen wanneer de lampen dimbaar zijn. Daarnaast moet u bij Philips even goed kijken of ze het beste dimmen met een fase aansnijdende of een fase afsnijdende dimmer. Onze ervaring is dat de meeste led lampen van Philips beter dimmen met een fase afsnijdende led dimmer.
J.konings
Bezig met laden...
Ik heb 3 led lampen van Philips bij praxis gekocht.ik gebruik een standaard dimmer.Als ik de lampen uit doe blijft 1 lamp heel zacht branden. Is dit lekstroom van de dimmer ?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste J. Konings, Daar lijkt het inderdaad wel op. Hetzelfde kan soms ook wel een gebeuren bij led autolampen. Wanneer u de auto op slot doet dat de led lampen toch nog even blijven branden. De dimmer zal toch een klein beetje stroom doorlaten waardoor de led lamp toch nog zwak blijft branden. Groeten, Nick (EcoBright)
bart dirkmaat
Bezig met laden...
Ik zoek een duo led inbouwdimmer
Jorien - EcoBright
Bezig met laden...
Update 2023-03-27: U vindt onze duo dimmers hier: www.ecobright.nl/led-dimmers/duo/ .

Beste dhr. Dirkmaat, wij verkopen geen duo led inbouwdimmers. Ik weet u wat u bedoelt, maar dat is een heel specifieke led dimmer, waarbij 2 dimmerknoppen in een enkel afdekraam zitten. Als u in Google zoekt op "led duo dimmer", dan vindt u verschillende aanbieders. Succes! Vriendelijke groeten, Jorien (EcoBright)
Louisderu
Bezig met laden...
Is het mogelijk het licht langzaam naar uit te laten gaan
Jorien - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Louisderu, als u bedoelt of het mogelijk is om een led lamp langzaam te laten dimmen tot deze langzaam uitgaat: Ja dat is zeker mogelijk. Het ligt zowel aan de lamp als aan de dimmer of dit mogelijk is. Onze led spots in combinatie met de dimmer van €39,95 kunnen dat. De filament flame lampen (E14 en E27) dimmen in trappen. Van 100% naar 50% vloeiend. Daarna een trap van 50% naar 10%. Vervolgens van 10% naar 1% weer vloeiend dimbaar. Vriendelijke groeten, Jorien (EcoBright)