Universele led dimmer voor alle merken afdekramen!

Geschreven op 10-05-2017 / Geüpdatet op 29-05-2023

Universele led dimmer voor alle merken afdekramen!

Je wilt overstappen op led. Wanneer je deze wilt dimmen, dien je jouw halogeendimmer te vervangen door een led dimmer. Maar die zijn vaak erg prijzig of werken niet goed met jouw led lampen.

Hier vind je de oplossing: Een kwalitatieve led dimmer, geschikt voor alle merken afdekramen!

In dit artikel laat ik je alle bekende merken afdekmateriaal met de EcoDim dimmer zien.

Standaard worden al onze led inbouwdimmers geleverd zonder afdekmateriaal, maar wel met hulpstukken. Op deze manier kan je zowel het EcoDim afdekmateriaal als ieder ander A-merk afdekmateriaal (al dan niet met de meegeleverde hulpstukken) erop plaatsen. De andere merken afdekmateriaal welke passen zijn:

  • Berker by Hager
  • Busch-Jaeger
  • Gira
  • JUNG
  • Merten by Schneider
  • Niko
  • PEHA

Jouw voordeel

Het grote voordeel voor jou: Je zit niet meer vast aan één bepaald merk dimmer. Vele A-merken vragen namelijk rond €100 voor een led dimmer, terwijl je een EcoDim dimmer al vanaf €29,95 hebt. Daarnaast zijn de EcoDim dimmers één van de beste led dimmers in NL en BE met een dimbaarheid tot vaak 0% en een groot bereik van 0-150W.

Kortom, je bespaart een hoop geld én je hebt een betere led dimmer.

Passende merken afdekramen

Berker by Hager led dimmer

Ben je op zoek naar een led dimmer voor jouw Hager Berker afdekmateriaal? Dan past de EcoDim inbouw dimmer perfect onder jouw afdekraam! Zie hiernaast een voorbeeld.

 

Gira led dimmer

Ook wanneer je Gira afdekmateriaal hebt en wilt overstappen op led zit je goed met onze EcoDim led dimmers. Deze zijn in aanschaf voordeliger, dimmen aanzienlijk beter en passen uitstekend op bestaand Gira afdekmateriaal.

 

JUNG led dimmer

JUNG afdekmateriaal bevestig je door 2 schroefjes in de 2 gaten te schroeven.
Zitten er 2 ijzeren klemmetjes aan het afdekraam? Trek deze er dan af. Vervolgens schroef je het afdekraam vast op de dimmer middels de schroefgaten.

JUNG led dimmers kosten tussen de €52 en €120. De EcoDim inbouwdimmers (€29,95 - €49,95) passen perfect op al het JUNG afdekmateriaal, wat jou vele euro’s kan besparen.

 

Merten by Schneider led dimmer

Je kunt jouw Merten afdekmateriaal direct op het basiselement van onze led dimmers aansluiten. Voor sommige modellen heb je het meegeleverde metalen hulpstukje nodig. Andere modellen passen direct!

Uiteraard kun je opnieuw voor led dimmers van hetzelfde merk als je had kiezen. Echter kosten Schneider Electric Merten led dimmers tussen de €58 en €120. Let tevens altijd goed op het minimum en maximum totaalwattage wat er aan led lampen op aangesloten mag worden (voor halogeen is dit verschillend dan voor led). Voor de goedkoopste Merten dimmer is dat 4-40W. Bij onze led dimmers inbouw is dit 0-150W met ook nog eens een lagere aanschafprijs.

 

Niko led dimmer

Heb je een Niko halogeendimmer en wil je overstappen op led? Dan kun je kiezen voor onze led inbouwdimmers. Dankzij het meegeleverde metalen hulpstukje is de EcoDim led dimmer perfect passend met bestaand Niko afdekmateriaal.

Alle afdekmateriaal welke vastgeschroefd dient te worden, is perfect passend op de EcoDim led dimmers. De enkele modellen werkend met een kliksysteem (Intense, 310-01901, 310-02001, 310-02801) zijn niet compatibel. Ook hier zul je weer flink besparen op de aanschafprijs en toch een uitmuntende dimbaarheid hebben.

Niko dimmers/afdekmateriaal komen voornamelijk in België voor.

 

PEHA led dimmer

Tot slot passen onze inbouwdimmers ook perfect onder alle PEHA afdekmateriaal. Je bent dus niet beperkt tot een PEHA led dimmer als je in huis alle afdekmateriaal van PEHA wilt behouden.

Let ook hier weer op het minimale en maximale vermogen voor jouw led lampen. Bij PEHA is dit bijv. 6-60W tegenover 0-150W van EcoDim.

Universele led dimmer

Dankzij de compatibiliteit met alle bekende merken afdekramen, het grote bereik, de relatief lage aanschafprijs en de uitstekende dimbaarheid zijn onze universele EcoDim led dimmers echte bestsellers.

Je zit dus niet meer vast aan één merk, aangezien deze dimmers multi-inzetbaar zijn. Het enige (waar je net als bij ieder ander merk) rekening mee dient te houden is of je de led dimmer fase aansnijding of led dimmer fase afsnijding nodig hebt.

Wil je hier graag advies over? Lees dan het artikel ‘Welke led dimmer heb ik nodig?’ of neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan je graag te woord!

Deel dit artikel:
Jorien - Ecobright
Geschreven door
Jorien - Ecobright
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

6 reacties
Dimi
Bezig met laden...
Kan ik deze dimmer ook gebruiken op 12v led spots met een led driver?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Dimi, Heeft u misschien wat meer informatie over uw 12V led spots en driver? dan kunnen wij u wellicht advies geven voor een geschikt led dimmer voor 12V dimbare led verlichting. Alvast bedankt, Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
vervoort
Bezig met laden...
beste,kunnen deze ook gebruikt worden voor een wisselschakling, op 1 van de 2 schakelaars?
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Goedemorgen. Bedankt voor uw vraag. Al onze dimmers, behalve de DUO dimmer zijn te gebruiken in wisselschakeling. Dus 1 dimmer en 1 aan/uit schakelaar op 1 lichtpunt. Ik heb u dit antwoordt ook nog even gemaild. Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright
Herman
Bezig met laden...
Eindelijk eens een bedrijf met verstand van zaken op dit gebied. Dat is werkelijk uniek in Nederland.
Nick - EcoBright.nl
Bezig met laden...
Beste Herman, bedankt voor uw leuke bericht. We doen ons best het zo goed mogelijk uit te leggen. Het dimmen van led en het aanschaffen van de juiste dimmer is niet altijd even gemakkelijk. Nogmaals bedankt voor uw bericht. Gr. Nick - EcoBright