Keurmerk
Vrachtwagen Gratis verzending boven de €50,-
Doos Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
Pijl 30 dagen retourgarantie
zoeken
Led blog > Kun je led lampen dimmen?

Volg ons:

Facebook Twitter LinkedIn Google+ RSS Feed

Kun je led lampen dimmen?

Een romantische avond met zijn tweeën..

Het is tijd om de verlichting eens iets terug te draaien..
Maar kan dit wel met led verlichting? Behoud ik dan nog wel mijn sfeer? En welke dimmer heb ik nodig?

In dit artikel behandel ik de 8 meest gestelde vragen rondom het dimmen van led.

Iets wat veel mensen zich afvragen bij het kopen van led verlichting.. Kan ik led dimmen?
Het antwoord: Ja & Nee. Ja; led kan dimmen & Nee; niet alle led lampen zijn dimbaar.

Omdat led niet altijd standaard dimbaar is, is het van belang bij de aankoop met een aantal punten rekening te houden. Om u hierbij te helpen, beantwoord ik hieronder de meest gestelde vragen.

1. Welke led lampen zijn dimbaar?

In principe zijn alle modellen led lampen verkrijgbaar in een dimbare variant. Maar.. let op, ze zijn niet altijd standaard dimbaar. Let daarom bij de aanschaf van led er altijd op of er “dimbaar”/“dimmable” in de productnaam of specificaties is vermeld. Zo niet, dan kunt u er vanuit gaan dat de lamp niet dimbaar is.

Hier vindt u onze dimbare led spots, dimbare G9 led lampen, dimbare led E14 kaarslampen, dimbare led E27 lampen, dimbare led downlights en dimbare led panelen.

Led lampen voor 220/230V zijn vaak goed dimbaar, maar uit onze ervaring blijkt dat 12V led lampjes nog wel eens problemen geven bij het dimmen. Daarom zijn de EcoBright 12V spots (nog) niet leverbaar in een dimbare variant.

Een oplossing hiervoor is om over te stappen van 12V/MR16 spots naar 220V/GU10 spots. U bespaart namelijk niet meer energie met 12V spots dan met 220V spots, en het aanbod van 220V spots is aanzienlijk groter (en vaak beter). Het enige dat u hiervoor hoeft te doen, is de oude trafo verwijderen en de MR16 fitting veranderen door een GU10 fitting. Vervolgens plaatst u de GU10 spot.. en klaar!

2. Ik heb al een led lamp gekocht. Hoe weet ik of ik deze kan dimmen?

Aan de buitenkant kunt u vaak niet zien of een led lamp dimbaar is. Vaak staat dit wel op het doosje vermeld. Indien u deze niet meer heeft, raadpleeg dan degene waar u de led’s heeft gekocht.

3. Bespaar ik extra energie als ik mijn led lampen dim?

Ja, des te meer u de lampen dimt, des te meer u energie bespaart.

4. Hoe goed is led dimbaar?

Led is goed dimbaar, mits u een goede led dimmer heeft. Wel moet worden opgemerkt dat een led lamp in de laagste dimstand altijd nog een fractie feller is dan een gedimde halogeen- of gloeilamp. Dit komt doordat led iets minder ver kan dimmen dan halogeen-/gloeilampen.

5. Heb ik voor mijn led lampen een speciale led dimmer nodig?

Ja, in bijna alle gevallen wel. Uitzonderingen daargelaten. Hoe dat zit, leg ik hieronder uit:

Iedere “normale” dimmer heeft een minimaal vermogen. Dit minimale vermogen zit vaak op 40-80W. Dit was geschikt voor uw halogeen- en gloeilampen, omdat u hiermee al snel boven dit Wattage zit. Maar vervangt u uw oude lampen door led, dan zit het totaal aangesloten vermogen waarschijnlijk nog steeds onder het minimale vermogen van de dimmer. Hierdoor kunnen de led lampen niet of slecht dimmen en is de kans groot dat deze gaan knipperen.

Indien u met de led lampen wel boven het minimale vermogen van de “oude” dimmer uitkomt, kunt u proberen de led lampen te dimmen met uw bestaande dimmer. Maar, met een elektronische dimmer gaat dit sowieso niet werken. Met een magnetische dimmer mogelijk wel. (Of u een magnetische of elektrische dimmer heeft, is aan de buitenkant niet te zien. Vraag dit aan de leverancier van uw dimmer.)

Wel bestaat de kans dat u met een “oude” dimmer minder goed kan dimmen, dan met een led dimmer. Wanneer de lampen gaan knipperen, vervang de dimmer dan door een led dimmer. Dit kan namelijk van invloed zijn op de levensduur van de led's.

Wilt u er zeker van zijn dat uw led lampen goed kunnen dimmen? Ga dan na of uw dimbare led lampen werken op 'fase aansnijding' of 'fase afsnijding'. Komt u hier niet achter? Ga dan voor de 'led dimmer fase afsnijding 0-150W', omdat hier 85% van alle led lampen op werkt. Uiteraard kunt u ook zowel de 'led dimmer fase aansnijding' als de 'led dimmer fase afsnijding' bestellen en vervolgens het exemplaar retourneren welke niet naar tevredenheid uw led lampen dimt.

Kortom… erg veel gedoe.. Bij ons heeft u een uitstekende led dimmer voor €49,95 (fase afsnijding, geschikt voor 90% van alle led lampen) of €39,95 (fase aansnijding, geschikt voor 25% van alle led lampen).
Welke u het beste kunt hebben, leest u bij vraag 6 en 7.

6. Welke led dimmer heb ik nodig voor mijn led lampen?

Het overgrote merendeel dimbare led lampen werkt op een fase afsnijdende (trailing edge/RC) led dimmer. Echter werken sommige led lampen specifiek op alleen fase aansnijding (leading edge/RL). Daarom hebben wij in ons assortiment beide type led dimmers.

Weet u niet of uw led lampen werken op 'fase aansnijding' of 'fase afsnijding'? Ga dan voor de 'led dimmer fase afsnijding 0-150W', omdat hier +/-90% van alle led lampen op werkt. Uiteraard kunt u ook zowel de 'led dimmer fase aansnijding 0-150W' als de 'fase afsnijding' bestellen en vervolgens het exemplaar retourneren welke niet naar tevredenheid dimt i.c.m. uw led lampen.

Tip: De volgende merken en type led lampen werken op onze led dimmer fase afsnijding:

- Philips
- IKEA
- Osram
- Calex

- 12V led lampen dimbaar

Naast het type led dimmer, is kwaliteit ook zeer belangrijk. Zie hiervoor de volgende vraag:

7. Wat is een goede led dimmer?

Naast het type led dimmer (zie vorige vraag), is kwaliteit net zo belangrijk. Op de markt is er een grote wirwar aan led dimmers. Sommige prijstechnisch interessant, maar kwalitatief een stuk minder. Daarbij kosten led dimmers al snel €100… en daar wordt u natuurlijk niet vrolijk van.

Vernieuwde toelichting januari 2017:
Maar, de EcoBright led dimmers zijn kwalitatief uitstekend en erg goed betaalbaar (€39,95 / €49,95 en €69,95). De led dimmers kunt u handmatig op uw aangesloten led lampen afstellen, zodat u altijd een optimale dimbaarheid heeft. Daarnaast zijn alleen A-kwaliteit onderdelen gebruikt en dankzij de vervangbare zekering hoeft u bij een defect/kortsluiting alleen de zekering te vervangen (ipv de hele dimmer).

Andere unieke punten zijn:

✓ Geschikt voor 0-150W of 0-450W
✓ Geschikt voor alle bekende merken afdekramen in NL en BE
✓ Geschikt voor inbouwdozen met of zonder schroefgaten
✓ Optimale dimbaarheid & lichtstabiliteit
✓ Bescherming tegen piekspanning & stoorsignalen
✓ Geruisloos dimmen
✓ Optimale ventilatie
✓ Geschikt voor hotelschakeling/wisselschakeling
✓ Vervangbare zekering
✓ Geleverd incl. extra zekering
✓ Geleverd incl. afdekraam en dimmerknop (alleen elektronica gebruiken is ook mogelijk)

Wilt u meer dan 150W totaalwattage aansluiten? Bijv. met led panelen of andere led lampen die totaal meer verbruiken? Ga dan voor de Led dimmer inbouw 0-450W.

Ook met deze dimmer kunt u de maximale dimbaarheid (dus minimale lichtoutput) handmatig instellen, voor optimaal en stabiel licht. Tevens is deze geschikt voor alle merken afdekramen, heeft het een vervangbare zekering plus alle zelfde voordelen als de 2 bovenstaande led dimmers.

8. Mijn led lampen knipperen met mijn led dimmer. Hoe kan dit?

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

   1.    Led lamp is niet dimbaar

   2.    Led lamp is aangesloten op gloeilamp- of halogeendimmer

   3.    Led lamp is aangesloten op verkeerde type led dimmer (fase aansnijding/afsnijding)

   4.    Instellingen led dimmer

   5.    Led lamp (laagspanning) is aangesloten op verkeerde trafo

   6.    Fluctuaties in het net

   7.    Defecte driver

Voor een volledige toelichting van deze oorzaken lees mijn artikel "Eerste hulp bij knipperende led lampen".

Samengevat:

Ja, led verlichting is te dimmen. Maar standaard zijn niet alle led lampen dimbaar, dus het moet specifiek vermeld staan dat de led lamp dimbaar is.

In bijna alle gevallen heeft u een led dimmer nodig om led te dimmen. Hierbij is het belangrijk te weten of u een fase aansnijdende of afsnijdende dimmer nodig heeft. Voor een optimale dimbaarheid en lichtstabiliteit zijn het juiste type dimmer, kwaliteit, dimbereik en afstelmogelijkheden belangrijk.

Onze led dimmers zijn van topkwaliteit, hebben een groot dimbereik (0-150W of 0-450W) en optimale afstelmogelijkheden. Ga naar onze led dimmers en kies de dimmer voor uw situatie!

Twijfelt u nog over het dimmen van led? Neem dan contact met ons of stel uw vraag hieronder.
Terug
Producten uit dit artikel
Led dimmer inbouw 0-150W, universeel, fase afsnijding

Voor alle afdekmateriaal, inbouw, 0-150W led, 230V, fase af

€ 69,95 € 49,95 (incl. 21% BTW)
Led dimmer inbouw 0-450W, universeel

Voor alle afdekmateriaal, inbouw, 0-450W led, fase aan- en

€ 99,95 € 69,95 (incl. 21% BTW)
Reacties

Reactie geplaatst op 29 dec 2015 door Louisderu

Is het mogelijk het licht langzaam naar uit te laten gaan

Reactie geplaatst op 29 dec 2015 door Jorien - EcoBright

Beste Louisderu, als u bedoelt of het mogelijk is om een led lamp langzaam te laten dimmen tot deze langzaam uitgaat: Ja dat is zeker mogelijk. Het ligt zowel aan de lamp als aan de dimmer of dit mogelijk is. Onze led spots in combinatie met de dimmer van €39,95 kunnen dat. De filament flame lampen (E14 en E27) dimmen in trappen. Van 100% naar 50% vloeiend. Daarna een trap van 50% naar 10%. Vervolgens van 10% naar 1% weer vloeiend dimbaar. Vriendelijke groeten, Jorien (EcoBright)

Reactie geplaatst op 19 jan 2016 door bart dirkmaat

Ik zoek een duo led inbouwdimmer

Reactie geplaatst op 19 jan 2016 door Jorien - EcoBright

Beste dhr. Dirkmaat, wij verkopen geen duo led inbouwdimmers. Ik weet u wat u bedoelt, maar dat is een heel specifieke led dimmer, waarbij 2 dimmerknoppen in een enkel afdekraam zitten. Als u in Google zoekt op "led duo dimmer", dan vindt u verschillende aanbieders. Succes! Vriendelijke groeten, Jorien (EcoBright)

Reactie geplaatst op 06 feb 2016 door J.konings

Ik heb 3 led lampen van Philips bij praxis gekocht.ik gebruik een standaard dimmer.Als ik de lampen uit doe blijft 1 lamp heel zacht branden. Is dit lekstroom van de dimmer ?

Reactie geplaatst op 10 feb 2016 door Nick - EcoBright

Beste J. Konings, Daar lijkt het inderdaad wel op. Hetzelfde kan soms ook wel een gebeuren bij led autolampen. Wanneer u de auto op slot doet dat de led lampen toch nog even blijven branden. De dimmer zal toch een klein beetje stroom doorlaten waardoor de led lamp toch nog zwak blijft branden. Groeten, Nick (EcoBright)

Reactie geplaatst op 13 feb 2016 door J.Beverloo

Ik wil 3 inbouwledlampen dimmer, met 1 dimmer is dat mogelijk.Philips led 6 watt

Reactie geplaatst op 16 feb 2016 door Nick - EcoBright

Beste J. Beverloo, excuses voor de late reactie, we waren afgelopen dagen even wat vaker buiten de deur. Deze lampen zijn te dimmen wanneer de lampen dimbaar zijn. Daarnaast moet u bij Philips even goed kijken of ze het beste dimmen met een fase aansnijdende of een fase afsnijdende dimmer. Onze ervaring is dat de meeste led lampen van Philips beter dimmen met een fase afsnijdende led dimmer.

Reactie geplaatst op 06 apr 2016 door Benno wijskamp

Hallo ik heb bij vidaxl een aquarium led lichtkap gekocht met deze SpecificatiesAfmetingen lamp: 10 x 5 cm (B x D)Lengte lamp:74,5 - 97,5cm (verstelbaar)Materiaal behuizing: AluminiumlegeringSpecificaties voeding:Input: 100 - 240V, 50 - 60HzOutput: 20 VSpecificaties LEDs:Vermogen: 18,7 WAantal: 108 stuks (90 wit + 18 blauw)Kleur: Wit en blauwMerk: vidaXLSKU: 41219EAN: 8718475884002Ik kan alleen niet vinden of deze dimbaar zijn kunt u mij dat vertellen.

Reactie geplaatst op 06 apr 2016 door Benno wijskamp

Hallo ik heb bij vidaxl een aquarium led lichtkap gekocht met deze Specificaties: Afmetingen lamp: 10 x 5 cm (B x D)Lengte lamp:74,5 - 97,5cm (verstelbaar) Materiaal behuizing: Aluminiumlegering Specificaties voeding:Input: 100 240V, 50-60HzOutput: 20 V Specificaties LEDs:Vermogen: 18,7 W Aantal: 108 stuks (90 wit + 18 blauw)Kleur: Wit en blauw Merk: vidaXLSKU: 41219EAN: 8718475884002Ik kan alleen niet vinden of deze dimbaar zijn kunt u mij dat vertellen. - See more at: http://www.ecobright.nl/blog/p/Kun-je-led-lampen-dimmen/23/#sthash.rOJsw8Hu.dpuf

Reactie geplaatst op 07 apr 2016 door Nick - EcoBright

Beste B. Wijskamp, dit ligt aan de driver in de led lamp. We kunnen dat van een plaatje helaas niet zien. De drivers zitten vaak ook in de lamp verwerkt. U kunt het beste even navragen bij de leverancier of deze lamp dimbaar is. Wat u daarnaast ook nog even kunt vragen of deze lamp het beste dimbaar is met een fase aasnijdende led dimmer of een fase afsnijdende dimmer. Groeten, Nick

Reactie geplaatst op 14 apr 2016 door Ray

Beste,Wij hebben een lamp gekocht met 9 spots led. GU10 3W 200lm 220-240v. Er staat op de doos not dimmable. Wil deze wel dimmen maar welke led lamp heb ik nu nodig en welke dimschakelaar? Is het toch niet mogelijk de huidige te laten dimmen? Mvg,Ray

Reactie geplaatst op 15 apr 2016 door Nick - EcoBright

Beste Ray, Bedankt voor uw vraag. Als er op de doos NON dimmable staat dan zijn de lampen NIET dimaar. In de lamp zit een dimbare of een niet dimbare led driver. Wanneer er een niet dimbare drvier in zit valt deze lamp niet te dimmen. Wat voor fitting hebben de spotjes in de lamp? Dan kunnen wij wellicht bekijken of we het probleem kunnen oplossen. Mocht u dit niet weten kunt u ook even een foto van de lamp opsturen naar info@ecobright.nl. Groeten Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 24 mei 2016 door wouter

Ik heb een dure led dimmer geplaatst van Gira: met fabrikaatcode 226200 voor 80euro. De aangesloten armatuur bevat 7 lampjes E14. Inmiddels heb ik al 4 of 5 verschillende soorten dimbare ledlampen van ongeveer 3 tot 6 Watt geprobeerd maar geen enkel type doet het normaal. Ze knipperen bij het dimmen of gaan knipperen nadat ze warm zijn geworden. Dezelfde dimmer gebruiken we ook voor een andere lamp met 4 aansluitpunten GU10. Hier zijn totaal geen problemen mee. Ik heb gehoord dat de LED bollampjes E14 nog niet de nieuwste dimtechnologie bevatten en die van GU10 wel. Klopt dat? Is er een oplossing voor mijn knipperende 7x E14 LED lampjes? Wie kent E14 LED bollampjes van ongeveer 5 of 6 Watt die zeker niet knipperen? Ik hoor het graag.

Reactie geplaatst op 26 mei 2016 door Nick - EcoBright

Beste Wouter, Of dit echt zo is dat de E14 lampjes over een mindere techniek beschikken durf ik niet te zeggen. Wij zelf investeren ook meer in GU10 ontwikkeling omdat hier meer vraag naar is. Zelf verkopen wij namelijk ook bijna geen dimbare E14 lampjes. We hebben wel twee dimbare varianten welke op onze led dimmers gewoon goed werken. Het gaat om de volgende producten: http://www.ecobright.nl/led-kaarslamp/dimbare--e14-warm-wit/ en de bijpassende led dimmmer: http://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-voor-alle-afdekramen/ u zou deze eens kunnen proberen. Mocht u niet tevreden zijn kunt u deze altijd nog binnen 30 dagen aan ons retourneren.

Reactie geplaatst op 31 mei 2016 door Schoonbrood

Hallo Ecobright, hebben jullie ook led-dimmers voor in het stopcontact?

Reactie geplaatst op 05 jun 2016 door Adriana Martens

Ik zou graag dimbare ledverlichting hangen,maar kan dit als ik twee schakelaars heb. Ik bedoel hier aan doen en daar achter uit.Of is er een mogelijkheid dat er ene schakelaar word ontkoppelt.

Reactie geplaatst op 05 jun 2016 door Nick - EcoBright

Beste Adriana Martens, U kunt één inwisselen voor een dimmer. Dit wordt ook wel een hotelschakeling of wisselschakeling genoemd. De handleiding hiervoor zit bij in het doosje van de dimmer. Onze dimmers zijn geschikt voor dit soort toepassingen. Mocht u verder nog vragen hebben kunt u ook direct contact opnemen via info@ecobright.nl. Vriendelijke groeten, Nick Vriese - EcoBright

Reactie geplaatst op 20 jun 2016 door Gijs van der Velden

Goedemiddag,Kunt u mij vertellen wat het max aantal ledspots is op 1 dimmer? Ik heb in mijn nieuwe plafond al voor 12 spots seriegeschakelde bedrading gelegd met de gedachte dat wel mogelijk zou zijn, maar nu hoor ik verschillende meningen hierover. Alvast dank voor uw reactie. Groeten, Gijs

Reactie geplaatst op 21 jun 2016 door Nick - EcoBright

Beste Gijs, Wat is het verbruik van de led spots? Onze dimmers gaan bijvoorbeeld tot een maximaal vermogen van 150 Watt. De led spots zijn meestal ongeveer 5 Watt per stuk. U zou er hier dus ongeveer 30 op kunnen aansluiten. Wellicht kunt u ons een type doormailen, dan kunnen wij even bekijken wat voor led spot het precies is. U kunt dit sturen naar info@ecobright.nl. Het in serie aansluiten van led spots geeft geen enkel probleem. Groeten Nick - EcoBright.nl

Reactie geplaatst op 23 jun 2016 door Ger

Beste,Ik heb 2 dimbare filement lampen van Pharox (2x 4watt) op 1 dimmer, ik heb meerdere led dimmers geprobeerd met een minimaal vermogen van 5 watt. Echter de lampen dimmen helemaal niet maar blijven op 1 sterkte branden of dimmen maar een heel klein beetje over een heel klein bereik van de dimmer. Ook al alle instellingen van het minimum dimbereik ingesteld gehad.Hebben jullie ervaring met julle dimmers en dit type lamp?Met vriendelijke groet,Ger

Reactie geplaatst op 24 jun 2016 door Nick - EcoBright

Beste Ger, Bedankt voor uw bericht. We hebben vaker wat problemen gehad met Pharox en het dimmen er van. De oudere modellen werkten niet op onze fase aansnijding maar ook niet op de led dimmer met fase afsnijding. Ik denk dat het raadzaam is even contact te zoeken met Pharox om te vragen welke dimmer wel werkt. Mochten er verder nog vragen zijn vernemen wij het graag. Alvast een prettig weekend gewenst. Groeten Nick

Reactie geplaatst op 04 jul 2016 door Gerard

Goedenmiddag, is een dimbare led lamp te dimmen op mijn bestaande duodimmer van 230V 25 - 200w?Mvg Gerard,

Reactie geplaatst op 05 jul 2016 door Nick - EcoBright

Beste Gerard, Bedankt voor uw bericht. Dit is helaas moeilijk te zeggen. Sommige led lampen werken nog redelijk op een dimmer 25-200W. Wat vaak een probleem is dat hier ook met minimale vermogen minimaal 25 Watt is. Daarnaast zit in iedere led lamp weer een ander soort driver. Dit maakt de vraag moeilijk te beantwoorden. Er zijn led lampen die beter werken met een fase afsnijdende dimmer en andere lampen werken beter met een fase aansnijdende dimmer. U kunt dit het beste gewoon proberen, mocht het niet werken zullen de lampen gaan flickeren en kunt u altijd nog een led dimmer aanschaffen. Vraag bij de leverancier van de led lamp wel altijd welke dimmer u moet gebruiken (fase aan- of afsnijding). Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 13 jul 2016 door Bouwknegt Cor

Wij hebben in 3 kamers plafondlampen ,22 stuks,waren halogeen,maar hebben er leds ingedraaid,Helaas flikkeren ze nu soms. Ze zijn +_ 3 volt,per stuk. WT kunnen wij voor schakelaars er op zetten.,in ieder groep zitten 6 lampen wij hebben dus 6 schakelaars nodig. Wij verhuren dit huis in de zomer,dus het moet goed werken.Hoop dat U ons kan adviseren.vr gr Cor Bouwknegt is het dan niet goedkoper om er weer halogeen lampen erin te zetten..zijn die er ook in laag wattage??

Reactie geplaatst op 13 jul 2016 door Bouwknegt Cor

Wij hebben in 3 kamers plafondlampen ,22 stuks,waren halogeen,maar hebben er leds ingedraaid,Helaas flikkeren ze nu soms. Ze zijn +_ 3 volt,per stuk. WT kunnen wij voor schakelaars er op zetten.,in ieder groep zitten 6 lampen wij hebben dus 6 schakelaars nodig. Wij verhuren dit huis in de zomer,dus het moet goed werken.Hoop dat U ons kan adviseren.vr gr Cor Bouwknegt is het dan niet goedkoper om er weer halogeen lampen erin te zetten..zijn die er ook in laag wattage??

Reactie geplaatst op 14 jul 2016 door Nick - EcoBright

Beste Cor, bedankt voor uw bericht. Lampen zijn meestal 12 of 220/230V. Waarschijnlijk zijn het laagvolt lampjes. Ik denk dat u de oude trafo's heeft laten zitten waardoor het minimale vermogen van de oude trafo's (zijn halogeen gewend dus hoog verbruik) te hoog is voor de led lampen. Hierdoor gaan deze knipperen. Wanneer u ons even een foto kunt sturen van de desbetreffende lamp + fitting dan zijn wij al een stuk verder. Wellicht kunt u ook een foto maken van het oude halogeenlampje of de verpakking van het lampje. Dan weten wij om welk type lamp het gaat en kunnen wij u een advies geven. Led heeft een eenmalige aanschaf welke wat hoger is dan halogeen, maar het verbruik van de lampen is 80-90% minder (t.o.v. halogeen). Het is dus in de meeste gevallen raadzaam om over te stappen. Vriendelijke groeten, Nick -EcoBright.

Reactie geplaatst op 25 aug 2016 door Angelique

Goedemiddag, ik heb zojuist een led lamp gekocht. Maar ik heb geen bon en ik kan nergens zien of deze lamp dimbaar is. Op de transformator staat alleen maar Mhen led driver, 40W Model GEL-1207, Input 100-240V -50/60Hz, Power 31-40W, Output DC93-140V.

Reactie geplaatst op 25 aug 2016 door Angelique

Goedemiddag, ik heb zojuist een led lamp gekocht. Maar ik heb geen bon en ik kan nergens zien of deze lamp dimbaar is. Op de transformator staat alleen maar Mhen led driver, 40W Model GEL-1207, Input 100-240V -50/60Hz, Power 31-40W, Output DC93-140V.

Reactie geplaatst op 26 aug 2016 door Nick - EcoBright

Beste Angelique, Dit kunnen wij helaas niet zien op deze manier. U kunt het altijd proberen te dimmen wanneer de lamp begint te flickeren dan is de driver niet dimbaar. Het is vaak wel zo dat wanneer de driver dimmable is, dit er vaak wel op staat vermeld. Ik zou er dus vanuit gaan dat de driver niet dimbaar is. Wij kunnen u met deze informatie helaas niet verder helpen. Vriendelijke groeten, Nick

Reactie geplaatst op 22 sep 2016 door Bart

Geacht team Ecobright. Voor een SylvaniaToLEDo Retro Candle Dimmable 4,5 Watt zoek ik een snoer dimmer. Welke adviseert u mij?Nog andere gegevens die op de verpakking staan zijn: MagmaGlow 1700K 260 Lumen E14 instant start.

Reactie geplaatst op 23 sep 2016 door Nick - EcoBright

Beste Bart, Wij verkopen helaas geen snoerdimmers. U kunt het beste dit even in een zoekmachine invoeren om te bekijken welke deze dimmers wel leveren. Excuses voor het ongemak. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 24 sep 2016 door Bart

Geacht team Ecobright. Voor een SylvaniaToLEDo Retro Candle Dimmable 4,5 Watt zoek ik een snoer dimmer. Welke adviseert u mij?Nog andere gegevens die op de verpakking staan zijn: MagmaGlow 1700K 260 Lumen E14 instant start.

Reactie geplaatst op 26 sep 2016 door Bart

Geacht team Ecobright. Voor een SylvaniaToLEDo Retro Candle Dimmable 4,5 Watt zoek ik een snoer dimmer. Welke adviseert u mij?Nog andere gegevens die op de verpakking staan zijn: MagmaGlow 1700K 260 Lumen E14 instant start.

Reactie geplaatst op 15 okt 2016 door Mike

Geachte, ik heb 4 x E27 400lm 6,3 watt en 5 x GU10 400lm 6watt. Merk Ledare (ikea) Welke dimmer moet ik hiervoor gebruiken? Alvast bedankt voor uw reactie. Gr. Mike

Reactie geplaatst op 17 okt 2016 door Nick - EcoBright

Beste Mike, Om IKEA led lampen te dimmen heeft u onze led dimmer inbouw 0-150W fase afsnijding (artikelnr. 42-100005) nodig. Groeten, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 25 okt 2016 door Petra

Ik heb een soort kroonluchter met 8x 25 watt lampen (kaarsvormig) en een dimmer. Ik wil nu alles vervangen, dimmer + ledlampjes. Ik wil warm licht creeren maar niet dat oranjeachtige. Wat heb ik nu precies nodig?

Reactie geplaatst op 26 okt 2016 door Nick - EcoBright

Hoi Petra, Wij verkopen zelf alleen de sfeerlijn dus de 2200K sfeerlampen. Wanneer u toch een iets minder warmere kleur wilt hebben dan zou ik kiezen voor E14 lampen in een 2700K lichtkleur. Wanneer u het in een mooie stijl wilt hebben zou ik gaan voor led filament lampen. U heeft daarnaast ook nog een led dimmer nodig. Deze verkopen wij wel. Het is dan wel goed om te weten of u een fase aan- of afsnijdende led lampen nodig heeft voor de led lampen. Let er ook even op dat de led lampen wel dimbaar zijn. Dit is namelijk standaard niet zo. Mocht u verder nog vragen hebben vernemen wij het graag. Groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 31 okt 2016 door hubregtse

Ik wil traploos dimmen op gekozen tijd langzaam aan laten gaan en op gekozen tijd weer langzaam uit laten gaan kan dit bv met led lampen of led (tl)buizen daglicht en welk materiaal heb ik dan nodig

Reactie geplaatst op 31 okt 2016 door hubregtse

Mijn bovenstaande vraag is bedoeld voor het volgende we hebben duiven en willen de vier afdelingen traploos dimmen door op ons bepaalde tijd de afdelingen zitten naast elkaar we willen dus vier lichtpunten met één dimmer bedienen we hebben nog niets alles moet nog aangeschaft worden s daar inbouw of opboouw dimmer voor

Reactie geplaatst op 01 nov 2016 door Nick - EcoBright

Beste Hubregtse, Dit soort installaties hebben wij helaas niet. Wat u sowieso nodig heeft is een led paneel of een led TL buis welke dimbaar is. Er moet dus een dimbare driver in zitten die kan corresponderen met een dimmer. Die moet dan weer aangestuurd worden met een timer. Deze dimmers verkopen wij helaas niet. Bij dit soort installaties is het wellicht raadzaam om even contact te zoeken met een vakman (installateur) op installatiegebied. Voor de dimbare panelen kunt u eventueel wel bij ons terecht. Mochten er verder nog vragen zijn vernemen wij het graag. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 04 dec 2016 door Femke

Goedenavond, Ik zoek 1 dimmer voor 6 geschakelde lampen van het volgende soort: https://www.fonq.nl/product/normann-copenhagen-amp-lichtbron/149874/ Wel is het van belang dat de dimmer past in het gira schakelmateriaal. Kunt u me vertellen welk van jullie dimmers hiervoor geschikt is?Dank!

Reactie geplaatst op 05 dec 2016 door Nick - EcoBright

Hoi Femke, bedankt voor je bericht. We kunnen dit helaas niet met zekerheid zeggen. Dit komt omdat er niet staat aangegeven of de dimmer werkt op fase aansnijding of een led dimmer fase afsnijding. Wel staat er op de site dat de lamp dimbaar is, dus dat scheelt in ieder geval al. Vaak werken de meeste lampen wat beter of een fase afsnijdende led dimmer. Onze eigen filament lampen werken hier ook het beste op. Ik denk dat u het beste deze kunt proberen. Mocht het niet werken kan er niets kapot gaan, dan zal de lamp alleen niet goed dimmen. U kunt altijd nog binnen 30 dagen retourneren. Vriendelijke groeten, NIck - EcoBright. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/

Reactie geplaatst op 25 dec 2016 door Marc

Hallo, ik heb 3 grote ikea spots met GX53 led lampen erin van 13W per stuk. De spots worden van lamp naar lamp doorgeschakeld en staan dus parallel. Welke dimmer is hiervoor geschikt? Groet Marc

Reactie geplaatst op 27 dec 2016 door Nick - EcoBright

Beste Marc, Het is een veelvoorkomend probleem: dimmen van IKEA led lampen. Uit onze testen en klantervaringen blijkt dat 95% van de IKEA led lampen uitstekend werken met onze led dimmer inbouw fase afsnijding (artikelnr.: 42-100005). Het andere type (fase aansnijding) zal niet werken. Wij wensen u alvast een prettige jaarwisseling en een gelukkig, duurzaam 2017! Groeten, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 12 jan 2017 door Janice

Hello, the bulbs not turn off anymore. They are kept to a minimum. The dimmer in question is 6517 U-101 230V - 50Hz 400W / V A with 6 LED bulbs. What to do? Please. Thank you :)

Reactie geplaatst op 12 jan 2017 door Janice

Hello, the bulbs not turn off anymore. They are kept to a minimum. The dimmer in question is 6517 U-101 230V - 50Hz 400W / V A with 6 LED bulbs. What to do? Please. Thank you :)

Reactie geplaatst op 12 jan 2017 door Janice

Sorry, it is 6 halogen lamps and not 6 LED bulbs.

Reactie geplaatst op 12 jan 2017 door Nick - EcoBright

Dear Janice, Did you bought the dimmers and lights at our company? Maybe you can send us some pictures of the lights and also from the dimmer. You can send it to info@ecobright.nl than we can have a look. So the problem is that the lights don't turn off anymore? Best Regards, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 17 jan 2017 door Marc Leemans

Beste.Ik wil graag een dimbaar Led-panel aanschaffen:Ecobright Led paneel 60x60 3000K warm wit Pro (dimbaar) en een opbouwpaneel.Ik gebruik thuis de universele dimmer van NIKO (310-01900) en de draaiknop-extensieextensie NIKO (310-0200)Ik las ergens dat een Led panel niet te dimmen met deze NIKO-dimmer.Nochtans, deze dimt resistieve, inductieve en capacitieve belastingen, alsook dimbare halogeen, led en spaarlampen.Dimt hier thuis ook led-lampen op 220 V.Ik kan géén extra dimmer plaatsen: het Led-paneel is onderdeel van bestaande kring mét deze universele NIKO-dimmer.Het zou dan wél werken met een 0-10v pwm dimmer, zoals deze : NIKO (310-01100)Ik kan en wil mijn bestaande NIKO-dimmer echter niet vervangen. De NIKO-brochure stelt dat mijn universele NIKO-dimmer alle dimbare Led-lampen kan dimmen.Klopt wat ik lees? Of kan mijn dimmer uw Led-paneel wél dimmen?Met dank.marcL.

Reactie geplaatst op 18 jan 2017 door Nick - EcoBright

Hoi Marc, ik denk dat het in uw geval wel mogelijk is. Wanneer de dimmer meerdere verschillende lampen kan dimmen en verschillende belastingen kan dimmen moet het goed komen. Led panelen verbruiken per stuk ongeveer 36 Watt. Dit is voor een dimmer ook al makkelijker te dimmen dan bijvoorbeeld een led spotje van maar 5 Watt. U kunt het gewoon proberen met uw NIKO dimmer. Mocht het niet lukken dan kan dit geen kwaad, het paneel zal dan beginnen te knipperen. We kunnen dan altijd nog even verder kijken. Groeten, Nick

Reactie geplaatst op 24 jan 2017 door Ron Willemse

Ik heb een kroonluchter met 12 ledlampen van 3W (CV Lighting LEDincand C35). deze blijven nu flikkeren vanwege een verkeerde dimmer.Welke inbouwdimmer adviseert u?Ik heb nu een GIRA dimmer (60-400W)Ik hoor graag van u!Bij voorbaat dank.

Reactie geplaatst op 25 jan 2017 door Nick - EcoBright

Beste R. WIllemse, Het flikkeren wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het te grote minimale vermogen van de halogeendimmer. Deze is namelijk 60 Watt, het totaal aangesloten vermorgen van de led lampen is slechts 36 Watt. Dit kan problemen opleveren. Er staat op de website van uw leverancier niet elke dimmer het meest geschikt is, onze ervaring is dat de fase afsnijdende led dimmer het meest geschikt is voor de meeste led filament lampen. Zo ook onze eigen filament lampen. Het zou dan gaan om onderstaande dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ mochten er verder nog vragen zijn vernemen wij het graag.

Reactie geplaatst op 30 jan 2017 door Bas Roubos

Ik heb dimbare spot lampjes gekocht en heb een dimmer die zeker al 15 jaar oud is maar werkt nog prima maar als ik de led spotjes er op laar branden gaan ze niet helemaal uit, wat is de oorzaak ?

Reactie geplaatst op 30 jan 2017 door Nick - EcoBright

Beste B. Roubos, U gebruikt een halogeendimmer op led lampen. Dat kan wat problemen met zich meebrengen. Allereerst het minimale vermogen wat bij een halogeendimmer waarschijnlijk te hoog ligt. BIjvoorbeeld een minimaal vermogen van 40-60 Watt, vaak komt u hier met led spotjes niet aan waardoor het dimmen niet goed werkt. Daarnaast hebben led spotjes maar heel weinig vermogen nodig om toch te kunnen branden. Ik denk dat er een sluipvermogen vanuit de dimmer komt. Waarschijnlijk te weinig voor halogeen om te gaan branden, maar genoeg voor de led spots om niet helemaal uit te gaan. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 31 jan 2017 door Paul

Ik heb nieuwe led lampen (3) van 4 watt elk. Het betreft eth led filament globe 125 mm 420lm, 2500k, welke dimmer zou ik hiervoor kunnen gebruiken?

Reactie geplaatst op 31 jan 2017 door Paul

Het is bestemd voor een wisselschakeling

Reactie geplaatst op 31 jan 2017 door Jorien - EcoBright

Beste Paul, Dit is afhankelijk van of uw led lampen werken op fase aansnijding of fase afsnijding. Heeft u dimbare led filament lampen bij ons gekocht? Zo ja, dan heeft u de led dimmer fase afsnijding (0-150W) nodig. Deze is tevens geschikt voor wisselschakeling. Heeft u de lampen elders gekocht? Vraag dan uw leverancier 1) of de lampen dimbaar zijn en 2) of de lampen werken op 'fase aansnijding' of 'fase afsnijding'. Pas dan weet u (of uw led lampen kunnen dimmen en) welke dimmer u nodig heeft. Ik zal u tevens een e-mail sturen. Vriendelijke groeten, Jorien - EcoBright

Reactie geplaatst op 02 feb 2017 door Mick Sonnenfeld

Goedendag, ik heb een niet dimbare ledlamp op een dimmer aangesloten. Ik ben tevreden over het resultaat. Kan het kwaad om dit te doen?

Reactie geplaatst op 02 feb 2017 door Nick - EcoBright

Beste Mick, dit kan verder geen kwaad. Het is echter wel vreemd dat het werkt. Dan zou er eigenlijk een dimbare driver in de lamp moeten zitten. Anders zou de lamp direct moeten beginnen te knipperen. Hoe dan ook, wanneer het werkt dan werkt het en het kan geen kwaad. Groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 03 feb 2017 door Mick Sonnenfeld

Goedendag, ik heb een niet dimbare ledlamp op een dimmer aangesloten. Ik ben tevreden over het resultaat. Kan het kwaad om dit te doen?

Reactie geplaatst op 03 feb 2017 door Mick

sorry voor het dubbele bericht, wel dank voor het antwoord! Er is mss een hele lichte flikkering waar te nemen. En op zich reageert de lamp vreemd genoeg wel wat op de dimmer, maar niet zoals de dimbare led lampen op dezelfde dimmer. We zullen zien wat het met de levensduur doet. Nogmaals dank en groet.

Reactie geplaatst op 04 feb 2017 door paul Van Tour

Hallo,Ik heb een vraagje, ik heb een TL led tube en deze gaat wanneer ik deze aansluit op een normale R dimmer met een minimaal vermogen van 60 watt. logischerwijs gaat de lamp wel knipperen(verkeerde dimmer) maar ook wordt het licht minder fel, zou ik wanneer ik dit aansluit op een goede led dimmer zou het den werken? gezien ik nergens een dimbare led tube kan vinden, maar blijkbaar werkt het wel met de lamp die ik hier heb

Reactie geplaatst op 06 feb 2017 door Nick - EcoBright

Beste P. van Tour, bedankt voor je bericht. Een led TL is standaard vaak NIET dimbaar. Dit heeft met de driver op de printplaat te maken. Deze bepaald of de lamp dimbaar of niet dimbaar is. Dimbare drivers zijn duurder en de toepassing wordt voor TL vaak niet gevraagd. HIerdoor zijn bijna alle led TL's in de markt standaard NIET dimbaar. Wanneer de niet dimbare TL dus wel werkt op een dimmer zou dit een apart verhaal zijn. Onze led TL buizen zouden direct beginnen te knipperen. De vervangende armaturen voor led TL bakken (led panelen) zijn wel in een dimbare variant te leveren. Wellicht dat u hier mee uit de voeten zou kunnen. Gr. Nick

Reactie geplaatst op 13 feb 2017 door Rolph Zaman

Beste,ik heb LED lampen op een circuit aangesloten waarin ook halogeenlampen werken. graag had ik het circuit gedempt via een dimmer. is dit uberhaupt mogelijk of moeten dan alle lampen in het circuit LED lampen zijn? Welke dimmer beveelt u me aan? Mvg

Reactie geplaatst op 14 feb 2017 door Nick - EcoBright

Beste R. Zaman, Het is inderdaad wel beter om allemaal led lampen op deze groep te zetten. Het is voor de dimmer wat makkelijker om allemaal zelfde wattages te dimmen. Tenminste, dat is onze ervaring. Wat voor led lampen heeft u al? Het heeft namelijk te maken of de lampen werken met een fase aan- of afsnijdende led dimmer. Wanneer het namelijk om spotjes gaat dan hebben wij zelf ook een perfecte combinatie. Ik zal u persoonlijk ook nog even een e-mail sturen met wat informatie. Groeten - Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 21 mrt 2017 door A. Taoufik

Ik ben op zoek naar een deo dimmer voor lid lampen. Heb u dat & wat kost het?

Reactie geplaatst op 21 mrt 2017 door A. Taoufik

Ik ben op zoek naar een deo dimmer voor lid lampen. Heb u dat & wat kost het?

Reactie geplaatst op 22 mrt 2017 door Nick - EcoBright

Beste Taoufik, Bedankt voor uw bericht. We hebben helaas geen duo dimmers. We hebben wel enkele muurdimmers. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/ wanneer u op zoek gaat naar een led dimmer is het handig om te weten of uw lampen werken op een fase aansnijdende led dimmer of een fase afsnijdende dimmer. Voor een duo dimmer kunnen wij u helaas niet verder helpen. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 04 mei 2017 door W. Evers

Welke dimmer heb ik nodig bij: Philips LED GU10 5.5W=50W WarmGlow. 5 spots op een dimmer en 3 spots op 1 dimmer? Huidige dimmer werkt wel maat knippert bij lage stand.Graag uw reactie.

Reactie geplaatst op 04 mei 2017 door W. Evers

Welke dimmer heb ik nodig bij: Philips LED GU10 5.5W=50W WarmGlow. 5 spots op een dimmer en 3 spots op 1 dimmer? Huidige dimmer werkt wel maat knippert bij lage stand.Graag uw reactie.

Reactie geplaatst op 04 mei 2017 door Nick - EcoBright

Beste W. Evers, Onze ervaring is dat men Philips het beste kan dimmen met een fase AFSNIJDENDE dimmer. Deze verkopen wij zelf ook. Dat is deze link: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ . Het vermogen van de dimmer is 0-150W. 3 of 5 stuks op één dimmer is dus geen probleem. Ik zal u dit ook nog even persoonlijk toesturen. Groeten, Nick

Reactie geplaatst op 26 jun 2017 door lily

hallo, heb een dimmer gekregen van 6 w en een staande lamp. nu is de staande lamp diens beton op grond kapot en wil hem aan recycling geven, de dimmer doet het wel op de lamp met schakelaar dimmer, maar op een gewone lamp doet die het niet? Klopt dit? Mijn e27 dimmer kan ik niet op een gewone niet dimbare lampfitting zetten?

Reactie geplaatst op 27 jun 2017 door Nick - EcoBright

Beste Lily, Ik begrijp uw verhaal niet helemaal maar u kunt geen dimmer aansluiten op een NIET dimbare lamp. Dan zal de lamp beginnen te flikkeren/knipperen of uitgaan. Wanneer de dimmer een drukknop heeft en u de dimmer op 100% licht zet dan zou u de dimmer wel als schakelaar met een NIET dimbare lamp kunnen gebruiken. Maar dit is niet ideaal, want dan kunt u beter een schakelaar gebruiken in plaats van een dimmer. Wanneer u een dimmer met een (led) lamp wilt laten samenwerken moet u goed kijken wat voor type lamp u heeft en welke dimmer hier bij past. In een ander blogartikel hebben wij hier heel wat nuttige informatie over in staan: https://www.ecobright.nl/blog/p/welke-led-dimmer-heb-ik-nodig/52/ Mocht u de lampen en dimmer bij ons aanschaffen staat per product altijd goed omschreven of de lampen dimbaar zijn en welke dimmer u hier voor nodig heeft. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 19 aug 2017 door P.

Welke dimmer heb ik nodig bij: 18 x IKEA LEDARE E14, 6W, 400 lm (http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70358703/)? Graag uw reactie. Dank u wel! Groeten P.

Reactie geplaatst op 21 aug 2017 door Nick - EcoBright

Beste P. Voor het dimmen van IKEA lampen hebben wij een fase afsnijdende led dimmer. Wij hebben nagevraagd en IKEA heeft aangegeven dat de IKEA lampen het beste te dimmen zijn met een fase afsnijdende dimmer. We hebben de meeste LEDARE led lampen van IKEA zelf ook getest op onze dimmer en deze werkt prima! Ik verwacht hier dus ook geen problemen. Het totaal aan te sluiten wattage op onze dimmer is max. 150W u blijft hieronder 18 * 6 = 108 Watt. Ik verwacht dus geen problemen. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ groeten Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 07 sep 2017 door Roy

Goede dag. Is het mogelijk om een tafellamp met 3 ledlampen (lijkt op strips) op een externe dimmer aan te sluiten?

Reactie geplaatst op 07 sep 2017 door Nick - EcoBright

Beste Roy, Dat is een goede vraag. Wanneer het een led strip is zit er altijd een trafo/driver bij. Deze trafo/driver moet dimbaar zijn. Wanneer deze dimbaar is dan zijn deze over het algemeen het beste te dimmen met een fase afsnijdende dimmer. Deze hebben wij ook in het assortiment: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ . Het is dus wel van belang dat de driver van de strips dimbaar is, anders gaat het met geen enkele dimmer werken. Groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 17 sep 2017 door Inge

Hallo,Ik heb een vraag, vandaag ging ons nacht lampje niet meer aan. Dus wij voor noot er een tijdelijke vervangende lamp in dien. Maar deze lamp was zo vel dat we een nieuwe gingen halen in de winkel. We kregen als tip mee dat we beter een led lamp konden kopen van Philips want dat is energie zuiniger. Wij de lamp kopen en draaien hem in ons nachtlampje. Zetten hem aan en poef. We hoorden een klein knalletje en de lamp deed niks meer. Ook kwam er een brandende lucht uit de lamp. Dus ik liep naar mijn ouders toe om te vragen wat nu? Dus ze zeiden kom dan gaan we kijken of het net nieuw gekochte led lampje het nog wel doet. Dus ze draaien hem in een andere lamp en deze zegt ook poef... Dit was ook het einde van deze lamp. Beide lampen waren dimbare lampen. Behalve zag ik achteraf dat het led lampje niet dimbaar was.Weet iemand wat de reden is dat beide lampen nu stuk zijn en branderig ruiken?Leer voor de volgende keer....

Reactie geplaatst op 18 sep 2017 door Nick - EcoBright

Beste Inge, Dat is vreemd. U heeft gewoon een E27 (dikke draaifitting) of E14 (dunne draaifitting) in uw nachtlampje zitten? U heeft hiervoor een vervangende led lamp gekocht en deze erin gedraaid, toen de lamp aangezet en de lamp was direct stuk? Het lijkt op een soort kortsluiting of piekspanning. Het kan natuurlijk zijn dat er een fout in de lamp zit, een sluiting, waardoor u het in verschillende lamphouders kunt proberen en het resultaat hetzelfde zal zijn. Als u een normale gloeilamp in het lampje stopt, werkt deze dan wel? Groeten, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 22 sep 2017 door mark de langen

we hebben 6 led lampen (worden op 1 dimmer aangesloten) van Calex holland (200 lm / 4 watt) gekocht (staat bij : LED Filament Flex Dimmable) welke dimmer zou ons hiervoor aanbevelen? Alvast dank voor uw reactie

Reactie geplaatst op 22 sep 2017 door Nick - EcoBright

Beste Mark, De Calex lampen zijn doorgaans het beste te dimmen met onderstaande led dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ hier hebben wij al vele positieve reacties opgehad icm dimbare led lampen van het merk Calex. Alvast een prettig weekend! Gr. Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 22 sep 2017 door mark de langen

we hebben 6 led lampen (worden op 1 dimmer aangesloten) van Calex holland (200 lm / 4 watt) gekocht (staat bij : LED Filament Flex Dimmable) welke dimmer zou ons hiervoor aanbevelen? Alvast dank voor uw reactie

Reactie geplaatst op 22 sep 2017 door Mark de Langen

Bedankt ik ga een bestelling plaatsen ook een fijn weekend

Reactie geplaatst op 03 okt 2017 door John

Goedemorgen, ik ben op zoek naar een duo led dimmer. Op de ene uitgang komen 3 inbouwspotjes 3x 4,5 watt van Philips en op de andere uitgang moet een Filament dimbare ledlamp E27 4,2 watt van Ikea komen. Welke led dimmer kan ik het beste nemen? Alvast bedankt!

Reactie geplaatst op 03 okt 2017 door Koss

Hallo,Kunt u vertellen welke dimmer het beste is voor deze lamp? Ik zie op jullie site een aantal verschillendehttps://www.hornbach.nl/shop/PHILIPS-LED-Plafondspot-Star-2-lichts-4-5W-WarmGlow-wit-Energieklasse-A/6067966/artikel.html

Reactie geplaatst op 03 okt 2017 door Nick - Ecobright

Hoi John, voor het dimmen van Philips en IKEA led lampen kunt u het beste een fase afsnijdende dimmer gebruiken. Wij verkopen helaas geen duodimmers, maar wanneer u deze gaat aanschaffen is het dus raadzaam erop te letten dat het om een fase afsnijdende duo led dimmer gaat. Veel succes! Groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 03 okt 2017 door Nick - EcoBright

Beste Koss, Voor het dimmen van Philips kunt u het beste kiezen voor een fase afsnijdende led dimmer. Deze hebben wij ook in het assortiment. Daarnaast gaat het hier om een compleet armatuur incl. een aparte driver. Hiervoor is de fase afsnijdende led dimmer altijd de beste oplossing. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Mochten er verder nog vragen zijn vernemen wij het graag. Vriendelijk groeten, NIck - EcoBright.

Reactie geplaatst op 15 okt 2017 door Colin

Beste, ik heb een (duo) halogeen dimmer en zou hier graag een LED lamp op willen aansluiten. De lamp zelf heeft een interne dimmer. Is dit mogelijk?

Reactie geplaatst op 16 okt 2017 door Nick - EcoBright

Beste Colin, bedankt voor je vraag. De lampen zijn het beste te dimmen met een led dimmer. Er zijn twee verschillende soorten led dimmers. Fase aansnijding en fase afsnijding. U zou hier eigenlijk even rekening mee moeten houden. Wij verkopen helaas zelf geen duodimmers in een led variant. Bij de aanschaf is het dus van belang dat u even nagaat of uw lampen op afsnijding of aansnijding werken. Heel veel succes met uw aanschaf. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 16 okt 2017 door Colin

Dag Nick, dankjewel. Ik heb de lamp inmiddels aangesloten op de halogeen dimmer (de andere lamp is namelijk halogeen) voor de led lamp werkt dit door de halogeen dimmer volledig aan te draaien. En vervolgens de dimmer op de lamp te gebruiken. Niet ideaal maar werkt voor nu.

Reactie geplaatst op 16 okt 2017 door Colin

Dag Nick, dankjewel. Ik heb de lamp inmiddels aangesloten op de halogeen dimmer (de andere lamp is namelijk halogeen) voor de led lamp werkt dit door de halogeen dimmer volledig aan te draaien. En vervolgens de dimmer op de lamp te gebruiken. Niet ideaal maar werkt voor nu.

Reactie geplaatst op 16 okt 2017 door Colin

Dag Nick, dankjewel. Ik heb de lamp inmiddels aangesloten op de halogeen dimmer (de andere lamp is namelijk halogeen) voor de led lamp werkt dit door de halogeen dimmer volledig aan te draaien. En vervolgens de dimmer op de lamp te gebruiken. Niet ideaal maar werkt voor nu.

Reactie geplaatst op 12 nov 2017 door Ray

Wat voor snoer dimmer kan ik gebruiken voor . Een DC 10 ~ 25V 400 Ma /120 leds 7.5 w

Reactie geplaatst op 13 nov 2017 door Nick - EcoBright

Beste Ray, Wij verkopen helaas helemaal geen snoerdimmers en zijn hier ook niet in gespecialiseerd. Wij kunnen u hier dus helaas niet mee helpen. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 27 nov 2017 door Thijs van Dalen

Hallo,ik heb een wandlamp die gevoed wordt door een LED driver van 12w. deze LED driver steek je rechtstreeks in het 220v stopcontact, vervolgens de stekker van de LED lamp in de LED driver en hij doet het!Is het mogelijk om een dimbare LED driver 12w te kopen die rechtstreeks in het stopcontact past?dank, Thijs

Reactie geplaatst op 27 nov 2017 door Nick - EcoBright

Beste Thijs, Een dimbare en niet dimbare driver werken precies hetzelfde. Een dimbare driver is ook gewoon als aan/uit te gebruiken. Wij verkopen deze drivers alleen helaas niet. Vriendelijke groeten. Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 05 dec 2017 door Eric

Hallo, kan je een kerstster met een adapter die secundair 4,5 volt met 6 watt levert ook dimmen? Bij voorkeur met een stekkerdimmer?

Reactie geplaatst op 06 dec 2017 door Nick - EcoBright

HOHOHO, Hallo Eric, het Kerstmisfeest komt er inderdaad weer aan. Wij kunnen u helaas niet verder helpen met uw dimbare kerstster. Waar u dan eigenlijk naar op zoek moet gaan is een dimbare adapter welke geschikt is voor led lampen. Daarnaast is er ook nog een led snoerdimmer nodig om het te kunnen dimmen. In therorie is het dus mogelijk, maar dan wordt het wel een grote zoektocht en waarschijnlijk een hele dure kerstster. Heel veel succes en natuurlijk alvast een heel fijn kerstfeest. Groeten, Nick - EcoBright.nl

Reactie geplaatst op 28 dec 2017 door Ellen

Hallo daar :) Wij hebben de Eikelenboom Matrix met 8 lampen. Die willen willen wij vervangen door 8 LED kooldraadlampen van 4 watt. Welke dimmer hebben wij hiervoor nodig? Groetjes Ellen

Reactie geplaatst op 29 dec 2017 door Nick - EcoBright

Beste Ellen, Dat is moeilijk te zeggen, maar wanneer het dimbare filament lampen zijn dan kunt u deze vaak het beste dimmen met een fase afsnijdende led dimmer. Hier werken sowieso de meeste verschillende type led lampen op. Onze eigen filament lampen werken hier ook het beste op. Net als die van verschillende andere A-merken. Het gaat om onderstaande dimmer. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ mocht het onverhoopt toch niet werken, dan kunt u gewoon binnen 30 dagen aan ons retourneren. Alvast een goed uiteinde en een gezond, gelukkig en duurzaam 2018 gewenst! Groeten Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 06 jan 2018 door Freerk

Hallo, ik heb 4 stuks "Eglo Fueva 96407".Welke led dimmer heb ik hiervoor nodig?vr. gr.

Reactie geplaatst op 08 jan 2018 door Nick - EcoBright

Beste Freek, Ik ken de lampen helaas niet. De led dimmer waar de meeste verschillende type led lampen op werken is deze dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ hiermee heeft u dus de meeste kans. Groeten Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 17 jan 2018 door bert oosterveld

Kunt u mij vertellen welke ledlamp e14 het meest geschikt is om in een kroonluchter met witte glazen kapjes te draaien. Er zitten nu kaarslampjes mat in 9 stuks. Ik wil deze graag dimmen heb hiervoor ook een nieuwe dimmer nodig. Wat kunt u mij aanraden wat ook een beetje betaalbaar is. Met vriendelijke dank, Bert

Reactie geplaatst op 18 jan 2018 door Nick - EcoBright

Beste Bert, Welke veel wordt verkocht is het flame model 2200K. Deze lampen geven mooi sfeervol licht en zijn goed te dimmen met onze eigen led dimmer. Onderstaande combinatie werkt goed. https://www.ecobright.nl/led-kaarslamp/led-filament-e14-kaarslamp-flame-2w-dimbaar/ met https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ mocht u verder nog vragen hebben vernemen wij het graag.

Reactie geplaatst op 11 feb 2018 door Frans Diederich

Wij hebben alle verlichting vervangen door gedimt led en willen er een tijdschakelaar tussen zetten zoals we voorheen hadden maar uit gaat prima (uiteraard) maar aan niet. Is hier een oplossing voor? Het gaat slecht om 1 staande lamp.

Reactie geplaatst op 13 feb 2018 door Nick - EcoBright

Beste Frans, U heeft dus een tijdschakelaar op uw lamp zitten en deze gaat wel op een bepaalde tijd uit, maar niet meer aan? Dat is vreemd omdat het gewoon een schakelaar is. Dus dit zou wel moeten werken. Of heeft u de lamp wellicht op een heel erg laat niveau staan waardoor de lamp wellicht net iets te weinig stroom krijgt? Wij hebben hier denk ik geen oplossing voor. Wij zitten namelijk niet in de tijdschakelaars en hebben ook geen snoerdimmers voor dit soort staande lampen.

Reactie geplaatst op 02 mei 2018 door Baart

Ik heb van ikea 6 led dimbare lampen van 4,2 wIk heb een duo dimmer nodig omdat er twee schakelaars zitten en de andere niet mag vervallen welke dimmer heeft u voor mij.

Reactie geplaatst op 02 mei 2018 door Baart

Ik heb van ikea 6 led dimbare lampen van 4,2 wIk heb een duo dimmer nodig omdat er twee schakelaars zitten en de andere niet mag vervallen welke dimmer heeft u voor mij.

Reactie geplaatst op 02 mei 2018 door Baart

Ik heb van ikea 6 led dimbare lampen van 4,2 wIk heb een duo dimmer nodig omdat er twee schakelaars zitten en de andere niet mag vervallen welke dimmer heeft u voor mij.

Reactie geplaatst op 04 mei 2018 door Nick - EcoBright

Beste Baart, u heeft hiervoor een duodimmer nodig fase afsnijding. We zijn hier momenteel mee bezig, maar hebben dit helaas nog niet in het assortiment. Groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 10 mei 2018 door E. van Dijk

Wij hebben 2 ledstrips van vijf meter 120 leds pm aangesloten op twee gekoppelde transformators. Kan je deze ook dimmen. Volgens de winkel is het plug en play niet dimbaar, wij dachten dat je ledstrips altijd kunt dimmen als je maar een speciale dimmer gebruikt of dat je iets monteerd tussen stripn en transformator.

Reactie geplaatst op 10 mei 2018 door E. van Dijk

Wij hebben 2 ledstrips van vijf meter 120 leds pm aangesloten op twee gekoppelde transformators. Kan je deze ook dimmen. Volgens de winkel is het plug en play niet dimbaar, wij dachten dat je ledstrips altijd kunt dimmen als je maar een speciale dimmer gebruikt of dat je iets monteerd tussen stripn en transformator.

Reactie geplaatst op 10 mei 2018 door E. van Dijk

Wij hebben 2 ledstrips van vijf meter 120 leds pm aangesloten op twee gekoppelde transformators. Kan je deze ook dimmen. Volgens de winkel is het plug en play niet dimbaar, wij dachten dat je ledstrips altijd kunt dimmen als je maar een speciale dimmer gebruikt of dat je iets monteerd tussen stripn en transformator.

Reactie geplaatst op 10 mei 2018 door Nick - EcoBright

Beste E. van Dijk, Het gaat in deze niet om de strip of led dimmer, maar vooral de trafo speelt hierin een grote rol. Deze moet namelijk dimbaar zijn. Wanneer deze niet dimbaar is, dan kunt u deze niet dimmen, ook niet met een speciale led dimmer. Mocht u een dimbare led trafo vinden, dan kunt u deze het beste dimmen met een fase afsnijdende led dimmer. Deze hebben wij wel in het assortiment. Artikelnummer 43-100005. Vriendelijk groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 10 mei 2018 door E. van Dijk

Wij hebben 2 ledstrips van vijf meter 120 leds pm aangesloten op twee gekoppelde transformators. Kan je deze ook dimmen. Volgens de winkel is het plug en play niet dimbaar, wij dachten dat je ledstrips altijd kunt dimmen als je maar een speciale dimmer gebruikt of dat je iets monteerd tussen stripn en transformator.

Reactie geplaatst op 26 jun 2018 door Eric

Geachte dame/heer,Ik wil 10 Ikea ledlampen dimmen met een snoerdimmer, betreft type: Ryet LED 200 lm, 2,8 watt, 2700 kelvin, E14, LED1547G3.Kunt u mij helpen aan een juiste snoerdimmer?

Reactie geplaatst op 27 jun 2018 door Martijn - EcoBright

Goedemorgen Beste Eric, Helaas hebben wij geen snoerdimmers in ons assortiment. Als u elders een snoerdimmer aanschaft let er dan op dat deze op een fase afsnijdende dimtechniek werkt omdat de Ikea led lampen daar het beste mee te dimmen zijn.Met vriendelijke groet, Martijn – EcoBright.

Reactie geplaatst op 18 okt 2018 door Rien

Goede morgenIk wil 4 aparte wandlampen osram AC 01770 13W elk aan te sluiten op een wcd tegelijk aan en uit kunnen schakelen en dimmen met een afstandsbediening Bestaan er dimmer/schakelaars die je per lamp kunt inbouwen en tegelijk kunt bedienen met een afstandbediening?Mvg

Reactie geplaatst op 18 okt 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Rien goedemiddag, Helaas kunnen wij u hier niet mee helpen. Wij hebben dit niet in het assortiment. Misschien kunt u eens een kijkje nemen bij Klikaanklikuit? ik ken het assortiment niet maar ik wet wel dat zij dit soort systemen hebben om verlichting te bedienen met een afstandsbediening. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 04 nov 2018 door Twan de Wit

Beste Heer,Ik heb even een vraag. Ik heb dimmable led spots van 5,5W ieder. 3 stuks. Deze zitten aan een LED dimmer van 5,5-50W. Volgens de website van de leverancier van de led spots kan je beide varianten van dimmers gebruiken. Nu is het helaas zo dat de spots(denk ik) een pieptoon geven. Deze word erger naarmate het licht verder gedimd word. Wat zou ik hieraan kunnen doen? In de manual van de spots staat dat deze een humming noise kunnen maken maar ik kan me niet voorstellen dat dat dit geluid is. Want ik kan niet met deze spots aan rustig blijven zitten helaas. Ik hoop dat u mij kunt helpen hiermee.

Reactie geplaatst op 06 nov 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Twan, vaak wordt het brommen of zoemen van de lampen of dimmer veroorzaakt door een verkeerde combinatie tussen dimmer en lampen. Ook de kwaliteit van de onderdelen in de dimmer maar ook de spotjes kan een oorzaak zijn. In dit geval is het geluid niet weg te halen met uw dimmer en spotjes. u kunt het beste een andere dimmer proberen die op fase afsnijding werkt. in bijna alle gevallen lost dit het probleem van slecht dimmen en gezoem/gebrom bij het dimmen op. Met vriendelijke Groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 11 nov 2018 door NICK OUDSHOORN

Geachte heer,Ik heb dimbare spot gemonteerd dimbaar met een Jung inbouwdimmer werkt goed.Alleen duurt het ongeveer 3 seconden voordat wanneer ik de schakelaar heb ingedrukt de lampjes vaak een voor een aangaan.Is dit een probleem voor de driver of de lampjesik vind het niet echt een probleem.Ik vraag mij alleen af of het schadelijk is voor mijn installatie en wat de oorzaak is.Met hartelijke groet, nick

Reactie geplaatst op 12 nov 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Nick, Het lijkt erop dat de dimmer een soort vertraging ( slow start ) heeft ingebouwd. elk Led lampje met ingebouwde of externe trafo heeft een opstartvermogen en dit is per led lamp weer verschillend. hierdoor kan het komen dat de lampjes niet gelijktijdig aan gaan. dit is verder niet schadelijk voor de installatie maar wordt soms wel als hinderlijk ervaren. Met vriendelijke Groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 03 mrt 2019 door Niels Roetert

Is het mogelijke om een 220V LED lamp (9x 5W) en een LED spot (2x 12W met travo, dimmable with cut-off-dimmer) met een (1) dimmer tegelijk te besturen/dimmen? Indien het geval, welke zou U dan adviseren?

Reactie geplaatst op 04 mrt 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Niels, Wij adviseren altijd om 1 soort led verlichting toe te passen op 1 dimmer. dit heeft te maken met de verschillende wattages en opstartvermogens van de lichtbronnen. zo kan het dus voorkomen dat de 2x12W led lampen eerder activeren dan de 9x 5W led lamp. zo is de optimale dimbaarheid van beide lampen niet goed af te stellen. Voor het beste resultaat kunt u het beste 2 dimmers toepassen mits dat mogelijk is. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 03 jul 2019 door Bram

Ik heb LED dimbare spotjes aangeschaft bij Praxis van het merk Briloner a 39 euro per stuk. Nu zijn ze allemaal aangesloten en het dimmen lukt zeker maar het vreemde is dat deze op zijn zachtste stand eigenlijk nog te fel brandt. Iemand een idee waarom deze zo fel blijft?

Reactie geplaatst op 03 jul 2019 door Tim - EcoBright

Beste Bram, bij het dimmen van led zijn er 2 dingen belangrijk. Het minimum wattage tot hoever de LED dimmer kan dimmen en de Driver/Trafo van de spot. Om u hierop een beter antwoord te geven zal ik u even een e-mail sturen. Vriendelijke groet, Tim - EcoBright

Reactie geplaatst op 09 aug 2019 door Deebra

Wij hebben nieuwe inbouwspots met dimbare ledverlichting geinstalleerd op een oude dimmer die volgens mij werkte op halogeen.De lampjes branden maar zijn bijna niet dimbaar. Ligt dat aan de oude dimmer of...>?

Reactie geplaatst op 09 aug 2019 door deebra

Dit zijn de specificaties van de ledlampjesLichtwaardenLichtopbrengst280 Lumen ↳ is vergelijkbaar met 35 Watt halogeen Verbruik4 Watt Rendement70 Lumen per Watt Lichtkleur2700 Kelvin

Reactie geplaatst op 09 aug 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Deebra, Het niet ver terug kunnen dimmen met uw huidige halogeen dimmer is te verklaren. dit type dimmer is namelijk destijds gemaakt voor het dimmen van halogeen verlichting. dit is een andere techniek en vaak zijn dit zwaardere dimmers en niet geschikt voor het lage vermogen van dimbare led verlichting. Om uw nieuwe dimbare led spots goed te kunnen dimmen heeft u een led dimmer nodig die met uw led spots kan communiceren. Een veel toegepaste dimtechniek voor dimbare led lampen is fase afsnijding. onze best verkochte led dimmer is ook voor u goed toe te passen. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft over het dimmen van led. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 02 okt 2019 door Miranda

Beste,Er is een fase aansnijdend dimmer voor onze lamp gekocht. Welk merk GU10 5w led lampjes kunnen wij hier nu het beste voor kopen, voor het beste dimresultaat?

Reactie geplaatst op 03 okt 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Miranda, De meeste dimbare led lampen dimmen beter en stabieler op dimmers met fase afsnijding. Wij hebben vernomen dat de dimbare GU10 led spotjes van Philips serie CorePro wel te dimmen zijn op dimmers met fase aansnijding. echter hebben wij dit zelf niet getest dus kan het u niet garanderen. Mocht u verder nog vragen krijgen of kunnen wij u ergens anders mee helpen, laat het dan ons gerust weten. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 14 okt 2019 door Kris

Welke dimmer werkt best met één philips dimbare ledlamp 8.5W (60W) E27? Fase afsnijding of aansnijding?

Reactie geplaatst op 14 okt 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Kris, Onze ervaring met dimbare led lampen van Philips is dat deze het beste dimmen op led dimmers met fase afsnijding. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 28 nov 2019 door jhack

Mooie lamp gezien met led 19w - ik zou de lamp willen plaatsen waar een dimmer 60-600W aanwezig is. Kun je met zo'n soort dimmer wel de lamp aan en uitzetten?

Reactie geplaatst op 28 nov 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Hallo Jack. Wanneer u een led lamp wilt dimmen is het belangrijk dat er ook een led dimmer geplaatst wordt. De dimmer die u aangeeft is waarschijnlijk nog een halogeendimmer. Dat gaat niet goed werken. De lamp zal zeer waarschijnlijk fluctuaties laten of gaan knipperen en slecht dimmen. Kijk eens naar onze ECO-DIM.02. Dat is ons meest verkochte model led dimmer die werkt op fase-afsnijding. Dat is circa 90% van alle verkochte dimbare led lampen in de BENELUX. U vind de dimmer hier https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/. Informeer wel bij de leverancier van de lamp of die überhaupt dimbaar is, en of de lamp werkt op fase-aansnijding of fase-afsnijding. Daarbij is de dimbaarheid van de lamp ook afhankelijk van de kwaliteit dimbare driver die in de lamp zit. Ik heb u ook even een mail gestuurd. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 29 nov 2019 door Liset Dagelet

Hallo, de dimmer die we nu gebruiken veroorzaakt een constant zoemend geluid bij onze plafondlamp is daar wat tegen te doen?

Reactie geplaatst op 02 dec 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Liset, het lijkt erop dat u een dimmer heeft met fase aansnijding als techniek. dit veroorzaakt vaak een brommend/zoemend geluid zowel bij de lamp als de dimmer. U mag ons een foto sturen van de huidige dimmer. Dan gaan we even kijken welke dimmer u het beste kunt toepassen. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 26 dec 2019 door Jeroen Schuurman

Ik ben op zoek naar een dubbele led inbouw dimmer. Op de ene dimmer heb ik een led-filament lamp en op de andere 4 dimbare led spots. Zijn deze met eenzelfde soort dimmer te dimmen? En kan ik daar gewoon jullie dubbele led dimmer voor gebruiken?

Reactie geplaatst op 27 dec 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Jeroen, zodra u dimbare lichtbronnen heeft kunt u er vanuit gaan dat het voor 90% zal werken met de DUO dimmer EcoDim.05. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 30 dec 2019 door Erik

Hallo, ik heb een ecodim2 dimmer van jullie met daarop aangesloten 4 dimbare led spots (Brilone Hornbach). Dimmen gaat goed, geen geflikker en geen gezoem. Het enige wat wel raar is, is het feit dat als ik de dimmer indruk dat het 1-2 seconden duurt voordat de lampen aangaan . Dat geldt voor alle 4 de lampen. Is dit op te lossen door de minimale/maximale output van de dimmer aan te passen?

Reactie geplaatst op 31 dec 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Hallo Erik. Bedankt voor uw vraag. Het klopt inderdaad dat het 1 á 2 seconden duurt. Dat is namelijk de softstart die in de dimmer zit. Dit is niet te omzeilen met een MIN/MAX afstelling. Ik wens u veel gemak van de dimmer. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 16 jan 2020 door kathleen

Beste,Wij heben vier opbouwspots met transfo : charlie MB2 nosta fitting B15d met philips halogeen 12v- 50w lampen.Is het mogelijk die lampen van 50w te vervangen door ledlampen van 7W ?Ik heb een dimmer maar lampen zoemen op de laagste stand.Kan dit met de bestaand transfo te laten zitten?

Reactie geplaatst op 17 jan 2020 door Martijn - EcoBright

Beste Kathleen, Het zoemen van de spots zal vermoedelijk te maken hebben met de driver en dimmer. zodra u de overstap maakt naar led is het belangrijk om zowel de dimbare driver als de dimmer te vervangen door een led dimmer en dimbare led driver die met de lage wattages overweg kan. U mag wel even per mail een foto sturen van uw huidige trafo's en dimmers, dan kunnen wij wellicht een passende oplossing aanbieden. Alvast bedankt, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 01 mrt 2020 door Melissa

Beste, Wij kochten deze dimmer https://www.ecobright.be/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-voor-alle-afdekramen/ voor onze Lucide Talowe plafonnière (https://www.lucide.be/nl/shop/verlichting/plafondlampen/details/talowe-led-46100_42_30?fbclid=IwAR1n6lrGAeju7IH1I-iA-24flogfYsfxTDdqDeLuyu_Lau8-v_Ck-9NNAXs) maar zodra we het licht dimmen horen we de lamp zoemen. Hebben we een foute dimmer gekocht of zou het aan iets anders kunnen liggen? Alvast veel dank voor uw antwoord!

Reactie geplaatst op 02 mrt 2020 door Martijn - EcoBright

Beste Melissa, U heeft een dimmer met fase aansnijding bij ons gekocht. ik heb het vermoeden dat dit de brom veroorzaakt. heeft u Lucide zelf al geraadpleegd met welke dimtechniek deze plafondlamp het beste gedimd kan worden. Doorgaans is het zo dat 90% van de dimbare lampen en lichtbronnen het beste dimmen op dimmers met fase afsnijding zoals de Basic dimmer of EcoDim.02 dimmer. wellicht kunt u dit eens proberen of dit de problemen bij u oplost? alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 09 apr 2020 door Peter

Ik heb een led lamp met een vloerdimmer voor 12v. Maar ik wil een aan/uit knop hebben icm de dimmer. Een nieuwe dimmer kopen die alles kan, zou kunnen, maar ik weet niet exact welk type ik nodig heb. Kan ik gewoon een simpele aan/uit knop tussen de dimmer (die dan altijd op half aan blijft staan) en de lamp zetten? Of moet zo’n knop vóór de dimmer geplaatst moeten worden zodat de dimmer niet continue stroom krijgt.

Reactie geplaatst op 10 apr 2020 door Martijn - EcoBright

Beste Peter, De makkelijkste en meest voordelige optie is om een vloer/voetschakelaar voor de vloerdimmer te plaatsen zodat u via de vloer/voetschakelaar de lamp inschakelt. wij hebben dit helaas niet in het programma maar wellicht kunt u dit aanschaffen bij een bouwmarkt. Succes in ieder geval. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 21 sep 2020 door Tino

Ik heb een led hanglamp gekocht, die in 3 standen dimbaar is, door de wandschakelaar even snel uit en weer aan te zetten. Ik vind hem in de zwakste stand echter nog steeds te fel. Is er een mogelijkheid om deze nog verder te dimmen?

Reactie geplaatst op 21 sep 2020 door Mark-Jan - EcoBright

Goedemiddag Tino.Omdat uw lamp voorzien is van een zogenaamd 3-step dimming, is het niet mogelijk om deze lamp te gaan dimmen met een externe dimmer. Wat misschien wel kan, alleen dat moet u dan bij de lamp bekijken, is nagaan of de lampen die er nu inzitten vervangbaar zijn voor nieuwe dimbare ledlampen. Dan is er wel een mogelijkheid voor het plaatsen van een externe dimmer, om de lampen op het gewenste niveau te kunnen zetten. Succes ermee, en mocht u nog informatie willen kunt u een mail sturen naar info@ecobright.nl. Fijne dag! Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reageren op dit bericht

(Wordt niet getoond op website)
Spam beveiliging. Bent u een mens?

*= verplichte velden.