Keurmerk
Vrachtwagen Gratis verzending boven de €50,-
Doos Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
Pijl 30 dagen retourgarantie
zoeken
Led blog > Universele led dimmer voor alle merken afdekramen!

Volg ons:

Facebook Twitter LinkedIn Google+ RSS Feed

Universele led dimmer voor alle merken afdekramen!

geplaatst op door in Led dimmen, Led lampen test

U wilt overstappen op led. Wanneer u deze wilt dimmen, dient u uw halogeendimmer te vervangen door een led dimmer. Maar die zijn vaak erg prijzig of werken niet goed met uw led lampen.

Hier vindt u de oplossing: Een kwalitatieve led dimmer, geschikt voor alle merken afdekramen!

In dit artikel laat ik u alle bekende merken afdekmateriaal met de EcoDim dimmer zien.

 

Standaard leveren wij onze led dimmers met een afdekraam incl. dimmerknop, maar u kunt ook uw huidige afdekmateriaal blijven gebruiken. Uniek aan deze led dimmers is namelijk dat het passend is met alle bekende merken afdekramen in NL en BE:

  • Berker by Hager
  • Busch-Jaeger
  • Gira
  • JUNG
  • Merten by Schneider
  • Niko
  • PEHA

Uw voordeel

Het grote voordeel voor u: U zit niet meer vast aan één bepaald merk dimmer. De meeste merken vragen namelijk rond €100 voor een led dimmer, terwijl u voor een EcoDim led dimmer slechts €39,95 of €49,95 betaalt. Daarnaast zijn de EcoDim dimmers één van de beste led dimmers in NL en BE met een dimbaarheid tot bijna 0% en een groot bereik van 0-150W.

Kortom, u bespaart een hoop geld én u heeft een betere led dimmer.

Passende merken afdekramen

Berker by Hager led dimmer

Bent u op zoek naar een led dimmer voor uw Hager Berker afdekmateriaal? Dan past de EcoDim dimmer perfect onder uw afdekraam! Zie hiernaast een voorbeeld.

Busch-Jaeger led dimmer

Heeft u Busch-Jaeger afdekmateriaal op uw huidige dimmers en wilt u overstappen op led? Dan zijn de EcoDim led dimmers een uitstekende optie om uw led lampen te dimmen!

Met het vervangen behoudt u uw bestaande Busch-Jaeger afdekmateriaal en vervangt u alleen het basiselement. Dankzij het meegeleverde verdikkingsknopje en het metalen hulpstukje past de EcoDim led dimmer perfect met alle Busch-Jaeger afdekmateriaal.

Uiteraard kunt u ook kiezen voor een Busch-Jaeger led dimmer, maar het is goed te weten dat de EcoDim dimmers gelijkwaardig dimmen en meer voordelen t.o.v. BJ hebben: 1) De EcoDim dimmers bevatten namelijk een vervangbare zekering, wat betekent dat u alleen de zekering (en niet de hele dimmer) hoeft te vervangen wanneer er kortsluiting/piekspanning ontstaat. 2) Verder is het dimbereik (min. en max. belasting) groter en 3) is de aanschafprijs lager.

Bovenstaande is gebaseerd op de zwarte Busch-Jaeger 6523U-102 led dimmer getest i.c.m. verschillende merken, type en wattages led lampen.

Gira led dimmer

Ook wanneer u Gira afdekmateriaal heeft en wil overstappen op led zit u goed met onze EcoDim led dimmers. Deze zijn in aanschaf voordeliger, dimmen aanzienlijk beter en passen uitstekend op bestaand Gira afdekmateriaal.

JUNG led dimmer

JUNG afdekmateriaal bevestigt u middels 2 schroefjes in de 2 gaten te schroeven.
Zitten er 2 ijzeren klemmetjes aan het afdekraam? Trek deze er dan af. Vervolgens schroeft u het afdekraam vast op de dimmer middels de schroefgaten.

JUNG led dimmers kosten tussen de €52 en €120. De EcoDim led dimmers (€29,95 - €49,95) passen perfect op al het JUNG afdekmateriaal, wat u vele Euro’s kan besparen.

Merten by Schneider led dimmer

U kunt uw Merten afdekmateriaal direct op het basiselement van onze led dimmers aansluiten. Voor sommige modellen heeft u het meegeleverde metalen hulpstukje nodig. Andere modellen passen direct!

Uiteraard kunt u opnieuw voor led dimmers van hetzelfde merk als u had kiezen. Echter kosten Schneider Electric Merten led dimmers tussen de €58 en €120. Let tevens altijd goed op het minimum en maximum totaalwattage wat er aan led lampen op aangesloten mag worden (voor halogeen is dit verschillend dan voor led). Voor de goedkoopste Merten dimmer is dat 4-40W. Bij onze EcoDim dimmers is dit 0-150W met ook nog eens een lagere aanschafprijs.

Niko led dimmer

Heeft u een Niko halogeendimmer en wilt u overstappen op led? Dan kunt u kiezen voor de EcoDim led dimmer. Dankzij het meegeleverde metalen hulpstukje is de EcoDim led dimmer perfect passend met bestaand Niko afdekmateriaal.

Alle afdekmateriaal welke vastgeschroefd dient te worden, is perfect passend op de EcoDim led dimmers.De enkele modellen werkend met een kliksysteem (Intense, 310-01901, 310-02001, 310-02801) zijn niet compatibel. Ook hier zult u weer flink besparen op de aanschafprijs en toch een uitmuntende dimbaarheid hebben.

Niko dimmers/afdekmateriaal komen voornamelijk in België voor.

PEHA led dimmer

Tot slot passen onze EcoDim led dimmers ook perfect onder alle PEHA afdekmateriaal. U bent dus niet beperkt tot een PEHA led dimmer als u in huis alle afdekmateriaal van PEHA wilt behouden.

Let ook hier weer op het minimale en maximale vermogen voor uw led lampen. Bij PEHA is dit bijv. 6-60W tegenover 0-150W van EcoDim.

Universele led dimmer

Dankzij de compatibiliteit met alle bekende merken afdekramen, het grote bereik, de relatief lage aanschafprijs en de uitstekende dimbaarheid zijn onze EcoDim led dimmers echte bestsellers.

U zit dus niet meer vast aan één merk, aangezien deze dimmers multi-inzetbaar zijn. Het enige (waar u net als bij ieder ander merk) rekening mee dient te houden is of u de led dimmer fase aansnijding of led dimmer fase afsnijding nodig heeft.

Wilt u hier graag advies over? Lees dan het artikel ‘Welke led dimmer heb ik nodig?’ of neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord!
Terug
Producten uit dit artikel
Led dimmer inbouw 0-150W, universeel, fase afsnijding

Voor alle afdekmateriaal, inbouw, 0-150W led, 230V, fase af

€ 69,95 € 49,95 (incl. 21% BTW)
Led dimmer inbouw 0-450W, universeel

Voor alle afdekmateriaal, inbouw, 0-450W led, fase aan- en

€ 99,95 € 69,95 (incl. 21% BTW)
Led dimmer inbouw 0-150W, universeel, fase afsnijding - Basic

Basic, Kleine inbouwdiepte, inbouw, 0-150W led, 230V, fase

€ 39,95 € 29,95 (incl. 21% BTW)
Duo led dimmer inbouw 2x 0-100W, fase afsnijding

Voor alle raamwerken, inbouw, 2x 0-100W led, 230V, fase afs

€ 84,95 € 69,95 (incl. 21% BTW)
uitverkocht.png
Z-Wave led dimmer draai 0-200W, universeel - Pro

Z-Wave, Druk/Draai, Inbouw, Voor alle afdekmateriaal, Wisse

€ 139,95 € 89,95 (incl. 21% BTW)
Uitverkocht
Led dimmer inbouw 0-300W, universeel

Voor alle afdekmateriaal, 0-300W/0-150W led, fase aan- en a

€ 69,95 € 49,95 (incl. 21% BTW)
Zigbee led dimmer module 250W

Zigbee, Inbouw, Speed instelling, MIN & MAX, Touchlink, 2-

€ 59,95 € 49,95 (incl. 21% BTW)
uitverkocht.png
Z-Wave led dimmer module 250W

Z-Wave, Inbouw, Speed instelling, MIN & MAX, 2- & 3-draads

€ 74,95 € 59,95 (incl. 21% BTW)
Uitverkocht
Reacties

Reactie geplaatst op 30 mei 2017 door Herman

Eindelijk eens een bedrijf met verstand van zaken op dit gebied. Dat is werkelijk uniek in Nederland.

Reactie geplaatst op 30 mei 2017 door Nick - EcoBright.nl

Beste Herman, bedankt voor uw leuke bericht. We doen ons best het zo goed mogelijk uit te leggen. Het dimmen van led en het aanschaffen van de juiste dimmer is niet altijd even gemakkelijk. Nogmaals bedankt voor uw bericht. Gr. Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 09 sep 2019 door vervoort

beste,kunnen deze ook gebruikt worden voor een wisselschakling, op 1 van de 2 schakelaars?

Reactie geplaatst op 09 sep 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Goedemorgen. Bedankt voor uw vraag. Al onze dimmers, behalve de DUO dimmer zijn te gebruiken in wisselschakeling. Dus 1 dimmer en 1 aan/uit schakelaar op 1 lichtpunt. Ik heb u dit antwoordt ook nog even gemaild. Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright

Reactie geplaatst op 13 okt 2019 door Dimi

Kan ik deze dimmer ook gebruiken op 12v led spots met een led driver?

Reactie geplaatst op 14 okt 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Dimi, Heeft u misschien wat meer informatie over uw 12V led spots en driver? dan kunnen wij u wellicht advies geven voor een geschikt led dimmer voor 12V dimbare led verlichting. Alvast bedankt, Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reageren op dit bericht

(Wordt niet getoond op website)
Spam beveiliging. Bent u een mens?

*= verplichte velden.