Keurmerk
Vrachtwagen Gratis verzending boven de €50,-
Doos Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
Pijl 30 dagen retourgarantie
zoeken
Led blog > Welke led dimmer heb ik nodig?

Volg ons:

Facebook Twitter LinkedIn Google+ RSS Feed

Welke led dimmer heb ik nodig?

geplaatst op door in Led dimmen

Led verlichting kan niet zomaar op iedere led dimmer aangesloten worden.
Maar ‘Welke led dimmer heb ik dan nodig?’, vraagt u zich wellicht af.

Aan de hand van 2 vragen laat ik u zien welke led dimmer u nodig heeft.
Uiteraard kunt u ons ook bellen voor advies (0314-840165).

Welke led dimmer u nodig heeft is afhankelijk van het type led lampen u heeft.
     1) Zijn uw led lampen dimbaar?
     2) Zo ja, werken deze dan op fase aansnijding (leading edge/RL) of fase afsnijding (trailing edge/RC)?
Indien u hier antwoord op weet, is dat de dimmer die u zoekt: Led dimmer fase aansnijding óf Led dimmer fase afsnijding.
Indien u hier geen antwoord op weet, lees dan verder of neem contact met ons op.

1. Dimbaar
Led verlichting is standaard niet dimbaar. Er dient duidelijk op de verpakking of op de aankoop bon te staan dat de led lampen dimbaar zijn. Is dit niet het geval? Dan zijn uw led lampen niet dimbaar. Is dit wel het geval? Dan werken u led lampen op een led dimmer fase aansnijding óf fase afsnijding.

2. Fase aansnijding/Fase afsnijding
Fase aansnijding/Fase afsnijding zijn dimtechnieken welke met de dimbare driver in een led lamp moeten samenwerken. De ene driver dimt beter op fase aansnijding en de ander op fase afsnijding.
Echter geven veel leveranciers vaak niet (duidelijk) aan waar hun led lampen op werken, waardoor het een zoektocht voor de consument wordt.

Soms staat er niet letterlijk 'fase aansnijding' of 'fase afsnijding' op een lampverpakking aangegeven, maar de engelse vertaling, een synoniem of type schakeling. Daarom onderstaande tabel, zodat u kunt herkennen welk woord bij welke dimtechniek hoort:

  ECODIM.01 ECODIM.02 ECODIM.03
Dimtechniek Fase aansnijding
(leading edge)

Fase afsnijding
(trailing edge)

Fase afsnijding
(trailing edge)
Type schakeling Triac

Tronic

Tronic

Type belasting
RL
(Inductieve & Capacitieve belasting)
RC
(Resistieve & Capacitieve belasting)
RC
(Resistieve & Capacitieve belasting)
Geschikt voor:

25% van alle led lampen
- Led lampen fase aansnijding 230V max. 150W
- Halogeen/Gloei 230V max. 400W
- Laagspanningslampen met gewikkelde/magnetische trafo, output 230V max. 400W

90% van alle led lampen
- Led lampen fase afsnijding 230V max. 150W
- Halogeen/Gloei 230V max. 400W
- Laagspanningslampen met elektronische trafo, output 230V max. 400W

90% van alle led lampen
- Led lampen fase afsnijding 230V max. 450W
- Halogeen/Gloei 230V max. 400W
- Laagspanningslampen met elektronische trafo, output 230V max. 400W

       

→ Weet u/uw leverancier niet waarop de led lampen werken? Neem dan contact met ons op. Wij weten van de meeste bekende merken en type led lampen welke led dimmer hier optimaal bij werkt. Wij helpen u graag verder.

IKEA / Philips / OSRAM / 12V / EcoBright

Enkele punten waar ik u direct al mee kan helpen. Hier vindt u:

-          Led dimmer voor IKEA led lampen

-          Led dimmer voor Philips led lampen

-          Led dimmer voor Osram led lampen

-          Led dimmer voor Megaman led lampen

-          Led dimmer voor Calex led lampen

-          Led dimmer voor 12V led lampen

EcoBright led lampen dimmen? → Bij ieder product staat duidelijk aangegeven welke led dimmer u nodig heeft. Tevens vindt u de bijpassende dimmer onderaan iedere productpagina bij "Bijpassende artikelen".

Heeft u een ander merk led lampen? Neem dan contact op met uw leverancier of met ons.

EcoDim led dimmers

Hieronder ziet u de 3 led dimmers: de fase aansnijding (€39,95) en fase afsnijding 0-150W (€49,95) en fase afsnijding 0-450W (€69,95).

Dit zijn één van de beste led dimmers in NL & BE. Ze worden standaard geleverd incl. afdekraam en dimmerknop, maar ze zijn ook geschikt voor alle andere merken afdekmateriaal. Daarnaast heeft het afstelmogelijkheden voor optimale dimbaarheid & stabiel licht. Verder heeft het een bijzonder groot bereik, zodat u zowel zeer lage totaalwattages (vanaf 0W) als hoge totaalwattages (tot 150W of zelfs 450W) kunt aansluiten. Andere voordelen zijn geruisloos dimmen, bescherming tegen piekspanning & stoorsignalen en ga zo maar door.

De kwaliteit van de 3 dimmers is hetzelfde. Het enige wat u dient te weten is of u fase aansnijding of fase afsnijding nodig heeft. En verbruikt u een bijzonder hoog wattage in led? Dan is de 0-450W variant geschikt voor u.

Zoals eerder in dit artikel aangegeven: Weet u niet welke u nodig heeft? Vraag dan uw led lampen leverancier of bel ons (0314-840 165).
Terug
Producten uit dit artikel
Led dimmer inbouw 0-150W, fase aansnijding, voor alle afdekramen

Voor alle afdekramen, inbouw, 0-150W led, 230V, fase aansni

€ 49,95 € 39,95 (incl. 21% BTW)
Led dimmer inbouw 0-150W, fase afsnijding, voor alle afdekramen

Voor alle afdekramen, inbouw, 0-150W led, 230V, fase afsnij

€ 69,95 € 49,95 (incl. 21% BTW)
Led dimmer inbouw 0-450W, fase afsnijding, voor alle afdekramen

Voor alle afdekramen, inbouw, 0-450W led, 230V, fase afsnij

€ 119,95 € 69,95 (incl. 21% BTW)
Reacties

Reactie geplaatst op 09 nov 2017 door Leon kaag

Goedendag, heb Toshiba G4 10 en 20w led lampjes voor in de keuken met de dimmer van de halogeen spots die er voorheen in zaten, ze worden nu niet voldoende gedimd, welke dimmer moet ik hebben, staat niets op de verpakking alleen dat ze dimbaar zijn. Met vriendelijke groet L. Kaag

Reactie geplaatst op 09 nov 2017 door Nick - EcoBright

Hoi Leon, bedankt voor je vraag. Wanneer je het over G4 lampjes hebt is het altijd zo dat er een trafo aan de lampen gekoppeld is. Deze moet ook dimbaar zijn en het moet eigenlijk ook een speciale LED trafo zijn. Dit vanwege het minimale vermogen wat bij een halogeentrafo vaak te hoog is. Het dimmen van lampen op trafo's kunt u het beste doen met een fase afsnijdende led dimmer. Dat is onderstaande: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ mocht u verder nog vragen hebben vernemen wij het graag. Groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 12 nov 2017 door marcel

Hallo, ik heb een rail met drie led lampjes er aan vast van Philips Ledspot master 35.000 h 40-2700 k dimmable en daarbij twee hanglampen met Osram Led glow dim classic A60 lamp 2000K-2700 K.Tevens heb ik een vraag waarom zou ik voor jullie dimmer moeten kiezen ipv busch en jaeger dimmer waarvan ik alle schakelmateriaal heb?Hoe kun je fase aansnijding zien?Marcel

Reactie geplaatst op 13 nov 2017 door Nick - EcoBright

Beste Marcel, bedankt voor je vraag. Voor zowel Osram als Philips adviseren wij altijd de fase afsnijdende dimmer te gebruiken. Het gaat om deze dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ wel is het af te raden om twee verschillende type lampen op één dimmer aan te sluiten. Het gaat dan namelijk ook om twee verschillende drivers welke wellicht beide iets anders op de dimmer zullen reageren. Waar de ene lamp bijvoorbeeld helemaal uit zou gaan, heeft de andere lamp wellicht nog een beetje vermogen. Het dimbeeld van de verlichting kan hierdoor een beetje scheef lopen. Hoe dat precies uitvalt kunt u het beste even testen. Onze dimmer pas gewoon op BJ afdekmateriaal Er wordt namelijk een verdikkingsknopje meegeleverd. Groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 11 dec 2017 door Bouke

Hallo, Ik heb 7 LED spots GU10 4W 2200K-2700K warmglow die ik in het plafond wil monteren op 1 led dimmer. Ik heb ergens gelezen dat ik ook moet letten op het max vemogen van de dimmer (10% van het max vermogen is het totaal aantal Watt van alle spots). In mijn geval 7x4W is 28W, dat zou betekenen een dimmer met max vermogen van 280W (300W). Klopt dit verhaal en welke dimmer van Ecobright adviseren jullie?

Reactie geplaatst op 11 dec 2017 door Nick - EcoBright

Hoi Bouke, Bedankt voor je bericht. Nee, dat is met onze dimmers niet nodig. Onze dimmers gaan echt puur over het LED ballast die erop wordt aangesloten. In dit geval dus over die 28W. U kun er in totaal 150W op aansluiten. In uw geval zouden dat dus 37 spotjes zijn. De dimmer welke op de meeste verschillende type led lampen werkt is de fase afsnijdnede dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 03 jan 2018 door Hans Vestjens

Hallo wij hebben ons een ledlamp gekocht nl. een lovisa dit is een ledlamp die bestaat uit twee ringen een van 20 w en een van 10 w. Welke dimmer heb ik daar voor nodig aan of afsnijding?

Reactie geplaatst op 04 jan 2018 door Nick - EcoBright

Beste Hans, Ik denk dat ik weet wat u bedoeld, dat zijn twee ringen met daarin een soort van led strip en waarschijnlijk in de voet een trafo. Wanneer deze trafo een dimbare led trafo is, de lamp is dus in zijn geheel dimbaar kunt u het beste kiezen voor een fase afsnijdende dimmer. Dit omdat lampen met een trafo altijd het beste werken op een fase afsnijdende led dimmer. Het gaat om onderstaande led dimmer. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/

Reactie geplaatst op 06 jan 2018 door Quinten

Wij hebben Artemide Pirce Micro LED lampen gekocht. Welke dimmer past daar het beste bij?

Reactie geplaatst op 06 mrt 2018 door Arjan

Ik heb in onze badkamer 9x dimbare 5W LED-lampjes met een GU10 fitting van het merk HandsOn. De bestaande dimmer was blijkbaar niet geschikt, want die wil inmiddels niet meer dimmen, verlichting staat continu op 100% sterkte... Welke dimmer moet ik voor de lampjes gebruiken?

Reactie geplaatst op 06 mrt 2018 door Arjan

Ik heb in onze badkamer 9x dimbare 5W LED-lampjes met een GU10 fitting van het merk HandsOn. De bestaande dimmer was blijkbaar niet geschikt, want die wil inmiddels niet meer dimmen, verlichting staat continu op 100% sterkte... Welke dimmer moet ik voor de lampjes gebruiken?

Reactie geplaatst op 07 mrt 2018 door Nick - EcoBright

Beste Arjan, Wij adviseren bij het dimmen van Handson led lampen altijd de EcoDim led dimmer fase afsnijding. Het gaat om onderstaande model. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Groeten, Nick

Reactie geplaatst op 09 apr 2018 door Jarno

Goedenavond. Ik heb op dit moment een duo dimmer. Op de ene dimmer zitten 2 led lampen en in de ander 2 led spots. Nu wil ik de duo dimmer vervangen voor een welke bestand is tegen led lampen (nu flikkeren ze als ze half staan en “zoemen” de dimmers). Alle leds zijn van Philips. Wat bevelen jullie mij aan te doen!

Reactie geplaatst op 10 apr 2018 door Jorien - EcoBright

Beste Jarno, Philips dimbare led lampen werken op onze led dimmer 0-150W fase afsnijding (www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/) van €49,95 - mits de led lampen uiteraard wel dimbaar zijn. Wij hebben momenteel geen duo dimmer in het assortiment. U zou wel de 2 groepen op ieders 1 dimmer kunnen aansluiten. Dus iedere groep op een eigen inbouwdimmer (met dus ieders 1 wanddoos). Indien hier geen mogelijkheid voor is, kunt u op het web zoeken naar een led duo dimmer fase afsnijding. Echter kunnen wij hier niets over adviseren qua dimbaarheid, zoemen of knipperen. Vriendelijke groeten, Jorien

Reactie geplaatst op 11 apr 2018 door H. Savelsberg

L.S.,Ik ben op zoek naar en dimmer voor een Faladesa NB 20965 plafondlamp led met 4 lichtgevende elementen. Deze wordt ook verkocht onder de naam Canis sospensione 4 luci led. Per element 4,5 Watt, hetgeen neerkomt op 10 Watt in totaal.Welke inbouwdimmer zou ik daarvoor nodig hebben? Ik zie op Uw site verschillende types maar kan niet beoordelen welke geschikt is.Een advies Uwerzijds zou dimbaar licht in de duisternis brengen :-)Bij voorbaat hartelijk dank.Met vriendelijke groet,Harry Savelsberg.p.s.: Ik voeg hier nog twee links bij m.b.t. dit soort lamp.https://www.lamparasbrulamp.es/canis.htmlhttp://luceland.it/canis-sospensione-luci-led

Reactie geplaatst op 11 apr 2018 door H. Savelsberg

correctie !Per ongeluk heb ik in mijn vorige mail vermeld dat het totaal aantal Watt neerkomt op 10 Watt. Dit moet uiteraard 18 Watt zijn.Mijn verontschuldiging.Met vriendelijke groet,Harry Savelsberg.

Reactie geplaatst op 13 apr 2018 door Johnsonian

Geachte, ik zoek G9 dimbare led lampjes type fase aansnijding va. 3W

Reactie geplaatst op 13 apr 2018 door Nick - EcoBright

Beste H. Sabelsberg, Ik denk dat u het beste kunt kiezen voor een fase afsnijdnede dimmer. Dit is namelijk de dimmer waar de meeste verschillende type lampen op werken. Ik heb de lamp ook even bekeken en deze werkt waarschijnlijk met een trafo/driver in de voet van de lamp. Lampen met een trafo werken doorgaans ook beter op een fase afsnijdende led dimmer. Het gaat om dit model: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ vriendelijke groeten, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 13 apr 2018 door Nick - EcoBright

Beste Johnsonian, Wij hebben wel G9 lampen van 2,5W of van 4W. Helaas niet van 3W. https://www.ecobright.nl/led-lampen-g9/

Reactie geplaatst op 16 mei 2018 door Jeroen

Ik heb de 0-150w fase afsnijdende dimmer geïnstalleerd om 6 dimbare LED filament lampen van dit type http://www.amennis.nl/led-verlichting/led-filament-bulb-nl/led-filament-st64-e27-6w-amber-nl aan te sturen. Op zich werkt het goed, alleen merk ik dat de lampen als deze gedimd worden soms toch wat knipperen. Dit is niet constant, soms knipperen ze even een klein beetje en dan houdt het weer op. Is dit op te lossen?

Reactie geplaatst op 18 mei 2018 door Nick - EcoBright

Beste Jeroen, Bedankt voor je bericht. Het is niet altijd op te lossen. Het kan met meerdere factoren te maken hebben. Wanneer drivers wat warmer worden kunnen ze een instabiliteit veroorzaken. Dan zou het probleem in de lamp zitten. Het kan ook zo zijn dat er bepaalde pieken ontstaan rond bepaalde tijdstippen. Dit kan bijvoorbeeld door apparaten op dezelfde groep die stroom vragen (aanslaan koelkast). Het kan ook zijn dat de stroom binnenkomt en er hierdoor een kleine fluctuatie in het net ontstaat. Dit is voor een dimmer moeilijk te filteren. We hebben wel een extra filter laten inbouwen maar heel soms kan er een kleine flikkering in het licht ontstaan. Wanneer dit niet constant blijft, en soms heel even voorkomt, dan is het vaak een fluctuatie in het net. Dit is bijna niet op te lossen. Dan zou u wellicht nog met stabilisatoren kunnen werken, deze verkopen wij helaas zelf niet.

Reactie geplaatst op 24 mei 2018 door Martin

Vraagje. Ik heb een Easydim - LED plafondlamp Moira, witart.nr.: 1558072 gekocht. Niet wetend dat de easydim dus geen geheugenfunctie heeft.Erg vervelend. Nu wil ik dit gaan dimmer met een wanddimmer. Maar de winkel heeft geen flauw idee over dimmers en wat nodig is.Er zit een dimmer in de lamp zelf. Zelf dacht ik deze eruit te halen en te vervangen voor een led driver en dan een wand trafo aan de muur.Hebben jullie hier ervaring mee? Ook voor een af of aanwijzende dimmer?Groetjes

Reactie geplaatst op 24 mei 2018 door Martin

Vraagje. Ik heb een Easydim - LED plafondlamp Moira, witart.nr.: 1558072 gekocht. Niet wetend dat de easydim dus geen geheugenfunctie heeft.Erg vervelend. Nu wil ik dit gaan dimmer met een wanddimmer. Maar de winkel heeft geen flauw idee over dimmers en wat nodig is.Er zit een dimmer in de lamp zelf. Zelf dacht ik deze eruit te halen en te vervangen voor een led driver en dan een wand trafo aan de muur.Hebben jullie hier ervaring mee? Ook voor een af of aanwijzende dimmer?Groetjes

Reactie geplaatst op 24 mei 2018 door Nick - EcoBright

Beste Martin, Dat is vervelend dat het niet helemaal naar behoren werkt. Ik heb even op internet gekeken en het lijkt me een paneel met een aparte driver. Wanneer u een dimbare driver kunt regelen die op deze lamp past, dan kunt u deze altijd het beste dimmen met een fase afsnijdende led dimmer. Dat is deze: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ maar daar heeft u dan wel een dimbare trafo voor nodig die op het paneel past. Niet alle trafo's zijn namelijk dimbaar, en niet alle trafo's zijn zomaar op alle lampen te gebruiken. Dat kunt u dus wellicht even het beste vragen bij uw leverancier. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 02 aug 2018 door Anke H

Ook hier een onduidelijk beschrijving bij de nieuwe lampen die we gekocht hebben (Lucide SPECTRUM - Plafondspot - LED Dimb. - AR111 - 2x12W 2700K) Het is dus LED, en dimbaar, maar zelfs in de handleiding staat niks over welke dimmer ik dan moet hebben :(Alle advies is welkom!

Reactie geplaatst op 08 aug 2018 door Jorien - EcoBright

Beste Anke, ik heb begrepen dat u al mailcontact heeft gehad met mijn collega. Onze ervaring met Lucide lichtbronnen over het algemeen is dat deze goed dimmen op onze fase afsnijdende dimmer (artikelnr. 42-100005). Als u zeker wilt weten op welke dimtechniek de AR111 spots het beste werken adviseer ik u om even contact met Lucide op te nemen.Mochten zij het niet weten, dan adviseer ik voor de led dimmer fase afsnijding 0-150W te gaan. Hierop werkt zo'n 90% van alle led lampen in Nederland en België. En mocht er toch iets niet naar tevredenheid zijn, dan mag u bij ons altijd binnen 30 dagen retourneren. Vriendelijke groeten, Jorien - EcoBright.

Reactie geplaatst op 19 aug 2018 door thuur

Ik kan op dev verpakking van onze ledtuinlampen niets vinden over dimmem ect.Het betreft de KARWEI buitenlamp Nestor: https://www.karwei.nl/assortiment/karwei-buitenlamp-nestor/p/B538205Ik heb op het circuit 3 van deze lampen staan en ze zijn te fel. De lamp bestaat inwendig uit een grote vierkant printplaat met kleine ledjes en een electronica kastje.Enig id of dit dimbaar is en welke ik nodig heb?Ik kan de dimmer binnen plaatsten.Bedankt

Reactie geplaatst op 20 aug 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Thuur, Ik heb u zojuist even een mailtje gestuurd. Deze buitenlamp Nestor is helaas niet dimbaar en is ook niet dimbaar te maken. Misschien heeft de Karwei een dimbare variant in het assortiment waarmee u wel de gewenste lichtsterkte kunt bepalen. Met Vriendelijke groeten Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 22 aug 2018 door Nico

ik heb l&D LEDS GEKOCHT VAN HET TYPE PAINEL LE SLIM DE EMBUTIR 10 X 10 CM,kunt u mij vertellen welke led dimmer ik nodig heb

Reactie geplaatst op 18 sep 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Nico, Ik heb even voor u gekeken of er specificaties zijn van uw led lampen maar kan daar niks over vinden. In dit geval kunt u het beste voor de fase afsnijdende dim techniek kiezen aangezien 80 a 90% van alle led lichtbronnen het beste te dimmen zijn op deze techniek. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 26 sep 2018 door Edwin

Hallo, Ik heb Philips warmglow led lampen van 1050 lumen. Deze is bij lange niet naar 0% te draaien. Dit waarschijnlijk door het eigen verbruik van de dimmer welke in serie met de lampen staat. Tot welk niveau valt er met jullie dimmers terug te draaien of heb je dan een 3 draad dimmer nodig (met 0-draad)? Bij voorbaat dank.

Reactie geplaatst op 26 sep 2018 door Martijn - Ecobright

Beste Edwin, De maximale dimbaarheid van led lampen wordt vaak ook bepaald door de dimbare driver die in de fitting zit van de lamp. Deze moet van een dusdanige kwaliteit zijn dat het kan. de combinatie tussen dimmer en lichtbron moet dus goed zijn om tot een heel laag lichtniveau te kunnen dimmen. als voorbeeld neem ik onze eigen nieuwe Filament lampen. deze zijn perfect tot 0% te dimmen met de EcoDim fase afsnijdende dimmers. dit zonder 0 draad te hoeven gebruiken. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 27 sep 2018 door Edwin

Beste Martijn,filament lampen geven door hun opbouw van aantal ledjes in serie, pas licht boven een bepaalde spanning (net als gloeilampen) en zijn inderdaad gemakkelijker tot 0% terug te draaien. Al is het verbruik dan net zo veel als de gewone led-lamp maar ze geven geen licht meer. Dit is inderdaad een betere oplossing voor in de woonkamer. Helaas gaan de filament lampen nu nog maar tot max 860 lumen met e27 fitting. Hebben jullie al geprobeerd tot hoe ver jullie dimmer terug dimt met niet filament lampen? Bedankt voor je reactie. Met vriendelijke groet,Edwin

Reactie geplaatst op 28 sep 2018 door Martijn - EcoBright

Hallo beste Edwin, de Philips Warmglow opzich hebben wij nog niet getest met de EcoDim dimmers. wel hebben wij een vergelijkbare lamp in 2700K E27 lamp getest van Philips dat ongeveer overeenkomt. Deze was tot ongeveer 10% terug te dimmen. daar onder was het licht niet meer stabiel te krijgen. dus er is wel een verschil in type lamp inderdaad. ik weet zo niet of een dimmer met 0 draad dit helemaal kan opvangen omdat wij geen dimmers hebben die een 0 draad hebben. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 30 okt 2018 door Simon

Beste Martijn Ik heb 3 Handson dimbare led GU 10 van 5 W .Kan daar de dimmer van 29.95 Euro bij of beter een andere

Reactie geplaatst op 31 okt 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Simon, U kunt hiervoor inderdaad het beste een fase afsnijdende dimmer voor toepassen voor het beste resultaat. Mocht het nou voorkomen dat de GU10 spotjes niet ver terug te dimmen zijn, neem dan even contact met ons op voor een perfecte combinatie van led dimmer en GU10 spotjes. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 18 nov 2018 door Frederik

wij hebben een Artemide Pirce mini led gekocht. Er staat dat als dimmer een pulsdimmer gebruikt moet worden. De installateur bevestigt dat dit moet. Ik kan de extra draad die daarvoor nodig is niet trekken. Zou het met een dimmer van u lukken?

Reactie geplaatst op 19 nov 2018 door Patrick

Hallo ik heb een 4 watt dimbare filament lamp met E27 lamp gekocht van de action ik kan op de verpaking geen producenty vinden maar welke dimmer zou hetr beste passen?

Reactie geplaatst op 20 nov 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Frederik, Als de installateur en de beschrijving van het product beiden aangeven dat het uitsluitend met een puls/tast dimmer te dimmen is dan zal dit echt zo zijn. u kunt dan geen andere dimmer toepassen. u kunt altijd proberen of het lukt. de EcoDim dimmers hebben geen NUL aansluiting. als het niet lukt mag u natuurlijk retourneren binnen 30 dagen. de dimmer moet dan natuurlijk wel onbeschadigd zijn en origineel met alle toebehoren in de verpakking bij ons aankomen. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 20 nov 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Patrick, Onze ervaring met de lampen van de Action is dat deze het beste te dimmen zijn met een dimmer die op fase afsnijding werkt. hiervoor geschikt zijn de enkele druk/draai dimmer EcoDim02 of EcoDim04 Basic. Met vriendelijke groet Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 21 nov 2018 door Jeroen

Goedemiddag ik heb schakelmateriaal en afdekplaatjes van JUNG, alleen vind ik dat het dimmen met hun dimmer niet optimaal werkt bij onze 6 led GU10 spotjes van 4,5 watt van ik geloof Philips. De spotjes willen nogal een gaan knipperen en de spotjes zijn ook niet mooi vloeiend van 100% naar 0% licht te dimmen. Eigenlijk zou ik graag weten welk merk GU10 led spotjes met welk merk GU10 dimmer het allerbeste werkt naar uw mening. Met vriendelijke groet, Jeroen Beijer

Reactie geplaatst op 22 nov 2018 door Nick - EcoBright

Beste Jeroen, Wij hebben als voordeel dat onze EcoBright spotjes op onze eigen dimmers zijn afgestemd. https://www.ecobright.nl/dimbare-led-spot/in combinatie methttps://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Alles dimbare spotjes werken hier gewoon goed op. Philips werkt overigens ook prima op deze spots. Wanneer u echt de beste dimbaarheid wil hebben dan adviseer ik u één van onderstaande spots te kiezen. https://www.ecobright.nl/dimbare-led-spot/dimbare-led-spot-cob-gu10-2200k-flame/ ofhttps://www.ecobright.nl/dimbare-led-spot/dimbare-led-spot-cob-gu10-cri90/ ofhttps://www.ecobright.nl/dimbare-led-spot/dimbare-led-spot-gu10-dim-to-warm/ Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Reactie geplaatst op 01 dec 2018 door Ronald

Geachte lezer, Ik heb een (dimbare) led stip (24v / 24W). Deze zit aangesloten op een led trafo (input 230V 0,4A / Output 24V 1,25A). Welke dimmer met welk wattage kan ik het beste gebruiken om dit goed werkend te krijgen? Alvast bedankt voor de genomen moeite. Groet, Ronald.

Reactie geplaatst op 03 dec 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Ronald, Vaak staat er dan nog op de trafo op welke manier deze gedimd kan worden. vaak staat er dan dimmable with leading or trailing edge dimmers. in de meeste gevallen kunt u het beste een dimmer toepassen die op fase afsnijding werkt. U mag ook een foto sturen van de trafo naar info@ecobright.nl. dan kijken we even wat voor u de beste toepassing is. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 10 dec 2018 door Susan

Hallo, ik heb twee Umage Asteria lampen, elk 17W. Met een klikaanklikuit led dimmer (ACM-100). De lampen trillen bij het dimmen. Hebben jullie enig idee wat kan helpen tegen het trillen?

Reactie geplaatst op 11 dec 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Susan, Vaak komt het voor dat led lampen gaan trillen ( onstabiel licht geven ) als er een verkeerde dim techniek is toegepast. het kan zijn dat de ACM-100 dimmer op fase aansnijding werkt waardoor dit de oorzaak is. U zou dit nog even kunnen navragen bij Klikaanklikuit of dit echt zo is. Onze ervaring is dat wanneer het licht trilt of bromt dat u dan beter een dimmer kan toepassen die op fase afsnijding werkt. Neem bij twijfel gerust contact met ons op, dan zullen we naar de beste oplossing kijken voor uw situatie. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reageren op dit bericht

(Wordt niet getoond op website)
Spam beveiliging. Bent u een mens?

*= verplichte velden.